directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La independència arriba al “cor” del Baix Llobregat

Sant Vicenç del Horts s'adhereix a l'AMI, dues regidores socialistes voten amb al grup d'Oriol Junqueras, ICV i CiU per declarar Sant Vicenç municipi independentista

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )
carregant Carregant

Sant Vicenç dels Horts, la ciutat en ple Baix Llobregat que té com a alcalde el president d'ERC Oriol Junqueras, s'ha adherit a l'Associació de Municipis per la Independència. Així ho ha acordat aquest dijous al vespre el ple, que ha aprovat la proposta d'adhesió feta pels tres grups que formen el govern: Junts per Sant Vicenç (impulsat amb ERC), ICV-EUiA i CiU. Als seus vots s'hi han sumat el de dues regidores del PSC, a l'oposició, que han votar a favor de l'adhesió a l'AMI. La resta de socialistes s'han abstingut en una votació en què aquest grup no ha fixat una postura comuna i ha donat llibertat als seus membres. Després de l'adhesió s'ha penjat una estelada gegant a la façana celebrant-la.
 






Comparteix
   


Etiquetes
 
Malgrat Navarro, l’indpendentisme arriba al PSC
 
El grup municipal del PSC no han fixat una postura comuna en la votació sobre aquest punt. Les dues regidores han assegurat després del ple que han tingut llibertat per decidir sobre l'assumpte, però han declinat fer declaracions públiques. Els dos regidors del PP han estat els únics que s'han oposat a l'adhesió, proposta pels tres grups de govern.
 
Ahir mateix, el PSC de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), amb majoria absoluta a l'Ajuntament, va anunciar que presentarà una moció al pròxim ple per "impulsar el més aviat possible un referèndum per consultar a la ciutadania com vol que sigui el futur de Catalunya". La moció també demana "al govern Espanyol que no s'oposi a cap referèndum que es pugui impulsar des de Catalunya, respectant així el dret dels ciutadans i ciutadanes a decidir lliurement el seu futur." L'alcalde i primer secretari del PSC al municipi, Pere Pladevall, ha explicat que "la gent del PSC som democràtics i sempre ho hem estat" i assegura que ara cal convocar un referèndum per saber l'opinió real del poble.

Oriol Junqueras captiva
 
Els regidors de Junts, ICV-EUiA i CiU han acabat el ple d'aquest dijous al vespre amb una foto de família a les portes de l'ajuntament, amb l'alcalde, Oriol Junqueras, sostenint una estelada. I davant de l'altra estelada, gegant, que el grup juvenil Skallots (que agrupa ciutadans d'esquerres i independentistes) ha penjat de la façana del consistori per celebrar l'adhesió a l'AMI.

Sant Vicenç dels Horts és un municipi d'uns 28.000 habitants en ple Baix Llobregat, dedicat eminentment a la indústria, com altres municipis de la zona. I, com moltes de les viles veïnes, va estar governat en les darreres legislatures pel PSC. Oriol Junqueras va desbancar el juny del 2011, després de les eleccions, l'antiga alcaldessa, socialista, pactant amb ICV-EUiA i CiU.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
PereelDigne fletxa Granollers
23 de setembre de 2012, 22.44 h

#11 L'assignatura pendent la té SI, que acostuma a presentar uns condicionants impossibles d'acceptar per després dir que ERC no ha volgut pactar. A més, si Si es presenta en solitari, ja veurem com acaba, ja que les enquestes, per dir-ho suau, no li són gaire favorables,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa barna
22 de setembre de 2012, 22.24 h

#11 Tens raò però és solidaritat que no ho vol, Esquerra sempre li ha demanat, però s'hi han negat sempre. Ells sabran perquè , jo si que ho sé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pepo fletxa Terrassa
22 de setembre de 2012, 12.04 h

#11 Pot estar bé, però heu de saber tots plegats que aquests acostaments ERC ja els ha fet; el que bno s´ha produit és la resposta per part de l´interpel.lat SI. Per tant aquest alumnat tant fervorós, ho ha de ser encara més per la banda de SI. Entesos!!

També us diré que el més assenyat en Toni Strubell, manté bons contactes a ERC i els cuida molt i molt bé ... pista o drecera, llegiu com volgueu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pepo fletxa Terrassa
22 de setembre de 2012, 11.57 h

Si no enganxeu bé els links no es pot trobar mai res de res


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
22 de setembre de 2012, 11.32 h

Acabo de veure ara un vídeo de l'Oriol Junqueres, no sé si l'heu vist, però per a mi és la primera vegada que veig una resposta política esperançadora, alliçonadora, pedagògica i desapassionada però contundent. Us adjunto l'enllaç per si el voleu veure.
http://www.youtube.com/watch?v=493WdqNmxjA&feature=youtube_gdata_player


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 de setembre de 2012, 11.26 h

#6 Vós a més de mancar-li la meitat de la massa encefàlica que Déu per llàstima encara us va atorgar, les vostres neurones no són més que les cuca-molles o paneroles: Us ho traduiré perquè amb el poc cervell que teniu no ho podríeu entendre mai. Són les vostres "cucarachas". Sou més a més un pobre home, un pobre d'esperit i tan poca cosa com a persona, que els simis ploren de pena en veure que hi hagi homínids com Vós, que puguin semblar-se a ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
22 de setembre de 2012, 04.35 h

Junqueras té una assignatura pendent. Pactar una llista conjunta amb Solidaritat. Segions una enquesta realitzada per alumnes de l'URL, és l'única manera de fer forat electoralment. I el que vol el 65% de l'alumnat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa CATALUNYA
22 de setembre de 2012, 00.57 h

#6 Però posa la imatge home,que així ens fem a la idea!!!!
Be,ja la poso jo:http://youtu.be/Uwy6E7yMFgY


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
22 de setembre de 2012, 00.04 h

Si Navarro ja no és res. No se n'adona? Ell per un camí i la resta per altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 de setembre de 2012, 18.47 h

El Junqueras deu estar ben atabalat, amb tanta gent fent poig, poing, poing! Una mica de seriositat, que si no, acabarà tornant-se cregut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.