directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els sindicats mobilitzen el sector del transport públic contra les retallades salarials de Rajoy

Més d'un miler de treballadors del tren, el metro i els autobusos es manifesten pel centre de Barcelona i es dirigeixen a la plaça sant Jaume

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Més d'un miler de treballadors de Renfe, Adif, el Metro de Barcelona, els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s'han manifestat pel centre de Barcelona en el marc de la vaga del sector del ferrocarril que té efecte durant les 24 hores d'aquest dilluns. Els sindicats han mobilitzat els treballadors del transport contra les retallades salarials que va decretar el govern espanyol i contra els plans del Ministeri de Foment de liberalitzar Renfe i dividir-la en quatre companyies.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Els treballadors han marxat entre l'Estació de Sants i la Plaça de Sant Jaume i no han descartat fer altres actes de protesta durant la jornada. La mobilització ha generat retencions importants al centre de la ciutat de Barcelona
 
Seguiment d'entre el 80 i el 90% a RENFE i del 100% a bus i metro segons els sindicats

Els sindicats han assegurat que s'està respectant el compliment dels serveis mínims, tot i considerar-los "abusius", i que la jornada es desenvolupa amb normalitat. Els sindicats convocants ja havien previst un gran seguiment de l'aturada. En declaracions al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Josep Garganté, de la Coordinadora Obrera Sindical de TMB, ha confirmat que el seguiment de la vaga per part d’autobusos el seguiment seria total.
 
Les raons de la vaga

La vaga del transport públic és contra les retallades salarials al sector públic aprovades pel govern espanyol, que implica la supressió de la paga de Nadal al sector públic. Malgrat això, els sindicats consideren que la Generalitat es podria negar a aplicar-la. De no ser així adverteixen que les mobilitzacions continuaran. Des de la UGT, François Valle, vicesecretari general de la Federació de Transports, afegeix que també protesten pel "desmantellament del servei públic ferroviari". Des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), asseguren que aquest és un conflicte que no tenen al seu abast resoldre.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Gentil fletxa Centelles
18 de setembre de 2012, 11.00 h

Té raó la Carme, que s'ho facin mirar. Quan en Zapatero governava NO GOVERNAVA, i tot anava pel pedregar, obrers i tot, els sindicats només tenien temps d'anar a fer uness bones reunions i farras de bracet amb el PSOE, és que els pagava més bé?, ara amb l'excusa de Rajoy ara es fan els esquerrans.
No han vist que el PSOE, i Catalunya PSC-PSOE, i el PP son iguals només canvien les paraules en els seus discursos, però a la pràctica son iguals. Per què no es manifestaven llavors?, Per q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carme fletxa Barcelona
17 de setembre de 2012, 13.02 h

Qu es'ho facin mirar, si per defensar els seus salaris de les retalaldes de Rajoy han de perjudicar els catalans i del pacte fiscal ni paraula, au va.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.