directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC prepara una "proposta unitària" per demanar un referèndum d'independència en el Debat de Política General

Simó reclama el suport de CiU, ICV-EUiA i SI i una sessió extraordinària perquè Mas expliqui "com pensa respondre al clam de la manifestació"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Esquerra Republicana de Catalunya ha començat a preparar una proposta de resolució que negociarà amb CiU, ICV-EUiA i SI per demanar en el Debat de Política General un referèndum d'independència. Així ho ha dit la portaveu d'ERC, Anna Simó, aquest divendres en explicar que pretenen així que tots els partits que van assistir a la manifestació de la Diada "posin nom i data" a la celebració de la consulta. Simó també ha considerat que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria de fer una compareixença en un ple extraordinari al Parlament per valorar la manifestació i "explicar com pensa donar resposta al clam que va suposar".
© @ACN

Comparteix
   

ERC no tolerarà ni amenaces ni xantatges
 
La portaveu republicana ha volgut deixar clar que ‘ERC no tolerarà ni xantatges, ni mentides, ni amenaces per part de ningú , ni tampoc del PP perquè el procés cap a la independència de Catalunya és un procés inclusiu, obert, en positiu, reivindicatiu, tranquil i democràtic i aquest és el principal aval davant d’Europa i del món’. Simó ha valorat que ‘el PP no pot parlar d’excloure quan va passar per damunt dels gairebé dos milions de persones que van ratificar l’estatut, no pot parlar d’excloure quan no li fa res passar per damunt dels més de 7 milions de ciutadans i 800 mil aturats de Catalunya amb la seva majoria absoluta que escanya financerament les institucions catalanes, les famílies, els dependents, els aturats, que trinxa competències del govern català i dels ajuntaments i que asfixia les classes populars catalanes. El PP no està legitimat quan són els primers que exclouen tot un poble’.
 
Simó ha insistit que ‘des d’ERC seguirem explicant que una Catalunya independent és una Catalunya per a tothom que viu a Catalunya, pels que estan d’acord amb la independència i pels que no, pel que han nascut aquí i pels que no, pels que  parlen català i pels que parlen tantes altres llengües. La gran força de la manifestació, i principal carta de presentació a Europa i al món,  és el treball en positiu i el civisme que es va mostrar. El compromís d’ERC és sumar complicitats a aquest projecte realista, eficient i eficaç per assolir ser un nou estat dins de la UE, hi treballem i hi seguirem treballant’.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Rondinaire fletxa Sant Antoni de Vilamajor
15 de setembre de 2012, 23.57 h

Referendum? Si però ara no és el millor moment. Primer eleccions anticpades i tots els partits que portin "la independència" com a primer punt del programa. Si tots aqueixos partits sumen majoria podrem considerar que el referndum s'ha fet a les urnes quan s'ha escollit el parlament i el Parlament podrà proclamar la independència de manera legítima.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pepo fletxa Terrassa
15 de setembre de 2012, 20.28 h

#6 Estic a punt de demanar que li vetin aquest missatge i qualsevol entrada des de la seva IP, per aquest comentari que aixeca mentida, por, exclusió i sobretot xenofòbia.

Què coi s´ha pensat vostè per deixar anar aquesta bajanada.

Si us plau, demano als moderadors que individus d´aquesta mena, no puguin publicar res de res; i insisteixo amb que Cat és Spanair i Oriol Moragas (qui no té feina el gat pentina), també els sigui vetada l´entrada de comentaris.

Es pot defensar gairebé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Noemí fletxa SBD
15 de setembre de 2012, 12.54 h

Els referèndums a Catalunya amb la quantitat de xarnegos que hi ha, només serveixen per perdre'ls.
Catalunya no és ni Escòcia ni el Quebec.
Per què hem de seguir-los l'esquema?
A Catalunya es proclama la Independència i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Manel fletxa Barcelona
15 de setembre de 2012, 11.50 h

#3 Així m'agrada sempre sumant, aquesta és l'actitud que espera l'Estat de l'independentisme...felicitats inútil, ni que fossis un agent de la Guàrdia Civil per desunir....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
atlasac fletxa Vila-real
15 de setembre de 2012, 11.14 h

Com sempre PREPAREN....allargar i allargar...la cosa!! EL QUE TENEN QUE FER PRIMER DE TOT ES SURTIR AL BALCO I PROCLAMAR LA INDEPENDENCIA per alguna cosa van surtir els ciutadans no?....deprés ja fareu totes les punyetes que pugueu FER!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Gentil fletxa Centelles
15 de setembre de 2012, 09.59 h

Ai aquesta Simó, estaria més maca calladeta i no anar com boja per tenir protagonisme. Ens coneixem Anna. Amb persones com tu només dificultareu arribar més aviat a la independència de Catalunya.Planteijat'ho i fes un curs d'alguna cosa a l'estranger.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere Grau fletxa Tarragona
15 de setembre de 2012, 09.41 h

No tinc clar que solament per no perdre notorietat ERC necessiti introduir elements que puguin fer viasualitzar divisió entre els separatistes i donar ales als unionistes. La gent sabem que hi han fulls de ruta que els bons polítics han de pactar sense donar avantatge a l'adversari; i ni Convergència ni el Govern són l'adversari. Si hi ha algú que en aquests moments els hi té, li està fent el joc als unionistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
15 de setembre de 2012, 09.27 h

L'opció d'un referèndum és la més clara i democràtica, i facilitaria el ràpid reconeixement del nou estat, almenys pels països més democràtics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.