directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ara toca avançar "sense més dilació" cap a la independència

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, i Muriel Casals, d'Òmnium, han demanat a Mas que no es "faci enrere" i que el poble català necessita la independència ara

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Unes 4.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han aplegat des del voltant de les set del vespre a la Plaça Sant Jaume per donar suport al president de la Generalitat, Artur Mas, a la seva arribada a Barcelona després de la reunió d'aquest matí amb el president espanyol, Mariano Rajoy, a La Moncloa. La concentració, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), s'ha donat a conèixer aquest dijous al migdia a través de les xarxes socials amb l'objectiu de refermar davant del president de la Generalitat, Artur Mas, el clam independentista de la manifestació de l'Onze de Setembre.
 
  





Comparteix
   


Etiquetes

L’ANC treballarà sense descans per una majoria social favorable a la independència
 
En un comunicat aquest dijous, l'ANC ha reiterat que si Mas actua en aquesta línia, comptarà amb el suport de l'Assemblea, que es compromet a seguir treballant sense descans per ampliar la majoria social al país favorable a la independència, "en un projecte constructiu i inclusiu que compta amb tots els catalans que desitgin viure en un país més just, pròsper i democràtic".

L’ANC i Òmnium demanen al president avançar "sense més dilació" cap a la independència

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural han instat al president a avançar "sense més dilació" cap a la independència, després del fracàs de la reunió amb el president Rajoy d'aquest matí. Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, i Muriel Casals, d'Òmnium, han demanat a Mas que no es "faci enrere" i que el poble català necessita la independència ara, perquè ja no obtindrà millor resposta de Madrid.
Casals ha explicat que Mas ha demanat a tota la junta d'Òmnium, a qui ha saludat, que cantessin amb ell 'Els Segadors'. Segons ella, ara s'acosta un procés "difícil però estimulant". Per a Casals, el president Mas "no es pot fer enrere", perquè Madrid ja "no té marge per donar a Catalunya el que necessita". "Mas volia pactar i negociar fins a última hora, però ells no volen", ha dit. Per això, li han volgut donar "escalf" després de tornar d'una reunió "dura". Ara és un moment de "gran esperança i il·lusió", segons Casals, que ha dit que no descarta més mobilitzacions, tot i que ha admès que ara el protagonisme el tindran els polítics i el Parlament.

Per la seva banda, Forcadell ha volgut recordar a Mas que "ara sí, sense dilació, cal encetar el camí cap a la independència". "Si algú tenia algun dubte, avui s'han dissipat, i no es pot esperar més", ha conclòs.

Forcadell s'ha mostrat contenta per la gran assistència de gent a la plaça Sant Jaume, tot i que la convocatòria s'ha fet pública a les 3 de la tarda. "El poble està motivat, té ganes", ha opinat. Per això, no es descarten noves mobilitzacions, tot i que dependrà de l'evolució de la situació política en les properes setmanes.

"Mas sigues valent, Catalunya independent"
 
A tres quarts de vuit del vespre, Mas ha sortit del Palau per saludar alguns dels assistents de la concentració. Enmig de la Plaça Sant Jaume, s'hi ha pogut veure una pancarta amb l'etiqueta #totsambelpresident i una altra amb el lema de la JNC "Catalonia is not Spain". A més s'han corejat càntics com "Mas sigues valent, Catalunya independent" i "Mas president, Catalunya independent".

Entre els assistents, s'hi ha pogut veure representants de la societat civil com la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; l'historiador Jaume Sobrequés; la directora de cinema Isona Passola; el director de cinema Ventura Pons; el filòsof Xavier Robert de Ventós; i el periodista Vicent Sanchís; i el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Salvador Giner, entre d'altres.

Mas ha saludat alguns dels representants de la societat civil que s'han reunit a les portes del Palau de la Generalitat, acompanyat de la seva dona Helena Rakosnik, s'han fet una fotografia i tot seguit han entonat 'Els Segadors', enmig de crits a favor de la independència. Per Mas, la concentració ha estat "una constatació que el país està molt viu i que té moltes il·lusions", ha dit en declaracions a TV3.  



 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Joan a. fletxa camarles
23 de setembre de 2012, 12.27 h

No vull que escoltar MAS: Que posa en el teu DNI?..... No vull escoltar MAS: Que els catalans sempre estem plorant.... No vull escoltar MAS: De la unitat (partidista i *convenenciera) Espanyola.... No vull que els Espanyols ens diguin MAS: Com hem de parlar o com hem de pensar....etc.etc. Vull ser legalment Català, moralment sempre l'i estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
22 de setembre de 2012, 02.34 h

Poden dir quels de C.I.U. i Artur Mas fa anys que no han fet bé les coses , retrassa molt la INDEPENDENCIA amb el ARA NO TOCA ,, Pues mirin SRS DE C.I.U. ARA SI TOCA Amb bosaltres ho sense bosaltres he trieu . No poden contar per res AMB ELS SOCIALISTES AIXO JA HUSABEN Son massa fidels al P.S.O.E. I a Espanya no pas a Catalunya . ELS NERVIS dels del Govern Espanyol del P.P. DE MADRID I DE LA SRA Camacho , nomes ens diu ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Rauric fletxa La Guingueta
21 de setembre de 2012, 19.12 h

#8 Completament d'acord en la teva visió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Rauric fletxa La Guingueta
21 de setembre de 2012, 19.10 h

Ara per ara tan sols tenim a CIU com partit polític fort per liderar aquest procés tant important per els catalans, sense CIU no hi hauria res per molta ANC i d'altres grups als que admiro però sense la política és molt difícil aconseguir res. Ara hi haurà eleccions anticipades de ben segur i aquestes ja podrien ser vinculats a no haver de fer cap referèndum, doncs si entre totes les forces catalanistes sumen més del 51%, ja es pot parlar de majoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Marc fletxa BCN
21 de setembre de 2012, 15.56 h

Estem en un moment històric i els independentistes hem d'anar units. Després ja ens estomacarem de valent si voleu però en aquest moment no ens podem permetre el luxe de fer el passerell. L'Artur Mas a més de ser de CiU és el president de Catalunya, i hem de veure'l com això, com el president de Catalunya i no com un home de CiU. Tots amb el president, units per aconseguir-ho si us plau, som al mateix bàndol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de setembre de 2012, 12.17 h

Amb el fracàs de la reunió i la mort del pacte fiscal, toca iniciar la secessió. El full de ruta per la independència. http://cort.as/2VS-


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
MARC-SABATES.COM fletxa Barcelona Catalunya //*//
21 de setembre de 2012, 10.36 h

CATALANS ! VISCA LA LLIBERTAT ! ! * ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
atlasac fletxa Vila-real
21 de setembre de 2012, 10.27 h

DEMANO PERDO
Desde el Mol IL-LUSTRE PRESIDENT ARTUR MAS fins a mi mateix, per tots els INSULTS que els he expresat, estic vivint uns moments d´extrema alegria que pensava que em moriria sense viurels, reitero GRACIES MOLTES GRACIES a vos, a vos, a vos..GRACIES!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Isabel fletxa Barcelona
21 de setembre de 2012, 09.58 h

Les persones que formem part de l'ANC estem molt atents i no ens deixarem manipular, portem molts temps treballan i tenim clar el que volem i la majoria no som votants de CIU.
Tothom voldra ara manipular, apropiar-se i desprestigiar l'ANC i no cal caure en el parany.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Àngel fletxa Barcelona
21 de setembre de 2012, 08.42 h

Endevant, amb inteligència.Els imperialistes nacionalistes espanyols estan rabiosament espantats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.