directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les tarifes de mòbils en trucades a la UE són més cares

La Federació de Consumidors en Acció ha denunciat a les companyies

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Federació de Consumidors en Acció (FACUA) va denunciar davant el ministeri d'Indústria les noves tarifes que han introduït les operadores espanyoles de telefonia mòbil per als clients que facin o rebin trucades des d'altres països de la Unió Europea. FACUA denuncia que l'usuari sempre paga el primer minut sencer 0,49 euros per trucada feta i 0,24 per les rebudes. Podria haver estat una acció il·legal si les tres companyies de telèfon mòbil haguéssin pactat les tarifes.
nokia telefon mobil catala 5200 telefonia
El model de Nokia 5200 incorpora el català

Comparteix
   


Etiquetes
La Federació de Consumidors en Acció (FACUA) va denunciar davant el ministeri d'Indústria les noves tarifes que han introduït les operadores espanyoles de telefonia mòbil per als clients que facin o rebin trucades des d'altres països de la Unió Europea.

Facua denuncia que l'usuari sempre paga el primer minut sencer, 0,49 euros per trucada feta i 0,24 per les rebudes. Podria haver estat una acció il•legal si les tres companyies de telèfon mòbil haguessin pactat les tarifes.

Ara a l'agost, molta gent fa un viatget d'alguns dies a l’estranger. Alguna part d'Europa sol ser una destinació freqüent. Les companyies de telèfon mòbil que així ho saben, aprofiten per apujar les tarifes de trucades a l'estranger o quan se'n rep alguna.

Davant d’aquest fet, la FACUA va denunciar formalment davant el ministeri d'Indústria les noves tarifes que han introduït les operadores espanyoles de telefonia mòbil per als clients que facin o rebin trucades des d'altres països de la Unió Europea (UE). Segons Facua, Telefónica, Vodafone i Orange han incorregut en un possible frau de llei en la facturació del servei de roaming.

Sembla ser que hi podia haver hagut un pacte entre les tres companyies, segons la portaveu de l'associació. L'acord vulneraria la llei espanyola de protecció dels consumidors i el reglament europeu, que prohibeixen l'arrodoniment a l'alça o el cobrament per serveis no prestats. La Facua sosté que les tres operadores han intentat minimitzar la baixada de preus que els exigia la nova normativa europea.

Per fer-ho, haurien reduït a pràcticament zero cèntims d'euro el primer minut de cada trucada i a continuació haurien fixat el cost d'establiment de trucada en el màxim legal possible. Facua denuncia que l'usuari sempre paga el primer minut sencer (0,49 euros per trucada feta i 0,24 per les rebudes).



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.