directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La fundació FAES d'Aznar és la que rep més diners del govern espanyol

Ha rebut gairebé 2,9 milions d'euros dels prop de 7 milions que el govern ha repartit entre les fundacions d'entitats polítiques

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Diuen que a pesar de no aparèixer en públic, Aznar segueix maquinant l'estratègia del Partit Popular, ara a l'oposició, en molt bona part gràcies a la seva gestió del seu últim mandat. Doncs ara també s'ha fet públic que l'organització que ell mateix presideix és la Fundació per l'Anàlisi i els Estudis Socials, més coneguda coma FAES, que depèn del Partit Popular, és la que més diners rep del govern espanyol.
aznar, tribunal, internacional, crims, guerra
Denúncia Aznar

Comparteix
   


Etiquetes
Com és ben sabut, l'expresident del govern espanyol, José Maria Aznar, presideix la Fundació per l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES). Però no se sap tan que aquesta fundació, d'entre les fundacions d'entitats polítiques, és la que més diners rep de l'actual govern espanyol. El Ministeri de Cultura durant aquest 2007 ha subvencionat amb gairebé 2,9 milions d'euros la Fundació. No només ja la xifra espanta sinó que encara és més terrorífica si us expliquem que aquests 2,9 milions surten d'un total 7 milions que el govern ha repartit entre les fundacions d'entitats polítiques. La xifra exacta per si interessa a algú és de 7.018.587 euros.

La fundació vinculada al Partit Popular (PP) utilitza les subvencions per al seu funcionament i a les activitats d'estudi i desenvolupament del pensament polític.

Recordem que qui ara rep tants diners del govern de l'Estat espanyol és també un personatge que ja més de 10.000 persones el volen veure darrere de les reixes pels crims de guerra a l'Iraq.

El rànquing

La segona pel que fa a la quantitat rebuda ha estat la Fundació Pablo Iglesias, vinculada al PSOE. La Fundació Rafael Campalans, pròxima al PSC, rep 470.000 euros, i les fundacions Trias i Fargas i D'Estudis Humanístics Coll i Alentorn, totes dues vinculades a CiU, s'emporten 187.944 i 62.648 euros, respectivament. De l'entorn d'IU, reben una partida de diners la Fundació per a l'Europa dels Ciutadans, la Fundació Nous Horitzons i L'Alternativa (EUiA).

També reben diners entitats pròximes a ERC, la Chunta i el BNG, mentre que no figuren a la llista ni la Fundació Sabino Arana, del PNB, ni entitats vinculades a Coalició Canària.

S'acaba la bicoca al 2008


Amb la nova llei del finançament dels partits polítics, les fundacions vinculades a partits polítics estaran sotmeses a control. La llei, que entrarà en vigor a partir del 2008, es va aprovar sense el suport del Partit Popular i preveu aplicar controls similars als que ja passen els partits polítics.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pep fletxa Girona
12 d'agost de 2007, 12.42 h

Aixo es democracia i el demes son tonteries. Mantenim a un fill adoptiu del dictador amb tota la seva parentela i ara a sobre tenim que subvencionar a tots aquets feixistes antidemocratics perque segueixin fent mal al nostre pais. Aquest no es el concepte que diu qualsevol diccionari sobre democracia. A Catalunya democracia deu volguer dir un altre cosa. Perque democracia no coincideix amb aixo que estem visquent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.