directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El president Mas clama independència, implícitament

Mas defensa que mai el país havia estat tan a prop de la "plenitud nacional" i diu als manifestants que “el vostre clam és el meu, la vostra veu és la meva”

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat clar que serà en cos i ànima a la manifestació de l'Onze de Setembre, una marxa que, al seu parer, no farà altra cosa que demanar "més justícia i més llibertat" per a Catalunya, al marge que hi hagi veus pel pacte fiscal, per l'estat propi o per la pròpia dignitat . En el seu discurs amb motiu de la Diada, Mas s'ha dirigit als manifestants: "El meu cor serà amb vosaltres. El meu esperit i el meu compromís, també. El vostre clam és el meu, la vostra veu és la meva". Mas ha justificat la seva absència a la manifestació perquè com a president de Catalunya li correspon un "rol més institucional, sumant afinitats, aglutinant voluntats, preservant sempre que es pugui la unitat del poble català".
 

Comparteix
   


Etiquetes
La crisi més cruenta del últims 30 anys

Mas no ha volgut oblidar-se de la crisi en el seu missatge, un clima de dificultats que es pateix "amb una duresa sense precedents des de la recuperació de la democràcia i de l'autogovern, fa més de trenta anys".

La crisi està posant a prova els catalans, la seva resistència, el seu esperit de superació, la seva imaginació, la seva creativitat, el seu model econòmic i d'estat del benestar, però també el seu patriotisme. Mas ha cridat a lluitar "aferrissadament i sense treva contra qualsevol sentiment de desànim o defalliment que es pugui instal·lar en la societat".


Catalunya en mig de fortes turbulències i amb l’aigua al coll
 
Fent servir un símil marítim, com ja és habitual en ell, el president de la Generalitat ha alertat que si Catalunya vol mantenir-se "dempeus enmig d'aquestes fortes turbulències i no perdre el rumb", cal que navegui sabent que "quan l'aigua inunda el vaixell, cal treure-la com sigui, si pot ser amb l'esforç de tothom, a canvi de seguir flotant i de poder arribar a bon port, un cop superada la tempesta".


Mas ha tornat a expressar la seva fe en el país: "No puc encara anunciar que li hem donat la volta a la situació, perquè no vull trair la veritat ni enganyar o enganyar-vos. Però segueixo mantenint una fe indestructible en què ens en sortirem, enfortits i amb uns valors més ferms i més sans com a persones i com a poble", ha conclòs.

El pacte fiscal és la batalla més urgent

Ara bé, el president ha recordat que la primera estació passa pel pacte fiscal, perquè "no hi ha batalla més urgent ni repte més important que la sobirania fiscal". De fet, Mas ha defensat que la sobirania fiscal és alhora "un acte d'afirmació nacional i un acte d'afirmació social", perquè els principals perjudicats pel fet de no tenir-la són precisament les persones individuals i concretes.

Al seu parer, la "falsa contraposició entre les aspiracions nacionals de Catalunya i el benestar dels seus ciutadans ha quedat en evidència", perquè plenitud nacional i benestar són elements que van units, "no són contradictoris, sinó tot el contrari".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
atlasac fletxa Vila-real
12 de setembre de 2012, 10.54 h

AQUEST, AQUEST, AQUEST......

Es l´esperit POLITIC que necessitem.....LA SOCIETAT SANCERA.....alts, baixos, vells, jovens, rossos, morenos, més rics, menys rics, de catalunya, de fora de catalunya, NO EM NEGAREU QUE VA ESSER TOTA UNA PASSADA.....això, això a d´èsser la NOVA MENTALITAT MUNDIAL ! ! !, OI que VA PODER SER? a que SI!!! a que SI!!! que vàreu ser per uns moments FELIÇOS ! ! ! ....i....PREGUNTO perquè NO VIURE TOTA LA VIDA AIXIS? això ES EL SOCIALISME ! ! !. NO EL DESPRECI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
ORIOL MORAGUES I MAS fletxa MONTREUX (SUIZA)
11 de setembre de 2012, 17.14 h

#15


Pues no vais bien, no


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
euro fletxa IN-INDE-INDEPENDENCIA
11 de setembre de 2012, 14.32 h


“Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. ¿Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, sinó de deixar de ser imbècils.”
Joan Sales i Vallès (Barcelona, 19 de novembre de 1912 – 12 de novembre de 1983)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Enric fletxa Barcelona
11 de setembre de 2012, 13.37 h

Plenitud nacional? Ha ha ha... Aquesta és la nova collonada eufemística convergent, com sempre al·lèrgica a la paraula independència. Imagineu-vos, si els fa por la paraula, ja no et dic res de treballar per aconseguir la independència. I encara hi ha catalanets que se'ls creuen. Déu n'hi do quin panorama. desenganyeu-vos. Amb aquest material himà la independència, ni en smnis. I ja podem anar fent rècords de manifestacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
atlasac fletxa Vila-real
11 de setembre de 2012, 13.36 h

GRACIES MOLTES GRACIES

Potser morire emb els grillets posats. però aquests moments ja NO M´els treu NI CRISTO!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
euro fletxa IN-INDE-INDEPENDENCIA
11 de setembre de 2012, 13.33 h

El dia que parli clar me'l creuré, a mi no m'agraden els jeroglifics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa barna
11 de setembre de 2012, 12.09 h

No hi pot anar companys, no ho enteneu? Segurament li damanarien la DIMISSIÓ, el seu regnat és plè de demoagògia i de mentides encobertes, amb quina posició política anirà el duran? senyor quina bona voluntat tenen els votants de CIU! però saben perfectament que estan traint a la PÀTRIA. Si, nois això és el que penso jo personalment, i demano perdó per plorar per la nostra Catalunya, la dels ciutadans que han de patir perquè SIGUI algun dia i que els nostres dirigens només la faci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Xavi fletxa Palafrugell
11 de setembre de 2012, 11.25 h

Sr. Mas, amb quina legitimitat governa si no surt davant la manifestació del poble català amb molts més participants que vots vau tenir per ser president? Així ens representeu?
Trobem a faltar un compromís clar i contundent de treballar per la independència... No podeu mirar cap a un altre costat, a tot arreu veureu una majoria social que la demana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de setembre de 2012, 10.56 h

Artur Mas lo que ba dir en su Discurso de LA Diada Nacional de Catalunya del 11 DE SETEMBRE ,, NO ba dir res de importancia ba ser un DISCURSO DESCAFEINADO Sense cap FORÇA Politic no ba volguer molesta al Govern Espanyol no ba volguer molesta a RAJOY . Ba ser un discurso de un ESCLAU que no aixeca la veu contra el seu AMO Espanyol el President del Govern Espanyol Rajoy . ARTUR MAS Fara Recular molts Anys la INDEPENDENCIA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
11 de setembre de 2012, 10.42 h

Artur Mas no anira ala Manifestació per no molestar al seu gran amic RAJOI , amb el que te un Fort LLIGAM Politic tots dos son de DRETES Fam les mateixes RETALLADES ANTI--SOCIALS Tambe te un gran PACTA C.I.U. I P.P. Que perjudica i molt a Catalunya i als Catalans i Catalanes ELS DE C.I.U. Son un FRENO UN MURO Per no aconseguir LA INDEPENDENCIA DE Catalunya Artur Mas FARA RECULAR Molt LA LLIBERTAT DE Catalunya fara ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.