directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’exèrcit veu molt a prop una Catalunya independent

El tinent general Pitarch preocupat per la voluntat dels catalans que voler ser un estat independent, sap que contra la democràcia no serveix l’exèrcit

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

El tinent general retirat Pedro Pitarch ha considerat "impensable" una Catalunya independent ni a les bones ni per força. "És impensable, ni tan sols a les bones, perquè no cap en la Constitució. I molt menys per força, perquè ni ho volen moltíssims ciutadans de Catalunya ni els de la resta d'Espanya, que també tenen molt a dir", ha dit a través del seu blog en un apunt signat el 13 de setembre. Pitarch creu que no es pot ignorar la manifestació de l'Onze de Setembre, i ha augurat que a partir d'ara "serà molt difícil recompondre les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya". Les seves declaracions són una resposta per mitjançant amenaces establir la resposta de la por.

Comparteix
   


Etiquetes
Pitarch sap que no poden lluitar contra la democràcia

Pitarch ha alertat que "alguna cosa molt alarmant bull en les cuines polítiques catalanes", i ha rebutjat atribuir-ho a la crisi. Al seu parer, la política de Madrid "no ha pogut, no ha volgut, sargir i rematar bé l'organització político-territorial espanyola" en els últims 30 anys, i el 'cafè per a tothom' ha resultat en un "gran desengany". És per això que ha advertit que el pacte autonòmic i constitucional "s'està trencant", i ha reclamat treballar per evitar-ho, perquè "és moment d'apagar els focs i no d'avivar-los". "Ens podem cremar tots", ha advertit.

I és que el militar ha subratllat que la manifestació de l'Onze de Setembre no es pot ignorar "pel seu contingut, per la seva inoportunitat i per la seva perillositat". Ha citat la crisi, les eleccions basques i la petició de rescat a Europa. "En aquest moment i circumstàncies, qüestionar massiva i públicament l'esperit de solidaritat i consens que va impregnar la Constitució és corrosivament inoportú des de qualsevol punt de vista", ha opinat. "Si es persevera en aquesta deriva no s'endevina quin pot ser el segurament horrible resultat a mitjà termini", ha dit.

Al•lusió a Alamán Castro

Pitarch s'ha referit a les declaracions d'altres militars, com les del coronel Alamán Castro. Segons Pitarch, aquestes afirmacions representen aquells que les diuen, però els seus pronunciaments "reflecteixen estats d'opinió i línies de pensament molt arraigades en amplis sectors de les Forces Armades".
Ha recordat que l'exèrcit té la missió constitucional de defensar la integritat territorial, alhora que ho ha de fer dirigit pel govern de l'Estat. "Seria molt saludable per a tothom que ni els militars obviessin aquesta última prescripció, ni els responsables polítics el primer mandat", ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Resolt fletxa Catalunya
21 de setembre de 2012, 12.02 h

#35 Vaja! Em sembla que vols jugar al "i tu més". Pueril. No t'hi molestis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de setembre de 2012, 22.44 h

#34 Així et dius?no m'extranya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Pepo fletxa Terrassa
20 de setembre de 2012, 20.32 h

#9 D´acord amb tu, però la seva Constitución, ho deixa molt clar; han d´actuar d´aquesta manera. Llavors el que han de canviar és la seva Constitución.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Pepo fletxa Terrassa
20 de setembre de 2012, 20.27 h

#28 Apreciat Quim. Estic força d´acord amb el que dius, però he de fer notar que de moment els militars que s´han pronunciat són tots retirats de l´activitat militar.

Això vol dir que no se la juguen de moment els que estan en actiu. Però tampoc els exclou de pensar com els seus col.legues retirats.

és clar aquest senyor ha dit que: "l'exèrcit té la missió constitucional de defensar la integritat territorial, alhora que ho ha de fer dirigit pel govern de l'Estat, i que: seria molt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
garbo fletxa premià
20 de setembre de 2012, 19.04 h

Bé senyors és normal que surtin aquest "senyors" ..res de nou, que segueixin parlant perquè a la Europa del segle 21 els tancs no hi caven,deu ser molt dur adonar-se que això dels "alzamientos"ja no toca, i que una Nació té el dret de marxar si l´hi dona la gana.De totes les maneres la educació no s´ha de perdre mai i ser ferm democràticament és la nostra força i la llibertat el nostre objectiu.Em fa més por que l ´hi tremolin les cames a més d´un i que faran les grans empres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
20 de setembre de 2012, 18.38 h

#35

¿A quien quieres engañas¿

Sois la misma persona. ex. P.M. es un troll NAZIonalista, creado para provocar a los separatistas de "buena fe", si eso pudiera existir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 48
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
20 de setembre de 2012, 15.55 h

#29 Ni tu tampoc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
20 de setembre de 2012, 15.53 h

#14 Muerto de hambre y gilipollasssss.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 32
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Ferran fletxa Maresme
20 de setembre de 2012, 11.42 h

Com a mínim, sembla (sembla) que aquestes opinions no son tan maximalistes com les del Sr.Alamán. Tanmateix, caldria recordar (i fer difusió) que la defensa de la iintegritat territorial, al menys en la interpetració d'alguns dels contituents, era la de fer front a atacs externs; és una cosa evident, però a cap constitució occidental existeix article similar que pugui fer pensar en defensarla "internament". I d'altra banda, i aixó també caldria difondre-ho, la institució estaria al se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
maria jesus fletxa la Garriga
20 de setembre de 2012, 10.39 h

Sembla mentida la quantitat de coses que s'arrivan a inventar per no dir clarament: "Si Catalunya s'en va, qui ens manté?"


Valora aquest comentari:   votar positiu 41   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.