directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

L'esport català, 35 motius de pes per a marxar cap a la independència

“La independència serà profitosa pels diversos agents de l’esport del nostre país, i ho hem de reivindicar.”

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Esportistes per la Independència, sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana, ha elaborat un llistat amb diversos beneficis que tindria la independència de Catalunya per a l'esport. La Plataforma ProSeleccions, com a membre actiu d'aquesta sectorial, ha ajudat a confeccionar aquest argumentari amb l'experiència que suposa haver treballat durant tants anys per l'esport i pels esportistes del país. Esportistes per la indecència la Plataforma ProSeleccions es sumem a la crida de l'ANC perquè tothom es manifesti el proper dia 11 pels carrers de Barcelona a partir de les 6 de la tarda. La independència serà profitosa pels diversos agents de l’esport del nostre país, i ho hem de reivindicar.

Comparteix
   

Els beneficis de la independència en l’esport català

Beneficis pels esportistes

1. Poder representar i defensar Catalunya i el seu esport a nivell internacional 2. Majors facilitats per esdevenir internacional i participar a europeus, mundials i Jocs Olímpics. 3. Més facilitats per esdevenir professional fruit de l'augment d'aportacions públiques i privades al món de l'esport mitjançant beques i patrocinis. 4. Major repercussió pública dels esportistes i presència als mijtans de comunicació. 5. Millora del rendiment esportiu fruit de l'augment de la participació internacional.

Beneficis pels clubs

6. Més oportunitats per assolir places europees en les competicions de clubs. Possibilitats de mantenir la celebració dels grans clàssics de sempre però també de potenciar-ne de nous. 7. Més espectadors, més seguiment i més ingressos a través de l'augment de patrocini, drets de televisió i merxandatge. 8. Més jugadors/es propis seleccionats per a europeus i mundials. 9. Millora de l'accés a ajuts per a formació i infraestructures. 10. Millor cobertura informativa nacional i internacional. 11. Lligues catalanes de nivell amb una clara incidència en l'estalvi dels clubs per desplaçaments. 12. Més possibilitats d'organitzar tornejos internacionals oficials a Catalunya amb els beneficis econòmics, esportius i d'imatge que comporten.

Beneficis per les Seleccions Catalanes i les Federacions esportives

13. Tenir un estat propi implicarà que totes les Federacions Catalanes puguin formar part de les Federacions Internacionals del seu esport així com el reconeixement del Comité Olímpic Català per part del CIO. 14. Les Seleccions Catalanes podran disputar Europeus i Mundials de forma oficial, així com participar als joc olímpics. 15. Les federacions esportives catalanes guanyaran en major capacitat de presència internacional, majors recursos públics i privats fruit de l'augment de patrocinis directes, organització d'esdeveniments nacionals i internacionals de relleu i en definitiva, en estabilitat organitzativa i esportiva. 16. Millora general del nivell esportiu pel fet de poder competir contra els millors equips del món de forma directa i per la motivació extra d'esportistes i afició. 17. Major estabilitat organitzativa, esportiva i econòmica fruit de la no dependència de les federacions espanyoles. 18. Participació del repartiment de beneficis, ajuts i serveis que el Comitè Olímpic Internacional dona als Comitès Olímpics Nacionals. 19. Augment dels intercanvis esportius, tècnics i organitzatius amb la resta del món. 20. Majors possibilitats d'acollir òrgans de Federacions Internacionals a Catalunya, de forma permanent o temporal. 21. Millora de les possibilitat de tenir i gestionar, sense ingerències, instal·lacions esportives de primer nivell internacional, amb clars efectes positius sobre el finançament i també sobre la tecnificació esportiva.

Beneficis pels aficionats i els seguidors

22. Veure la selecció catalana jugant un europeu o un mundial. I poder pensar a guanyar-lo amb normalitat. 23. Gaudir amb el proper Campionat del Món guanyat per la Selecció Catalana d'hoquei patins, la de waterpolo, la d'hoquei herba... o les d'handbol, bàsquet i futbol. 24. Poder gaudir amb més esportistes catalans de referència en tots els esports, perquè els referents són aquells que es coneixen i és la participació en competició internacional el que més els dóna a conèixer i que més repercussió té als mitjans. 25. Poder gaudir amb nous enfrontaments de la màxima rivalitat com els Catalunya-Espanya o Catalunya-França de qualsevol esport. 26. En futbol, poder veure també un Sabadell, un Girona o un Nàstic jugant la Champions. 27. Poder seguir més d'un sol equip català jugant en competicions europees de nivell. 28. O poder emocionar-se i aplaudir els esportistes catalans que pugen al podi d'uns jocs olímpics en natació, taekwondo, natació sincronitzada, rem.

Beneficis per la imatge de país

29. Millor reconeixement internacional de Catalunya fruit de la rendibilització de la participació esportiva internacional i dels seus possibles èxits. 30. Augment de les relacions directes amb alts organismes esportius que alhora facilitaran l'entrada a organismes polítics, econòmics i socials i l'explicació de la realitat catalana. 31. Demostració al món de la capacitat organitzativa, econòmica i esportiva de Catalunya i dels seus clubs, federacions, administracions...

Beneficis per l'economia catalana

32. Augment del patrocini i les inversions estrangeres a Catalunya tant en l'àmbit de l'esport com en altres sectors. 33. Augment del PIB i de la riquesa del país gràcies a l'augment de presència internacional de forma directa. En el cas concret de les empreses, el seu benefici anirà vinculat a la seva associació amb la nova Marca Catalonia i el prestigi que tindrà per contrast amb el Made in Spain. 34. Creació de llocs de treball directes en l'àmbit esportiu i també d'indirectes en els sectors vinculats i en els sectors que es beneficiïn de la millora del coneixement internacional de Catalunya. 35. Augment del nombre de turistes tant pel major ressò de Catalunya com per l'augment del nombre d'esdeveniments internacionals en tots els esports i categories.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
ORIOL MORAGUES I MAS fletxa MONTREUX (SUIZA)
11 de setembre de 2012, 17.16 h

#6

Me ha gustado.

Al menos original y sin recurrir a niveles de educacion poligonal.

Sigue asi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
11 de setembre de 2012, 13.13 h

Si puc escriure una Z, una de sola, és que no dormo. Llegeixo ansiosament, em poso neguitós, busco paraules per rebrate-les i no les trovo. He perdut el cap. No em venen més idees! Ningú no pensa com jo. No m'estimen. Estic tan sol! Finalment, m'aburreixo, em sereno. Llavors poso moltes z seguides i en prenc un vermut mentre penso que a Las Cortes está prohibit parlar català, la llengua que parla quasi una quarta part de l'Estat. Això em consola, em tranqulitza tant que m'estiro al llit ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
atema fletxa barcelonès
11 de setembre de 2012, 09.21 h

...ah! i gràcies a tots ela esportius, atletes...CATALANS, q deixeu la nostre NACIÖ amb el vostre nivell i profesionalitat tant be devant del mòn !

INDEPENDENCIA...ja !
econòmica, esportiva,.... volem viure amb llibertat d veritat. Sense fer mal a ningù, per`p q ens deixin viure !

ll*/ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
atema fletxa barcelonès
11 de setembre de 2012, 09.15 h

...ara toca seleccions catalanes !!!
...q ens respectin, ja !!!

tenen por d perdre !
o d que se'ls hi vegi el "llautò"?

el 2014 al BRASIL !!!!

ll*/ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(CATALUNYA)
10 de setembre de 2012, 20.30 h

Per quin motiu anireu a la manifestació de la Diada? http://www.elpuntavui.cat/serveis/enquestes/1423-per-quin-motiu-anireu-a-la-manifestacio-de-la-diada.html?grup_id=1

Hi ha encara, algú tant ximplet com per voler quedar-se a Espanya, últim país d'Europa, en comptes de voler viure a una Catalunya que serà el quart estat d'Europa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de setembre de 2012, 20.13 h

#1 Heus aquí el video complert de la becaina del mezzosoprano "catalonia".

http://youtu.be/o8gNRV8R86g


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de setembre de 2012, 20.04 h

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.