directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’estat espanyol és un pes pesant a punt del “kao” tècnic

Per Pernaldo Barrena el poder de l’estat és enorme, però se sustenta sobre una base poc democràtica que el fa feble davant la voluntat de llibertat de Catalunya i Euskadi

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El dirigent de l'esquerra abertzale (EA), Pernando Barrena, en un acte aquest dijous al vespre a l’Euskal Etxea a Barcelona,sobre el futur del País Basc, ha deixat clar que “els espanyols no estan preparats per a una negociació del procés de pau, ni per la normalització política a Euskadi”. Barrena, que ha compartit taula amb el diputat del PNB Joseba Egibar, està convençut que hi ha moltes possibilitats que EHBildu sigui la força més votada les properes eleccions basques. A la pregunta del públic sobre la col·laboració Catalunya Euskadi, el dirigent de Sortu, recomana que “els independentistes, Catalans, Bascos, Escocesos i demés, articulem una acció conjunta per explicar-nos a Europa i al món”.



Comparteix
   


Etiquetes
PNB, PSE i PP estan disposats al que calgui per tal d'assegurar-se el repartiment del botí
 
Per Barrena, l'escenari posterior al 21-O estarà més determinat que mai per la matemàtica electoral, i especialment per veure si EHBildu aconsegueix ser la força més votada. Diu que hi ha dues formes principals de veure l’escenari post electoral, una, la de PNB, PSE i PP que estan disposats al que sigui per tal d'assegurar el repartiment del botí, i una altra la de EHBildu que es proposa situar les seves tres grans eixos programàtics com a condició fonamental per a qualsevol tipus d'acord. Aquests són: procés de pau i normalització política, dret a decidir de la ciutadania basca i com no, sortida a la crisi econòmica des dels pressupostos de l'esquerra. Barrena ha assenyalat que la qüestió no és tant amb qui, sinó per a què i és en aquest sentit que la gent d’EHBildu pretenem guanyar les eleccions del 21 d'octubre, i jugar un paper de primer ordre en el canvi polític i de govern a Navarra en les eleccions que previsiblement s'avançaran a aquest curs polític que comença.
 
Joseba Egibar, en el seu torn s’ha mostrat convençut de que el PNB sortirà victoriós de els eleccions i ha considerat injust que se’ls situï juntament amb els socialistes i populars fent un bloc contra l’esquerra abertzale. Egibar ha deixat clar que els socialistes bascos no voldran deixar de formar part de l’arquitectura governamental basca i que posaran totes les facilitats més per arribar a un acord de governabilitat, també ha assegurat que si PP i PSB sumessin tornarien a formar govern.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
scolanus fletxa barcelona
8 de setembre de 2012, 12.11 h

Els Bascos .al menys els que gobernan fins ara de tots colors,MAI an donat un cop de ma a Catalunya.El seu estil de proces salvatge no ajudat al avançament de la nostre Independencia .ARA anem per davant ,som mes i mes forts,partant que estiguin quietets i no que no fotin trabas .Despres tindran amb nosaltres uns bons socis per els seu fins.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de setembre de 2012, 11.00 h

Bascos, no us hi poseu pel mig!

...i sobretot, absteniu-vos d'aprofitar la situació per aconseguir quatre engrunes ajudant a l'esta espanyol a posar pals a les rodes a la nostra independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
7 de setembre de 2012, 07.26 h

Comparen massa Euskal Herria amb CAT i estan ben lluny de nosaltres. Res a veure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.