directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Espanya, setge a La Caixa

La principal entitat financera de l’estat és una peça clau per a la construcció nacional de Catalunya i també un objectiu per Espanya, i més desprès del #11s2012.

Comentaris 47  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

La Caixa és  una entitat d’utilitat pública amb l’obligació estatuària i fundacional de servir l’economia catalana i els interessos generals de Catalunya, així, en base als seus estatuts, i altres documents públics, La Caixa ha d’estar al servei del Govern de Catalunya i del seu poble, perquè aquesta era la voluntat dels seus fundadors. Malgrat això, els objectius de l’entitat han estat profundament pervertits, primer per la grapejada obscena que va patir l’entitat durant el franquisme, després perquè els seus dirigents han abdicat dels objectius de l’entitat. La Caixa és un veritable poder econòmic que no pot estar en mans de persones que treballen més per Espanya que pel Govern de Catalunya.




Comparteix
   


Etiquetes
De qui és “La Caixa” i com es governa

A diferència d’un banc privat que té propietaris i accionistes nominals, i es governa per la junta d’accionistes,  a La Caixa  l’òrgan suprem de govern i de decisió és l’Assemblea General, que fixa les normes i directrius d’actuació i  vetlla  per la integritat del patrimoni, la salvaguarda dels interessos dels dipositants i la consecució dels fins d’utilitat pública de l’Entitat. D’aquí aquell lema publicitari de “La Caixa de tots”.

L’Assemblea General està formada per 160 membres; 58 representants dels impositors, 34 representants de les corporacions locals – Ajuntaments i Consells Comarcals-, 20 representants dels empleats i 48 de les entitats fundacionals i d’interès social.

Els membres de les entitats fundacionals i d’interès social els designa directament  cada entitat. 20 membres són designats per les cinc entitats fundadores, quatre per a cada una: l’Ateneu Barcelonès, l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i el Foment del Treball Nacional. Els 28 restants són designats per les 28 entitats d’interès social recollides als estatuts.

Fainé un representants dels impositors i president

L’Assemblea General designa els  21 membres del Consell d’Administració, en toquen 8 en  representació dels impositors - 6 dels quals han de ser necessàriament consellers generals d’aquest sector i 2 són de lliure designació, és el cas d’Isidre Fainé i de Salvador Gavarró, president i vicepresident primer- , 4 representants de les corporacions municipals, 3 dels empleats i 6 de les entitats fundadores i d’interès social.

Entitats fundadores i entitats socials

Entre les cinc entitats fundadores(20) i les 28 entitats d’interès social (28) nomenen a l’assemblea general un total de 48 membres i entre aquests 6 representants al consell d’administració.

Els socis de l’Ateneu Barcelonès saben qui posen al capdavant de La Caixa?

Una entitat amb solera i progressista com l’Ateneu Barcelonès té l’heroïcitat de nomenar com a representants seus a l’entitat catalana a persones a les antípodes del seu ideari, ja va ser sorprenent en el sen moment que el franquista Juan Antonio Samaranch aconseguis ser president de La Caixa gràcies a l’elecció com a membre de la junta general de La Caixa a proposta de l’Ateneu, però les sorpreses no s’han aturat com és el cas de haver elegit en els darrers temps com a representant seu a Javier Godó, president del Grup Godó, editor de La Vanguardia.

Els representants sindicals estan al servei dels seus treballadors?

Els treballadors de La Caixa, mitjançant els seus sindicats nomenen 20 membre a l’assemblea general i 3 membres en el consell d’administració, ells sols no són decisius, però el seu silenci en relació a les participacions preferents, o en fusions i reducció de personal és més que sospitós que no exerceixen un control sobre l’entitat.

Representants del impositors, elecció per sorteig!

Els impositors tenen 58 representants a l’assemblea general, elegits per sorteig i nomenen fins a 8 representants al consell d’administració, 6 entre aquests 58, i casualment 2 de lliure elecció, i és per aquesta via que Isidre Fainé arriba a la presidència de “La Caixa.” Sorprèn també el silenci en els consells d’administració dels representants dels impositors, cap retret a las participacions preferents o en els abusos de l’entitat en comissions i execució hipotecaria entre els clients.

“La Caixa” pot decidir perdre la majoria del capital de CaixaBank sense autorització del Govern de Catalunya

Dos terços de l’Assemblea General poden aprovar perdre la majoria del capital de CaixaBank. Diferents acords de la junta general ja han permès a Isidre Faine realitzar disminucions en el capital que controla “La Caixa” a CaixaBank.  En aquests moments el percentatge es situa una mica per sobre del 60%, en els seus inicis s’havien compromès a no baixar del 70%. No contents amb això, van modificar els estatuts per poder decidir amb rapidesa si cal restar per sota del 50% i perdre el control efectiu del banc.

El poder de La Caixa

Segons consta en la seva memoria d’activitats “La Caixa controla un 12,8% de Repsol, un 5,4% de Telefonica, un 35,3 de Gas Natural, un 23,5 d’Abertis, un 24,1% d’Aigües de Barcelona, un 55,8% de SABA, un 50% de Port Aventura, un 100% de Mediterranea Beach (els futurs terrenys de Barcelona World) i un 20% d’UMR (Hospitals) entre moltes més participacions. Un veritable poder econòmic que no pot estar en mans de persones que treballen  més per Espanya que pel Govern de Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#47
LLUIS fletxa bcn
5 de març de 2017, 19.20 h

Mas rep crítiques a Harvard durant la seva defensa de la independencia.
Els ponents i una representant de la UE qüestionen la viabilitat del projecte sobiranista.
Va ser llavors quan es va obrir el torn de preguntes, va prendre la paraula la representant de la UE a Washington i va dir que “és important que quedi clar en aquest debat que [en el cas d'independència] Catalunya no formaria part de la UE, que això suposaria un llarg procés d'anys en el qual hauria de ser reconegut per tots e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
LLUIS fletxa bcn
25 de gener de 2017, 12.38 h

2017-01-24 11:30:02
'Los empresarios huyen como de la peste de donde no se cumple la ley'
El presidente del Círculo de Empresarios, Javier Vega de Seoane, destaca que los dirigentes independentistas "han generado una dinámica irracional", pero cree que ya se está "desgastando".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
LLUIS fletxa bcn
21 de gener de 2017, 16.55 h

25/09/2014
163
CaixaBank y Sabadell anunciarán que abandonan Cataluña si se declara la independencia

Seguirán la estrategia de Royal Bank of Scotland (RBS) y Lloyd’s que una semana antes del referéndum hicieron público su plan B de marcharse de Escocia si ganaba el ‘sí’


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Loop fletxa Salszburg
23 de desembre de 2016, 17.33 h

...es digui el que es vulgui,qui governa aquesta entitat,ha de ser un crack.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
damia fletxa corroncui
2 de desembre de 2016, 13.22 h

"" D’aquí aquell lema publicitari de “La Caixa de tots”. ""

Ehem.... Aquest lema era de Caixa de Catalunya i no de La Caixa de Pensions...

Aveure si ens documentem una mica més abnas de treure una notícia si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
2 de juny de 2016, 07.00 h







#39 Mico Charnegui; així que ... la "BANCA ROTA" oi , pallasso analfabet? EN DUES PARAULES, OI?



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ! ! ! ! !



Com poden ser tan ignorants, aquesta colla de PPALURDUD PPANCASTELLANISTES ?





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Francesc fletxa Calders
27 d'abril de 2016, 10.54 h

#39 Bancarrota. a la que llamas banca rota) es una sola palabra, que en catalán se llama "fallida". Quizá nos carguemos la Banca pero salvaremos el idioma español.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Francesc fletxa Calders
27 d'abril de 2016, 10.50 h

#35 Carme, jo he dit això mateix moltes vegades però NI CAS, Estic d'acord amb tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
26 d'abril de 2016, 22.46 h

LOS NAZIONALISTAS QUERÉIS HACER CON LA CAIXA LO MISMO QUE CON BANCA CATALANA, SAQUEARLA Y DEJARLA EN LA BANCA ROTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Francesc fletxa Calders
16 d'abril de 2016, 11.45 h

La Caixa no te res a veure amb la Catalunya que volem. En l'actualitat està regida per un grup que s'assembla molt a una màfia. Els mateixos directors de sucursals s'esgarrifen de les normes que els imposen a les reunions en que els alliçonen de com han de tractar als clients. Està despersonalitzada i ja no cuida als clients com ho feia fa 50 anys. És una llàstima però és així. El Govern Català hauria d'inclore això en el full de ruta: netejar La Caixa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.