directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 23:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Concentració contra la censura de TV3 al reportatge 'Monarquia o República?'

Per la Comissió de la Dignitat la no-emissió del documental és un 'greu atac contra la llibertat d'expressió'

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Comissió de la Dignitat ha convocat un acte per aquest dimecres vespre a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la decisió de TV3 de posposar l'emissió del reportatge 'Monarquia o República?'. En la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Mònica Terribas, directora de TV3, va dir que no s'emetrà el documental perquè 'requereix un enfocament diferent al plantejat'. Terribas va assegurar que la televisió pública ha de poder plantejar el debat sobre monarquia o república però 'amb el convenciment que el ciutadà pugui tenir un criteri propi i va assegurar que 'quan sigui així' s'emetrà.
terribas monica rosa cullell
Comparteix
   


Etiquetes
La Comissió de la Dignitat creu que és necessari denunciar el 'greu atac contra la llibertat d'expressió i els drets polítics' per la suspensió de l'emissió del reportatge 'Monarquia o República?', elaborat per l'equip de TV3 format per Montserrat Armengou i Ricard Belis i Premi Dignitat 2008.

L'entitat vol condemnar aquest 'acte contra els drets d'informació dels professionals de TV3 comès per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals' i n'exigeix la 'rectificació i l'emissió del programa tal com ha estat realitzat per l'equip responsable, sense cap mena de censura'.

L'acte de protesta convocat per aquest dimecres, 14 d'abril, a les 8 del vespre a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona també servirà per commemorar el 69è aniversari de la proclamació de la República Catalana feta per Francesc Macià.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
13 d'abril de 2010, 20.11 h

I perquè us penseu que us endollen futbol, tenis, fòrmules I i motos dia sí i dia també ???. Per a tenir-vos entretinguts i que no penseu en res més. Només cal veure els telenotícies. Hi ha dies que sembla que Catalunya és una bassa d'oli, perquè la problemàtica que patim, ni en parlen. Ara bé, d'Haití, i de Perú (va ser a aquest país l'altre terratrèmol ???), i de funerals del president polonès, i de l'Obama ens en van fotre i en en foten fins al monyo. TV3, des de fa uns anys, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Lluís fletxa Vila de Gràcia
13 d'abril de 2010, 10.29 h

Fa molts anys va haver-hi un problema semblant amb TVE i el documental "Catalans universals", d'Antoni Ribas. Se'n van fer moltes projeccions públiques i més o menys il·legals al marge de la televisió. No es podria fer ara alguna cosa semblant?
Passar-ho per Internet tambés estaria bé, però crec que serien millor projeccions al mig del carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi-80 fletxa València
13 d'abril de 2010, 01.39 h

A veure si es pot emetre el documental per internet. Tindria més audiència que si l'hagueren emés per TV3.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
12 d'abril de 2010, 20.28 h

#8 Que coi neutralitat en un afaire tan transcendental per la independència de Catalunya? És un escàndol encara que no sigui un reportatge objectiu, que ho dubto coneixent els autors. Dos muntatges els van obligar a fer i al final la Terribas es va negar a emetre'l. La baixada de pantalons de ERC que la va posar en aquesdt lloc és imperdonable. Una més de les genuflexions del Puigcercós i la seva camarilla davant l'estat español.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ferran fletxa Sabadell
12 d'abril de 2010, 18.45 h

#3 Precisament això és el que vull dir. No dic que el reportatge sigui imparcial. No l'he vist. Per això dic: "S'ha de veure com deu ser aquest reportatge". Jo sempré preferiré les repúbliques que a les monarquies, però entenc que una televisió pública no s'ha de posicionar ni a favor ni en contra d'aquests temes. Per tant, si el reportatge és imparcial (QUE NO HO SÉ), entenc perfectament que no l'emetin. D'altra banda a nosaltres, els catalans, què collons ens importa el que fotin a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep Maria Gàrcia fletxa Barberà del Vallès
12 d'abril de 2010, 17.45 h

Mentre la paguem...la patim i patirem tots. La monarquia espanyola, me la bufa tant com la sueca. Ara el que no es pot fer es judicis de valor a una decisió pressa per a qui esta autoritzat pe poder fer.ho.
El reportatge...algú de vosaltres la vist.? es parcial a favor de la monarquia tal i com alguns afirmen o li son mes aviat contraries tal i com afirmen altres..??
Una mica mes de seriositat i rigor republicana si us plau.!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Albert fletxa Vilafranca del Penedès
12 d'abril de 2010, 17.43 h

Si a aquestes alçades del segle XXI la gent no pot opinar sobre la monarquia i no es pot fer un debat seriós sobre aquest tema, comencem a treure temes del tipus "la formiga vermella i el seu habitat", és vergonyós..


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Lloret de Mar
12 d'abril de 2010, 16.59 h

Menys manies van tenir a l'hora d'emetre "23-F: El dia més difícil del Rei", aquella indecent minisèrie amb l'Homar fent de Joan Carles I...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 d'abril de 2010, 16.38 h

Ull amb la monarquia, son llops amb pell de xai. És la primera institució del pais que vetlla per tenir-nos a les fosques. Salut, república i independència, visca la terra


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 d'abril de 2010, 15.28 h

Ferran, no veig clara aquesta imparcialitat que assenyales.
A mi el que m'interessaria és que m'informin de què és realment la monarquia, i la Monarquia espanyola en concret, ja que no totes són iguals. També cal bona informació de què és una república, el republicanisme avui. Informació política en general. No veig problema. A una televisió (i pel que fa a la informació penso que no hem de permetre la diferència entre públic i privat) entenc que li hem de demanar que sigui rigoro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.