directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Malaguanyat president Montilla

Montilla, tot i saber abastament els maltractes que rep Catalunya de l’estat espanyol, fa gala del seu immobilisme i reivindica l'Estatut com a "full de ruta nacional"

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

En una Diada marcada per l'independentisme, l'expresident de la Generalitat i senador del PSC, José Montilla, ha fet pública una carta als ciutadans de Catalunya amb motiu de l'Onze de Setembre. Al seu escrit, Montilla aposta per l'Estatut d'Autonomia com a "full de ruta nacional" pels catalans. Aquest missatge, a més, pren especial rellevància fet precisament el dia abans d'una Diada marcada sobretot per l'independentisme. L'expresident, però, també ha cregut oportú arremetre contra el Govern per recordar-li que la sortida de la crisi i fer créixer l'activitat econòmica ha de ser "la primera de les prioritats i cap altra pot passar-hi per davant".
  

Comparteix
   


Etiquetes
Obsessió per cosir Catalunya a Espanya
 
A la carta, l'expresident socialista considera que Espanya "ha d'evolucionar en una perspectiva federal" impulsant canvis en la Constitució i sobretot "canviant les actituds". És la recepta que proposa Montilla davant els crits independentistes que estan centrant el debat polític d'aquest Onze de Setembre. I és que per l'expresident "la garantia de la continuïtat institucional de Catalunya i la força de les nostres institucions d'autogovern" resideixen "en la voluntat nacional dels ciutadans". Però per Montilla, les "normes que garanteixen aquest autogovern", i fonamentalment l'Estatut de Catalunya, és encara més el pilar que ho sustenta. "Malgrat les tensions viscudes, l'Estatut d'Autonomia ha de ser el nostre full de ruta nacional per què així ho van decidir els catalans que el van votar en referèndum", ha escrit.

Encara no ha entès que l’espoli fiscal és sinònim d’espoli social  

D'altra banda, Montilla es mostra "preocupat" per la situació econòmica, i especialment pels joves. És per això, que l'expresident ha aprofitat per recordar al Govern de la Generalitat que no pot descuidar les seves obligacions en aquest camp en benefici d'altres qüestions. "Aquesta és la primera de les prioritats i cap altra pot passar-hi al davant. Crec que totes les energies del Govern de la nostra nació han d'estar adreçades cap a aquest objectiu", ha sentenciat a la carta.

La carta és un clam per la unitat nacional... espanyola
 
Amb tot, l'expresident ha volgut donar un missatge allunyat de les divisions, cosa que també pren especial rellevància a les portes de la Diada i la manifestació independentista convocada per al dimarts a la tarda. "La Diada ha de ser l'expressió de la voluntat col·lectiva d'autogovern. Voluntat col·lectiva que cal vindicar des de la unitat nacional, buscant per damunt de tot allò que tenim en comú i tenint cura de no enervar les nostres discrepàncies que tot i essent naturals i pròpies de la convivència democràtica haurien de trobar altres moments per expressar-se", ha escrit Montilla.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Montse fletxa Barcelona
20 de setembre de 2012, 14.10 h

Encara no te prou aquest Montilla el mal que va fer a Catalunya!!! si no hagués sortit ara per ara estariem millor sens dubte, no tindriem els deutes que tenim la seva herència. I que la estem pagant tots plegats i té la santa cara de fer l'Ofrena Floral a Rafel de Casanovas, el que a ell li deu importa la nostra història.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Emili fletxa Terrassa
12 de setembre de 2012, 23.10 h

#34 Synera !! ! ! ! que els socialistes viuen de la societat de la mateixa manera que els capitalistes viuen del capital ! ! ! !
Ara ho veus més clar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Synera fletxa Barcelona
12 de setembre de 2012, 20.49 h

El socialistes no entenen que l'espoli fiscal és espoli social. Com pot ser que admetin que el poble català sigui tractar amb tanta desigualtat? Pot ser creuen que l'únic que se salva d'Espanya es CAT i no volen? Espanye, sense aquella, no és res. I no ho soporten, com tampoc aguanten que, salvada CAT, salvada Espanya. Res. A invertir a on hi menys gent i menys futur! Actuen com l'aristocràcia francesa abans de la revolució. Com el mal administrador que ho perd tot sense quels trevallador... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Emili fletxa Terrassa
12 de setembre de 2012, 11.22 h

#31 Bon dia, Pagès..... Tàgreixo olt la teva sinceritat i això emfarà respectar-te encara més, encara que mai t'he dit res per la formad'escriure.
Tots els grans de després de la guerra en hi hem trobat com tu sense ensenyar-nos el nostre idioma i hem fet el que hem pogut per dignificar lanostre escriptura. Jo et recomano llegir molt i fixar-te com està escrit, jo ho he fet i m'ha funcionat, això sí. . . . amb una certa constàmcia.
DeIxa't estar de regles gramaticals i teories, vés ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Jordi fletxa St. Feliu de Llobregat
12 de setembre de 2012, 10.17 h

El discurs d'en Montilla és molt coherent, el que no s'aguanta per enlloc i em costarà de perdonar és que Esquerra Republicana el fes President. Aquestes actuacions erràtiques i difícils de justificar, venen de lluny


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
11 de setembre de 2012, 16.01 h

JOSE MONTILLA Ba ser President per qué ba paga molt millor a CAROD ROVIRA Per qué el fes President E.R.C. Per diners i poder ba fer President de Catalunya algu que no tenia ni idea de la historia de Catalunya ni sabia parlar perfectament en Català i no esba canvia mai el seu nom ala llengua Catalana JO No culpo a JOSE MONTILLA Culpo a E.R.C. I CAROD ROVIRA Que per diners ens ba possa un MINISTRO DE ESPAÑA .. Carod Rovira aquel dia ba traic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
11 de setembre de 2012, 15.55 h

Manel de Gava no te dic amic per qué no huson ni te conec , pero gracias per les teves paraules cap ami , tin una edad que ja en costara trobar feina i molt . , els que escribin malament en Català tambe hufen en Castallà . Cuan baix ser a la Escola els quew tenien problemes de apendre a llegir ho escriura els arraconaben al raco no sens ajudaba . Suposu per falta de Profesos com sempre passa ala educació Publica a Catalunya Cuan no es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Emili fletxa Terrassa
11 de setembre de 2012, 14.19 h

#1 Maria. .. Jo diria mal triat.
Crec que malguanyat és la persona o el que sigui que és bo i no se'l pot aprofitar, però en Montilla tenia alguna cosa bona?
Per mi va ser un autèntic aprofitat de la ocasió que li va brindar en Carod.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
josep fletxa barcelona
11 de setembre de 2012, 12.24 h

tothom sap que aquest senyor va ser president de la Generalitat perque es andalús,si fos de Lleida,(per possar un exemple) mai de la vida hauría sigut candidat a la presidència...el seu carisma es 0, el que ell digui val 0...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Manel fletxa Gavà
11 de setembre de 2012, 12.10 h

#24
Amic Pagès, de Cardedeu.
Ben cert que tens tot el dret de dir el que et sembli, sense ofendre ningú, és clar! Però, mira, en això que has escrit (que no has ofès ningú, és cert), per què no t'hi has mirat una mica escrivint en la nostra llengua i, si no en saps prou com es veu ben bé, fes que algú que en sàpiga et doni un cop de mà, perquè és molt lamentable que els que ens menyspreen se n'enfotin de nosaltres i creguin que tenen arguments per titllar el català com a llengu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.