directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El #11s2012 posa Catalunya al capdavant dels pobles que volen ser estat

Avui Euskal Herria, Quebec, Flandès i fins i tot Escòcia miren amb satisfacció l’esclat del poble de Catalunya que empenya als polítics pel camí de la independència

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El #11s2012 ha posat Catalunya en el centre del mapa, en el centre d’Europa, estem segurament davant la més gran oportunitat d’esser independents. Des d’Escòcia, Flandès i fins i tot des d’Euskal Herria es mira amb simpatia i sana enveja l’esclat del moviment independentista, l’esquerra abertzale entén que el #11s2012 farà esclatar amb més força que mai la força independentista i obliga al PNB a moure fitxa i a dir clarament si vol anar cap a l’estat propi o a seguir fent pactes amb Espanya. Qui ho havia de dir que Catalunya lideraria la cursa dels països que aspiren a ser un nou Estat d’Europa?





Comparteix
   

Ni el Quebec, ni Escòcia, ni Euskal Herria han pogut mobilitzar tanta gent com el #11s2012

La premsa internacional ha posat Catalunya al capdavant de les reivindicacions independentistes, si Catalunya segueix endavant acabarà liderant un veritable “lobby” de països que aspiren a ser nou estat a Europa.
La manifestació de la Diada segueix portant cua als diaris del Regne Unit. Mentre el 'Financial Times' ha dedicat aquest dijous l'editorial a Catalunya, 'The Guardian' publica en la seva versió digital un extens article titulat "Els catalans estan preparats per a la independència, però ho estan els seus líders?". El text fa un repàs a la història del nacionalisme català des de finals del segle XIX i destaca el "model inclusiu d'identitat regional" impulsada per Jordi Pujol. Seguidament, exposa els perquès de la creixent tendència independentista, entre les quals assenyala el dèficit fiscal i el fet que Madrid ha invertit menys a Catalunya que a altres parts de l'Estat.

'The Guardian', durant la Diada va fer una crida via twitter per recollir opinions de catalans sobre la manifestació, considera que "la gran manifestació de Barcelona d'aquesta setmana mostra que la coalició conservadora (CiU) va per darrere de la disposició del poble". "Tot i que alguns polítics intenten reivindicar el contrari", la manifestació va ser "una crida per la independència de Catalunya", assenyala l'article signat pel periodista Luke Stobart, que està convençut que "l'explicació òbvia per l'elevada participació és el devastador impacte de la crisi econòmica espanyola".

El rotatiu britànic comença el seu repàs del nacionalisme català amb el 1898, amb la pèrdua de Cuba i les Filipines per part de l'estat espanyol i subratlla, entre altres esdeveniments, l'anunci de la república catalana per part de Lluís Companys el 1931, així com la prohibició del català durant els 40 anys del franquisme i la posterior recuperació de la democràcia.

Stobart subratlla que fins ara CiU no havia fet "passos seriosos cap a la independència" i diu que aquest canvi respon a diverses raons. La primera, que tant els governs del PP com del PSOE a Madrid "s'han oposat a qualsevol devolució de poders" a Catalunya. La segona, la "creixent agitació" provocada per la relació fiscal amb Madrid, sumat al fet que Madrid no ha invertit tan a Catalunya com en altres regions. La tensió s'ha agreujat, considera el periodista, amb el fet que Catalunya hagi hagut de recórrer al Fons de Liquiditat



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
mario fletxa barna
17 de setembre de 2012, 11.49 h

Ens cal de totes maneres: ser constants, perseverants, mantenir-nos ferms davant dels impactes depredadors que ja comencen a entrar per tot arreu. Ens hem de preparar per saber contestar a tots aquells que ens volen anorrear des d'el nostre país mateix , que ho facin els españoles, ni cas, però si, dels españoles de dins que en són molts i criden, i no deixen parlar en els debats televisius fan sorrol, i no volen que se senti l'expressió d'un poble ofegat, es veu que a aquests els deuen p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de setembre de 2012, 11.24 h

Els catalans tenim més paciencia que ningú, peró quant ens hi possem som més rapits,valents i decidits que cap altrè


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de setembre de 2012, 09.34 h

-empeny els polítics. No 'empenya als'
-al centre de... No 'en el centre'


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
16 de setembre de 2012, 07.29 h

Aixó mo hi ha qui ho pari. Ja que us repugnem, adéu espanyols. Sense CAT, una feina menys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 36   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.