directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 21:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La premsa internacional es fa ressò del discurs més independentista del president Mas

La majoria de mitjans posen de relleu que el 51% de la població votaria a favor de la independència

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La premsa internacional publica aquest dimarts diverses informacions sobre la Diada i la manifestació que hi ha prevista per a les sis de la tarda. La televisió d'àmbit europeu Euronews es fa ressò del discurs del president Artur Mas i destaca les seves paraules de suport a la marxa. El britànic 'The Guardian' titula en l'edició digital "Barcelona es prepara per a una manifestació d'un milió de persones per a la independència de Catalunya"; l'irlandès 'Irish Times' destaca "Catalunya celebra la Diada nacional amb crides a la 'llibertat'"; i l'escocès 'Scotsman' fa una aposta similar: "Barcelona acollirà una manifestació d'un milió de persones per la independència de Catalunya".
© @ACN


© @ACN


© @ACN

Comparteix
   

El web de la televisió Euronews publica un article titulat "Catalunya demana 'llibertat' a Madrid" i en el qual es fa ressò del discurs del president Mas d'aquest dilluns al vespre, en el qual va demanar "més justícia i llibertat", relata el mitjà europeu, per Catalunya. La televisió expressa que enguany la Diada és especial i que fins i tot Mas "ha anat més lluny, incitant crides per la independència fiscal i molt més del govern central". El mitjà recull en vídeo les paraules del president, en què expressa que el seu cor serà amb els manifestants aquest Onze de Setembre.

Mentrestant, la premsa del Regne Unit i Irlanda es mostra especialment atenta al que passi aquest dimarts a Catalunya. Així, 'The Guardian' considera que "la manifestació massiva marca un punt d'inflexió en el moviment d'independència de Catalunya i suposa una amenaça de ruptura amb el govern federal espanyol". El diari fa un article extens en què parla amb diverses persones de Catalunya, destaca que els darrers sondejos oficials mostren un 51% de la població en favor de la independència i il·lustra la informació amb una fotografia de Reuters d'una dona penjant una estelada al seu balcó.

L''Irish Times', paral·lelament, explica què se celebra l'Onze de Setembre, parla de la derrota del 1714 i assenyala que aquest any la Diada "és diferent". L'article recull les paraules de l'analista polític Fernando Vallespín, qui considera que la independència és una realitat "molt difícil d'implementar". El diari 'Scotsman' publica un article signat pel periodista Stephen Burgen que també parla dels sondejos sobre la voluntat independentista del poble de Catalunya i expressa que la manifestació de la Diada preveu reunir un milió de persones.


Fe d'errades: Mas va a la manifestació, segons 'The Guardian' i 'Scotsman'

Els diaris 'The Guardian' i 'Scotsman' cometen una errada en els seus textos assegurant que el president de la Generalitat, Artur Mas, finalment assistirà a la manifestació. Expliquen que, en un primer moment, Mas va assegurar que no hi aniria però que finalment "hi anirà a títol personal".

En l'interior d'un article sobre la crisi del deute espanyol, el nord-americà 'The New York Times' fa una petita menció a la manifestació, la qual es durà a terme "sota l'eslògan independentista de 'Catalunya, nou estat d'Europa'.

A França, el diari 'L'Indépendant' fa un paral·lelisme amb la primera estrofa de l'himne francès, que diu "el dia de glòria ha arribat", i titula "El dia de la Diada' ha arribat". L'article comença així: "Aquest vespre, Barcelona serà el cort batent de la independència de Catalunya". El periòdic destaca el fet que és la "primera vegada en 30 anys" que la festa nacional catalana "es transforma en una jornada massiva i institucional en favor de la independència".

El ressò de la Diada també ha arribat a l'Argentina. 'Los Andes' titulava aquest dilluns "La crisi d'Espanya aviva els separatistes catalans" i explicava que "la comunitat més rica del país celebra el seu dia nacional i ho fa sota un lema clar: Catalunya, nou Estat d'Europa".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
David fletxa Pla de l'Estany
12 de setembre de 2012, 22.20 h

#4 Home en Spanair ja dorm la mona!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Oriol Moragues i Mas fletxa Montreux (SUIZA)
12 de setembre de 2012, 18.57 h

Del 11s2012 me he quedado con dos cosas : 1)la frase de Mónica Terribas en el Parque de la Ciudadela sobre lo imbéciles que han sido (algunos) los catalanes los últimos 500 años y la declaración del portavoz de la Comisión Europea Olivier Bailly
sobre una posible independencia de Cataluña y su INMEDIATA salida de la UE y posterior inicio del proceso de solicitud de entrada, que entre otros, requisitos, precisaría de la aprobación (sin veto) de TODOS los miembros actuales, entre ellos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa Bcn
12 de setembre de 2012, 13.19 h

També en parlen al Deutsche Welle:

http://www.dw.de/dw/article/0,,16233425,00.html?maca=de-rss-de-news-1089-rdf

Això sí, el peu de foto és impagable. Mira que dir que el típic barret català és la BOINA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
12 de setembre de 2012, 10.11 h

És clar que no hi volia anar, perquè és un covard de merda a més a més tenia POR!, fixeu-vos, avui amb el front ample i el somriure sorneguer de sempre ja no és el president de TOTS que no podia anar a una manifestació independentista, sinó dels independentistes, quina creu!, ara ja ho veu clar per dir que ho és? Són les urnes que ho han de dir si ha de ser president dels independentistes també. Eleccions anticipades per decidir que volen els catalans. Ja veureu quin canvi de regist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 40   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa CATALUNYA
12 de setembre de 2012, 00.26 h

#1 Com aquell que et donen a Sant Boi?:"Teo te un amic subnormal"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
12 de setembre de 2012, 00.24 h

#5 Doncs fes-te donant de sang,idiota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
antipatriota fletxa antinacionalista
11 de setembre de 2012, 17.08 h

Quiero ser libre como las olas del mar, mezclar mi sangre roja con la de todos los demás.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ORIOL MORAGUES I MAS fletxa MONTREUX (SUIZA)
11 de setembre de 2012, 16.35 h

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 52
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi Castellà fletxa Santiago, Xile
11 de setembre de 2012, 16.24 h

Fins i tot a Mendoza, que és tan a prop, es parla de les manifiestaciones. Als dos diaris més "seriosos" de Xile no ha aparegut res... Quina merda... Una abraçada des de Santiago a tohom!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de setembre de 2012, 16.05 h

Deuen llegir la premsa en rus, o a l'inrevés. Ja, ja, ja, ja!!! Precisament independentista !!! Em penso que se'n foten de tots nosaltres. Que a la meva tardana edat encara hagi de llegir aquestes coses, tot pensant que qui les escriu ens les creurem, és ja de boig. Creieu-me em vaig emocionar, quan va dir que: El seu cxor estava amb nosaltres, que els seus sentiments també estaven amb nosaltres, etc. etc. Valga'm Déu, és que aquest home s'ha begut l'enteniment a última hora?? Si ni ell ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.