directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’AMI albira la independència si hi ha unitat

Vila d'Abadal fa una crida a les "grans ciutats de Catalunya" perquè s'afegeixin a l’Associació de Municipis per la Independència

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha afirmat que la "gran manifestació" de la Diada "reafirma el pas previ de la hisenda pròpia per assolir la independència plena de Catalunya". Segons ell, el "projecte nacional" avalat per la societat catalana inclou una "consulta a favor o no de la independència", que l'AMI considera que s'ha de celebrar "al més aviat possible" però sense cap data límit i quan la societat estigui preparada, amb el 60% dels municipis adherits a la iniciativa. En aquest sentit, Vila d'Abadal ha demanat a diputacions i grans ciutats que s'adhereixin a l'associació que presideix.
 

Comparteix
   


Etiquetes
"Entenem que la gran manifestació d'ahir reafirma el projecte nacional i també el pas previ de la hisenda pròpia per assolir la independència plena de Catalunya", ha afirmat Vila d'Abadal en una entrevista telefònica amb l'ACN. Segons ell, l'AMI es reafirma en la voluntat "de fer un referèndum al més aviat possible perquè els ciutadans dels municipis de Catalunya puguin expressar la seva voluntat, a favor o en contra de la independència".

Tot i reafirma-se en la voluntat de celebrar el referèndum, Vila d'Abadal considera que no cal "anar amb presses" perquè "el referèndum no es pot perdre". L'AMI compta en aquests moments amb el suport de 531 ajuntaments, 31 consells comarcals i la Diputació de Lleida. Vila d'Abadal va reiterar aquest dimarts que el pla de l'AMI és convocar el referèndum quan el 60% dels municipis hagin donat suport a la iniciativa. Actualment s'ha arribat a més de la meitat.

El president de l'AMI ha fet una crida a les "grans ciutats de Catalunya" perquè s'afegeixin al moviment, així com les altres localitats que encara no s'hi han unit. L'objectiu és convocar una consulta sobre la independència, si cal organitzar-la o bé donar suport al Govern de la Generalitat en cas que en un futur en sigui l'impulsor.

Vila d'Abadal ha dit que l'AMI espera poder-se reunir "en breu" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per tal de coordinar-se. L'alcalde de Vic ha destacat que amb la valoració que Mas ha fet de la Diada, el Govern "assumeix el que es va expressar a la manifestació d'ahir".

L'alcalde de Vic ha assegurat que l'AMI es reafirma en la "voluntat de fer créixer l'estat català dins d'Europa". En aquest sentit, es vol reforçar dins el municipalisme "la voluntat de ser europeus", "projecte del nostre país des dels seus orígens", ha afirmat Abadal.

Recull de reaccions a la premsa internacional sobre el #11s2012 fet per Olga Palahi Jordi (Silicon Valley)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
atlasac fletxa Vila-real
13 de setembre de 2012, 10.46 h

DEIXAR D´ESSER ESCLAUS QUASIRES!!!

SENCILLAMENT....
AQUESTS SOCIOLISTOS DESAPAREIXERAN, i....a TOT EL MON apareixerà el SOCIALISME, que es i vindrà a èsser que sols seran AMOS els autònoms...tots els demés seran SOCIS, fins i TOT els aprenents i TOTS participaran de les "PERDUES i GANANCIES!!!" uns amb més que altres això sí, cada empresa tindran els seus ESTATUTS els que els SOCIS vulguin, COM ES QUE ENCARA NINGÚ EN EL MON A IMPLANTAT EL SOCIALISME? si més NO aquest SALVATGE EGOÏS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
13 de setembre de 2012, 00.37 h

Endevant Municipis! Vosaltres son els més propers al poble. Això ja és imparable. L'onade se'n porta pel devant als polítics en curs. Sauve qui peu!



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de setembre de 2012, 23.55 h

ORIOL MORAGUES I MAS ES SPANAIR


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de setembre de 2012, 22.52 h

Com és que Tortosa i Amposta passen del tema? Potser pels poders factics d'un passat llunyà???


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.