directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya no escolta Mas

Malgrat la transcendència de la conferència de Mas a Madrid, on hi assisteixen habitualment membres destacats del Govern espanyol, avui li han fet el buit

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president de al Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest matí una conferència esmorzar, al Fòrum Europa on ha deixat clar que Catalunya és una nació que necessita un estat, i que després de 30 anys d’intents frustrants d’encaixar amb Espanya s’ha vist que l’estat espanyol no serveix. El president ha parlat de fatiga mútua entre Catalunya i Espanya i ha alertat Espanya que minimitzar la manifestació de la Diada seria un gravíssim error. Mas s’ha esforçat en donar una lliçó de democràcia, que d’entrada ha caigut en sac buit, vista la reacció de la delegada del Govern espanyol a Madrid -màxima representant del Govern espanyol a la conferència- que ha sentenciat que: Catalunya és Espanya.
 

Comparteix
   


Etiquetes

Catalunya necessita un estat
 
El president ha iniciat la conferència expressant la fatiga mútua que, al seu entendre, pateix Catalunya i Espanya i ha parlat des 35 anys de frustració de Catalunya per canviar un estat que ha pagat la col·laboració de Catalunya amb invasions competencials permanents, estatuts sempre a la baixa i amb passada de ribot, dèficit fiscal constant del 8% del PIB   esforç inversor sempre per sota de la població i incompliments en pagar el deute, a més de la manca de sensibilitat i un menysteniment preocupant d’un poble, d’una nació que té 1000 anys d’història i encara és ben viu.
 
El president, ha advertit aquest dijous des de Madrid que seria un "gravíssim error" minimitzar la manifestació de l'Onze de Setembre i creure que és una "febre d'estiu passatgera". La manifestació de la Diada seria comparable a que 9 milions d’espanyols haguessin sortit al , ha dit Mas i ha recordat que s’identifica amb el clam d ela manifestació i el reconeix com a mandat, perquè un mandat del carrer i la població no es pot ignorar.
 
El president també ha recordat que una majoria dels catalans se senten nació i que aquesta singularitat, juntament amb el tracte que Catalunya ha rebut per part de l'Estat en els últims trenta-cinc anys, ha decantat la balança. Per aquest motiu ha recordat que Catalunya necessita estructures d'Estat per desenvolupar el seu potencial i créixer.

Resoldre el conflicte dins el marc europeu
 
Catalunya és una nació i si Espanya  ho entén es podran resoldre les coses, sinó, haurem de resoldre-les dins el marc europeu, ha dit Mas, i s’ha referit  ales paraules de Durao Barrosso que va afirmar que  “el futur d’Europa és el dels estats que representen nacions”.

 Mas ha assegurat que, Malgrat no haver-hi precedents de secessió a Europa, aquesta  ha de pensar com adaptat normativament la realitat a la realitat canviant, i ha recordat que Catalunya té una vocació Europea que té més de 1.200 anys d’història i és l’únic territori de l’estat espanyol que formava part de la marca hispànica, la resta era una altra cosa, “la nostra vocació europea està en l’ADN de Catalunya, és mil·lenària”, ha dit.
 
  
Lliçó de democràcia
 
La paraula democràcia ha estat reiterativa durant tot el discurs del president. En resposta a una pregunta sobre si creu que s’ha de consultar a tota Espanya sobre el futur de Catalunya Mas ha respost que les consultes s’han de fer on hi ha sobirania i el que seria normal seria consultar-ho als catalans, i si Espanya considera que Catalunya és una província, i la seva cultura mil·lenària folklore, no ens entendrem mai, ha reblat.
 
En resposta a una pregunta que feia referència a la possible suspensió de l’autonomia a Catalunya per part de l’Estat espanyol a través d ela via constitucional, Mas ha respost que “aniquilar el sentiment de nació d’un poble aplicant un article fred d ela constitució no durà enlloc” és millor dialogar per cercar solucions.
Sobre la possibilitat d’una Espanya federal, Mas ha dit, ras i curt, que Espanya no s’ho creu i que el senat és l’exemple d’una cambra no territorial, d’una cambra de segona lectura.  
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
16 de setembre de 2012, 03.12 h

I en Mas ens deixa en ridícul amb el seu joc electoralista i covard, vol tenir a tothom ben lligat i no trigara en quedar-se amb la corda trencada a les mans de tant tibar-la.
No puc entendre aquells que estan tant admirats de l'home aquest, a veure que coi fa el dijous, de moment a cYu han deixat clar que es seguirà parlant de pacte fiscal i de hisenda publica, jo ja n'estic ben tip de conveniència i unió, sempre demanant coses anti constitucionals, ara també demanarà que des de ecsp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
15 de setembre de 2012, 01.06 h

Artur Mas ja no fa POR a ningu a MADRID , Saben que ara LLADRA Molt pero que no mossega mai al seu AMO de MADRID al contrari es el més fidel Politic Català que sempre te i tindra consevol President Espanyol . Saben que sempre poden conta amb el i en tots els de C.I.U. Per porta Espanya endavant i catalunya enrere


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Synera fletxa Barcelona
15 de setembre de 2012, 00.26 h

Doncs crec que en Mas va a més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
moregons fletxa Tarragona
14 de setembre de 2012, 23.25 h

Mas, a que collons as anat a fotre a madrid? el teu lloc estaba encapçalant la manifestació. Con que vo vagis mes el pallaso i proclama lo que et demane el poble. At conexeim no posis problemes a la Independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Pere fletxa Terrassa
14 de setembre de 2012, 21.01 h

És que no hi ha res a escoltar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Alexandra fletxa Barcelona
14 de setembre de 2012, 16.35 h

Catalunya independent, estat propi, europeu. No cal buscar més sinònims. No cal perdre el temps, diners i el futur amb aquella colla de Madrid. El problema el tenen ells, sense Catalunya no són res, no poden ni pagar el que deuen!


Valora aquest comentari:   votar positiu 43   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
maria jesus fletxa la Garriga
14 de setembre de 2012, 13.29 h

#25 Estic d'acord. declaració unilateral d'independencia i que es deixin de referendums que l'altre vegade ens van omplir el pais de segadors i ara ens el omplirian de votans pro unitat espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 58   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Miquel fletxa Sabadell(CATALUNYA)
14 de setembre de 2012, 12.15 h

#24
Estic totalment d'acord amb tu,ahir de cada tres frases,una era :quizas no lo hemos echo bien,
no nos explicamos bien..........sempre demanant perdo,en Mas es CiU, i CiU tots sabem el que es.
Som el poble,que hem d'apretar, i en Mas,si conve el farem saltar,els partits politics actuals,ens
liaran un altre vegada.

"DECLARACIO UNILATERAL D'INDEPENDENCIA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
14 de setembre de 2012, 10.09 h

Tots coneixeu la metàfora del bou i el carro, i que finalment el carro a passat davant del bou. Doncs bé, això és el mateix que està passant a l'ara idolatrat Hble. Mas. Hem de tenir clar que, si no hagués estat per l'ACN(Assemblea Nacional Català), aquest tan Hble. Mas, hagués anat i estat jugant cada dia al tenis de dobles, amb els seus amics peperos, els de Catalunya i els de can madrit. En acabat el partit, se'n haguessin anat a dutxar i posteriorment fer junts l'aperitiu. Ara, el c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Rauric fletxa La Guingueta
14 de setembre de 2012, 09.17 h

Espanya mai ha escoltat ningú i així els va, sempre tant ufana i tant superba, ara ni tan sols escolta Europa que li diu que de eix central de tren res de res, i ells caparruts en preferir el corredor central al del mediterrani.

Ja ho sabem que els fa por, s'ha d'entendre que mai han treballat i ara sense Catalunya hauran de posar-s-hi, i si no hi estas acostumat costa molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.