directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CDC fa una aposta definitiva per l’Estat propi

Josep Rull: "El programa electoral de Convergència hauria d'incloure l'Estat propi per coherència"

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 29 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, ha assegurat aquest diumenge a la xarxa que el proper programa electoral hauria d'incloure la petició d'un Estat propi. Això seria, segons Rull, un exercici de "coherència respecte el que vam aprovar el mes de març al congrés de Convergència -que fixava l'horitzó final de la transició nacional en l'Estat propi-, de coherència amb el que va expressar el poble de Catalunya i també amb el que va plantejar el president Mas després de la Diada". Rull ha remarcat que aquesta decisió encara no s'ha pres, "però tot apuntaria" que finalment s'acabi prenent.

Comparteix
   


Etiquetes
El dirigent de CDC també ha respost les acusacions d'electoralisme que aquest dissabte la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, va adreçar a Artur Mas: "Cospedal no és que no vegi la pilota, és que no veu l'estadi". I ha afegit, "això no és una qüestió de tàctica d'un partit o de diversos partits, sinó que estem davant d'un moviment de fons molt seriós, molt meditat, molt responsable i molt esperançat d'un poble que vol la llibertat". Rull ha insistit: "si es pensen que això és una maniobra tàctica em sembla que tindrem dificultats i, per tant, nosaltres haurem de fer pedagogia explicant al PSC i al PP que això no va en broma, que és de veritat i que la voluntat d'un poble seriós, responsable, madur i optimista no es pot aturar amb arguments antics".

En aquesta línia, Josep Rull ha demanat que "aquest debat no se situï en termes de la por sinó en un eix democràtic: deixeu un poble decidir lliurement el seu futur". El secretari d'Organització de CDC ha convidat a populars i socialistes a seguir altres exemples: "Un govern espanyol responsable i un PSOE responsable hauria de fer el que van fer en el seu moment els canadencs o ara els britànics, que és deixar articular un mecanisme perquè el Quebec, Escòcia o Catalunya es puguin expressar lliurement".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Synera fletxa Barcelona
17 de setembre de 2012, 23.52 h

Mas no pot traïr a CAT. L'excusa ara és que ha d'accomplir el mandat electoral. Prò resulta que aquest ha quedat superat o substituit per un altre: l'independència. Solament un tonto, un no polític , un covard o tots tres alhora no aprofitaria aquesta oportunitat històrica. Veurem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Arnau fletxa Vilanova
17 de setembre de 2012, 19.30 h

No ens enganyis CDC, Oriol i Artur sabeu realment que ens/us passarà si no porteu a terme l'independència ?.El poble català us passarà factura com els botiflers més grans de l'història de Catalunya. Volem l'INDP sense pressa però sense pausa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
RaimonPB fletxa Barcelona/Ferran/Marburg
17 de setembre de 2012, 10.36 h

#9 Molt d'acord amb el que diu aquest senyor. Aquests "gurús" de la inviabilitat de la Catalunya estat, només ara que ja no poden ignorar el clam es posen a repetir l'"argumentari" -molt fluix, la veritat sia dita- que ha fet servir el PP i els Ciutadans C's no per anar en contra de la independència de Catalunya, sinó, fins ara, per anar en contra de la mera existència de Catalunya com a nació (ni que fos dins de l'estat espanyol).
Així que ja ho sabem. L'única inviabilitat segura, emp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
JORDI fletxa Barcelona
17 de setembre de 2012, 10.02 h

#9 Estic totalment d'acord amb tu. I el que hem d'afegir a la viabliltat de la nostra independència, és el corredor del Mediterràni, Que en poc temps, el podem acabar nosaltres mateixos. Un negoci tan gran que els espanyols s'el deixen perdre amb la seva supèrbia i i en canvi serà tot per nosaltres.
¿Per què es important, el corredor Meditarràni?. Dons molt senzill, tan sols heu d'agafar un mapa del món, i veureu que el camí de les mercaderies que venen a Europa des d'extrem orient, (... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
17 de setembre de 2012, 09.44 h

No he votat mai convergència, però sempre he dit que sense convergència no tindríem independència, ja que és el partit amb el suport social més ampli
i per tan celebro la decisió de convergència i confio en que cadascú sabrà encaixar la part que l'hi pertoca en el proces, fins que tinguem un estat configurat, desprès ja tindran temps de tornar a les guerres partidistes, tot i que desprès de fer aquest pas tots a una, espero els quedi a tots una sensació de complicitat, i caminin ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
no tinc nom fletxa Barcelona
17 de setembre de 2012, 08.15 h

Com sempre: l'ambigüitat, el mode verbal utilitzat pel Sr. Rull és HAURIA, és a dir encara res, de res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
17 de setembre de 2012, 07.08 h

#4 Ja veus, ningú està amb tú. Cada vegada sou meys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
tish fletxa bcn
17 de setembre de 2012, 05.04 h

ramoneda, és a dir ruben novoa, qui va dir la frase fou prat de la riba...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
17 de setembre de 2012, 03.06 h

#4
SE TE VE EL PLUMERO"MILOSEVIC"


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 de setembre de 2012, 02.47 h

#7 Claro claro, por supuesto, nos vamos y solamente nos tenemos que hacer cargo de las deudas correspondientes de nuestra parte del estado, el 20% del PIB , si hombre, claro claro,...... solo las deudas y pagar, ....no? ......"Cataluña tendria que pagar las infraestructuras propiedad del estado y bienes generales"..., claro claro, por esa misma regla de tres, no se te olvida algo, como por ejemplo, que el estado debería pagar a Cataluña la parte proporcional de lo que hemos contribuido noso... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.