directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Manlleu, capital catalana del "Porc i la Cervesa"

Comença la tradicional Festa del Porc i la Cervesa, que enguany celebra el seu vintè aniversari amb novetats, amb tastos i tallers a càrrec d’experts i gastrònoms destacats

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Manlleu serà aquest cap de setmana la capital catalana del porc i la cervesa, avui comença una de les celebracions més importants de la comarca d'Osona que s’allargarà fins diumenge. La Festa, a més de les activitats relacionades amb la cervesa i el porc, també comptarà amb diferents demostracions gastronòmiques. Una de les novetats d’aquesta edició és el retorn al món de pagès. La plaça es transformarà en una antiga masia, el Mas Sentru. Amb la col·laboració d’actors del Teatre Centre de Manlleu els visitants podran conèixer anècdotes, vivendes i experiències del món de la pagesia. Els actors mostraran els assistents i ens dia a dia d’una masia, i de la matança del porc. Els espais destinats a les activitats principals estaran ambientats en el món rural i de pagès per fer més atractiva la visita a la fira.



Comparteix
   


Etiquetes
Sàpiens i la revista Cuina, convidats de luxe amb propostes innovadores

El dia “Cuina a Manlleu”: la REVISTA CUINA organitzarà diferents activitats dins la fira el dissabte dia 22. La principal activitat d’enguany és el concurs de receptes de cuina per blocaires gastronòmics, al que s’han presentat més de 50 persones. El dissabte al matí s’ha convocat una trobada de blocaires gastronòmics que visitaran el Mercat Municipal, acompanyats d’en Pep Nogué, que tot seguit els farà un taller de cuina i a la tarda visitaran la fira on se’ls farà entrega dels premis del concurs de receptes.
Dins les activitats organitzades per la revista Cuina hi trobem també el taller de cuina infantil, el tast i maridatge d’embotits i cava i la xerrada nutricionista “Falsos mites del porc i de la cervesa” a càrrec de Rosa M. Espinosa.
 
Tambéhi haurà untaller de cuina infantil a l’Aula del gust. Dissabte al matí la Núria May conduirà un taller de cuina per a nens, on aprendran com es fa una botifarra: picar la carn i embotir-la, fent-ne un tast final.
 
La joia de la Festa, la matança del porc i l’elaboració d’embotits, tindrà lloc el dissabte a la tarda i diumenge al matí, enguany ens convidarà a fer un viatge al món de la masia, de la mà d’actors del Teatre Centre. El gastrònom Pep Palau s’encarregarà de conduir-la el dissabte a la tarda.
 
La festa també comptarà amb presentacions i tastos guiats de cerveses: selecció especial de El Manlleuet i cerveses fumades artesanes a càrrec de Cervesart. I maridatges: cerveses artesanes internacionals i formatges artesans catalans, a càrrec de Joan Barniol, expert cerveser de Beertast, maridatge de cerveses artesanes Ausesken i xocolata de Xocoter i maridatge d’embotits i cava a càrrec d’Urbici Escudé.
 
 
I pels manetes i golafres, tallers de cuina i tastos guiats: descobreix com fer una crema de patata amb cervesa negra i morro de porc confitat amb Sambucus, taller i tast de creps amb la Creperia La Moderna i tast guiat de botifarra amb castanyes de Viladrau a càrrec del Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau entre d’altres.
 
20 anys de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, 20 anys recordant la matança del porc a pagès

L'organització espera superar la xifra de visitants de l'any passat – prop de 15.000 persones-. Una de les novetats més destacades d'enguany, serà la ubicació de la festa, que se celebrarà a la remodelada Plaça Fra Bernadí. Entre les activitats, es manté un dels actes que cada any aixeca més expectació entre els visitants: la demostració de com es feia la matança del porc a pagès.

La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, ha reduït el seu pressupost de forma important i ha passat dels més de 40.000 euros l'any passat, als 20.000 d'enguany, tot i això, els actes no només es mantenen sinó que s'incrementa la seva qualitat. On s'ha notat aquesta retallada de pressupost és en la contractació de formacions musicals, que enguany s'ha optat per potenciar els grups locals. Tanmateix, el nombre d'expositors ha augmentat i ha arribat als 53, entre parades de cervesa artesanal, d'alimentació i d'artesania, i compte amb gran implicació de les entitats i comerços de la ciutat. La Festa del Porc i la Cervesa d’aquest any  inclourà una mostra dels productes artesanals de la població.


 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
KPLL fletxa Barcelona
22 de setembre de 2012, 07.46 h

#1 España es un pañuelo....
y Madrid el moco


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
22 de setembre de 2012, 00.55 h

#1 espanya,capital del....no rès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
21 de setembre de 2012, 19.34 h

#1 Gràcies a Manlleu ja som majoria , però amb el teu comentari anem suman i ara amb el treball rigorós de Telemadrid fet per gent de prestigi com l´Espada, Tamamés i Caja molt més, seguïu així que ho feu molt rebé , no hi ha com que et facin la feina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de setembre de 2012, 18.07 h

Manlleu, capital del Silicon Valley catalan. . . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.