directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Un altre important banc dels EUA cau en suspensió de pagaments

El sector immobiliari dels Estats Units passa per una forta crisi

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La banca nordamericana en el seu moment va donar hipoteques a persones que arriscaven molt i que ara no poden assumir les mensualitats. Aquesta senzilla explicació més el tipus d'interès a un 5,25% i la construcció de pisos va ser durant anys eufòrica va generar la proliferació dels bancs especialitzats a donar hipoteques amb risc de gent que assumia pagaments molt alts durant molts anys i no sempre amb garanties.
Diuen que el que succeeix als Estats Units uns anys més tard ens arriba a nosaltres. Esperem que no sigui però no obstant tot apunta a que no ens n'escaparem. La suspensió de pagaments d'un dels bancs hipotecaris més importants del país demostra que als EUA passen per una forta crisi des de fa un any i mig.

Els primers bancs que van patir l'eufòria de finals dels 90 i principis del 2000 ara són també els primers bancs que han tingut problemes, perquè la tendència s'ha capgirat, els preus comencen a baixar i cada cop hi ha més gent que no pot pagar la hipoteca. Això ha comportat la fallida d'alguns d'aquests bancs i aquesta passada matinada ho feia un dels grans, l'American Home Mortgage, i ja comença a afectar altres bancs i grans gestors d'inversions.

Efects secundaris

Alguns analistes apunten que tot això pot acabar afectant la marxa també de moltes altres empreses, i durant els últims dies han demanat amb insistència a la Reserva Federal dels Estats Units que abaixi els tipus d'interès. I tot i que no els ha abaixat, els ha mantingut en el 5,25%.

D'altra banda, sembla que els inversors estrangers que busquen un pis a Nova York estan molt més interessats en la compra que els mateixos nord-americans. Els preus estan baixant i ho compren amb euros, una moneda, ara, més forta que el dòlar.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.