directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"Escucha España!" Escolta Espanya!

El que alguns espanyols no volen escoltar

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 22 vots )
carregant Carregant

El #11s2012 va ser un crit al món per mostrar  que tot un poble vol ser lliure, vol ser senzillament normal, i per explicar-los que Catalunya vol ser un nou Estat d’Europa. I ho va fer amb tota la seva força, amb alegria i de forma pacífica. El món ho va veure, i bona part ha començat a escoltar, Espanya però no escolta,  segueix contestant al clam d’un milió i mig de persones amb retrets i negant-ne  les raons. Com sempre ha fet Espanya, fa com si no passes res,  és gira d’esquena al problema que té, i tant sols utilitza la por, els insults i les amenaces.  Però avui Espanya ni fa por, ni les seves amenaces són tingudes en compte. El camí de Catalunya cap a un nou estat és irreversible, per això els hi tornem a enviar el missatge final del #11s2012 “Escucha España”


© @marcpuigperez


© @directe @marcpuigperez

Comparteix
   


Etiquetes
Vídeo de Robert Garreta Roig i Transcripció del text publicat en el bloc "sense marxa enrere"

ESCUCHA, ESPAÑA:


Ningún pueblo se merece el trato que hemos recibido de ti.

Y por ello, para casos como el nuestro, la comunidad internacional concibió el derecho a la autodeterminación: sólo tenemos que ejercerlo y por eso hoy nos hemos reunido aquí.


Nosotros hemos visto nacer a la mayor parte de naciones del mundo contemporáneo mientras usurpabas nuestra soberanía y disolvías nuestras constituciones.

Nosotros hemos visto crear identidades artificiales mientras te empecinabas en negar la nuestra.

Y lo que es más, nadie nos podrá negar el hecho de haber sido tan decisivos como constructivos, tan pacientes como pragmáticos.

ESCUCHA, ESPAÑA:

Nuestros antepasados crearon el parlamentarismo y una de las primeras confederaciones de Europa, una confederación que bebía de nuestra tradición e idiosincrasia, y por lo tanto, fundamentada en la igualdad y el respeto entre los pueblos que la integraban.

Nosotros establecimos los fundamentos del derecho internacional, mercantil, marítimo y consular. Hemos impulsado la modernización de tu economía, desde los gremios medievales hasta la más reciente de las revoluciones industriales.

Nosotros te dimos la tecnología y los recursos que permitieron tu expansión marítima, te dimos la peseta, 400 años de nuestra literatura e incluso los colores de tu bandera y el nombre que hoy, tan orgullosamente te identifica ante el mundo.

Durante el siglo XIX osamos forzar tu modernización cultural e intelectual mediante el regeneracionismo para hacer de ti una nación europea y cosmopolita. Fue nuestro particular intento por situarte entre las naciones del mundo civilizado.

Durante la I República tomamos tus riendas mientras tus hijos se perdían en luchas intestinas que te consumían.

Nuestro pueblo ha contribuido como el que más en hacer de tí lo que hoy eres, incluso cuando nadie creía en tí, cuando tus propios hijos prostituían tus símbolos y corrompían tus valores en nombre del fascismo.

Nuestra nación contempló la reconstrucción de Europa, después de la II Guerra Mundial, mientras asistíamos impotentes, hambrientos, sucios, rastreros, a la supresión de nuestras libertades durante 40 años de tiranía.

España:

¿No sientes el clamor de mi pueblo?

Nosotros acogimos en nuestro seno a tus hijos mientras tú misma los repudiabas.

Fuimos decisivos durante tu transición democrática y tu reencuentro con Europa.

Y finalmente, nos hemos comprometido como el que más en la garantía de tu gobernabilidad y en asegurar tu bienestar y tu viabilidad económica.

Pero una cosa es la solidaridad, y otra muy distinta que debamos pagar tus excesos mientras alimentas la animadversión de tu pueblo contra Catalunya.

¡ESCUCHA, ESPAÑA!:

Aún no has entendido que el pactismo, la racionalidad y la buena fe que debían fundar nuestras relaciones no son síntoma de debilidad, sino de madurez política e intelectual; de la misma manera, la dominación, el abuso constante y la animadversión irracional no son síntoma de poder, sino de una clara manifestación de tu decadencia final.

Por primera vez en generaciones, la nación catalana camina decidida, armoniosa y acompasadamente hacia un nuevo futuro.

Este es el clamor de mi pueblo:

ADIÓS ESPAÑA.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
3 d'octubre de 2012, 13.25 h

#1 el va fer albert pont, vicepresident del ccn. moltes gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Pepo fletxa Terrassa
22 de setembre de 2012, 23.15 h

#32 Apreciada Cleofe
Vostè està ignorant volgudament, tots els greuges que España ha infringit durant segles a Catalunya. Miri, només li faré veure l´últim, que va ser ahir mateix després del Consejo de Ministros del Gobierno de España. Per setena vegada en 31 anys, s´ha modificat la llei d´ensenyament per a tot l´estat, amb especial incidència a Euskadi i Catalunya, a fi d´incidir fins al 68% en els continguts obligatoris a tot el terrritori espanyol, menyspreant les competènci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Cleofe Macian fletxa Igualada
22 de setembre de 2012, 22.02 h

NO SE ESCRIURE EN CATALA EM SAP CREU.
MIS PADRES SE CASARON EN SANT CUGAT , MI MADRE SE FUE A VER LA FAMILIA A SEVILLA SE CAYO DEL TREN Y NACI PREMATURA , SOY SEVILLANA DE NOMBRE ME CRIE EN CASTELLON Y CON 18 AÑOS ME VINE A CATALUNYA NO VI LA NECESIDAD DE APRENDER CATALAN COSA QUE LAMENTO MUCHISIMO ESO NO HACE QUE QUIERA MENOS A CATALUNYA PUES CUANDO ESTOY CON MI FAMILIA SIEMPRE SIENTO QUE PARA ELLOS SOY CATALANA COSA QUE ME HONRA .
NO DESEO LA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA PORQUE TO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Pepo fletxa Terrassa
22 de setembre de 2012, 14.45 h

#21 "SEGUEIX DE L´ALTRE POST"
Les dues cultures i formes de veure la vida en el seu conjunt, són força diferents entre els dos Pobles, fins i tot passa en els que no s´en senten components d´aquests Pobles, però en són residents en algun dels dos. Ara mateix s´està produint un fenòmen molt curiós i amb velocitat de vertígen amb aquestes persones citades darrerament. Són elles mateixes, aquestes persones, que moltes vegades et relaten fets que els han succeit a la resta de l´Estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Pepo fletxa Terrassa
22 de setembre de 2012, 14.44 h

#24 Si aquesta persona segueix llegint aquest post, valdrà la pena que faci aquesta resposta.
Apreciat/ada Karla: De la mateixa forma que vostè diu haver passat força temps a Catalunya, li comento que jo he fet el mateix a la resta d´España, doncs bàsicament per motius de feina i alguns de familiars he viscut un parell d´anys no seguits a Madrid, 8 mesos a Donosti-San Sebastián i 10 mesos a Hispalis-Sevilla, a part de viatjar per totes i cadascuna de les províncies i diversos pobles de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Resolt fletxa Catalunya
22 de setembre de 2012, 09.33 h

#28 Jo t'he exposat fets i et convido a debatre-ho si no hi estas d'acord.

Pel que fa a si Catalunya era un regne o no, uns apunts: La forma jurídica de Catalunya als segles X i XI era una unió lliure de comtats i baronies, independent de facto de França (que és a qui érem vassalls). Fins al 1137, en ple segle XII, Catalunya no té cap vincle amb Aragó (ho dic pels que afirmeu que Catalunya sempre fou una província d'Aragó i tal). En aquesta unió de comtats, el comte de Barcelona teni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Carles fletxa girona
21 de setembre de 2012, 16.35 h

per molt que et molesti hi ha matisos personals en els fets que has citat així que de la mateixa manera que Karla, penso que has exposat molt correctament LA TEVA OPINIÓ i no és més que això perquè si ha fets ens posem parlar molts de vosaltres també dieu que Catalunya va ser un regne i no és així ...
#27


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Resolt fletxa Catalunya
21 de setembre de 2012, 11.59 h

#24 No és qüestió d'opinions. És qüestió de fets:
1) Espoli fiscal. Penso que a aquestes alçades ja és inqüestionable, però en podem parlar, si vols.
2) Negació sistemàtica de Catalunya com a nació. Fins i tot a la Constitució es va emprar l'eufemisme "nacionalitat històrica" per no dir nació. I què coi és una nacionalitat històrica, doncs?
3) Impossibilitat d'intentar un encaix (CiU ha provat durant trenta anys fer encaixar Catalunya a Espanya i s'ha trobat SEMPRE un mur d'i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
APAÑAMELAPELA fletxa Llavaneras
20 de setembre de 2012, 10.42 h

Fins i tot ahir,al Camp Nou,per 1ª vegada a l'historia,
i a pesar,que aqui ens van tancar els micros,ho va
sentir tot el mon.

IN-INDE-INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
KPLL fletxa Barcelona
19 de setembre de 2012, 20.22 h

#23 Ho dius per experiència pròpia, es clar, a tu t'an rentat el cervell els de la FAES.
i per aixó dius les bestieses que dius.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.