
Manlleu, capital catalana del "Porc i la Cervesa"
Comença la tradicional Festa del Porc i la Cervesa, que enguany celebra el seu vintè aniversari amb novetats, amb tastos i tallers a càrrec d’experts i gastrònoms destacats
Manlleu serà aquest cap de setmana la capital catalana del porc i la cervesa, avui comença una de les celebracions més importants de la comarca d'Osona que s’allargarà fins diumenge. La Festa, a més de les activitats relacionades amb la cervesa i el porc, també comptarà amb diferents demostracions gastronòmiques. Una de les novetats d’aquesta edició és el retorn al món de pagès. La plaça es transformarà en una antiga masia, el Mas Sentru. Amb la col·laboració d’actors del Teatre Centre de Manlleu els visitants podran conèixer anècdotes, vivendes i experiències del món de la pagesia. Els actors mostraran els assistents i ens dia a dia d’una masia, i de la matança del porc. Els espais destinats a les activitats principals estaran ambientats en el món rural i de pagès per fer més atractiva la visita a la fira.
Sàpiens i la revista Cuina, convidats de luxe amb propostes innovadores El dia “Cuina a Manlleu”: la REVISTA CUINA organitzarà diferents activitats dins la fira el dissabte dia 22. La principal activitat d’enguany és el concurs de receptes de cuina per blocaires gastronòmics, al que s’han presentat més de 50 persones. El dissabte al matí s’ha convocat una trobada de blocaires gastronòmics que visitaran el Mercat Municipal, acompanyats d’en Pep Nogué, que tot seguit els farà un taller de cuina i a la tarda visitaran la fira on se’ls farà entrega dels premis del concurs de receptes.
Dins les activitats organitzades per la revista Cuina hi trobem també el taller de cuina infantil, el tast i maridatge d’embotits i cava i la xerrada nutricionista “Falsos mites del porc i de la cervesa” a càrrec de Rosa M. Espinosa.
Tambéhi haurà untaller de cuina infantil a l’Aula del gust. Dissabte al matí la Núria May conduirà un taller de cuina per a nens, on aprendran com es fa una botifarra: picar la carn i embotir-la, fent-ne un tast final.
La joia de la Festa, la matança del porc i l’elaboració d’embotits, tindrà lloc el dissabte a la tarda i diumenge al matí, enguany ens convidarà a fer un viatge al món de la masia, de la mà d’actors del Teatre Centre. El gastrònom Pep Palau s’encarregarà de conduir-la el dissabte a la tarda.
La festa també comptarà amb presentacions i tastos guiats de cerveses: selecció especial de El Manlleuet i cerveses fumades artesanes a càrrec de Cervesart. I maridatges: cerveses artesanes internacionals i formatges artesans catalans, a càrrec de Joan Barniol, expert cerveser de Beertast, maridatge de cerveses artesanes Ausesken i xocolata de Xocoter i maridatge d’embotits i cava a càrrec d’Urbici Escudé.
I pels manetes i golafres, tallers de cuina i tastos guiats: descobreix com fer una crema de patata amb cervesa negra i morro de porc confitat amb Sambucus, taller i tast de creps amb la Creperia La Moderna i tast guiat de botifarra amb castanyes de Viladrau a càrrec del Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau entre d’altres.
20 anys de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, 20 anys recordant la matança del porc a pagès
L'organització espera superar la xifra de visitants de l'any passat – prop de 15.000 persones-. Una de les novetats més destacades d'enguany, serà la ubicació de la festa, que se celebrarà a la remodelada Plaça Fra Bernadí. Entre les activitats, es manté un dels actes que cada any aixeca més expectació entre els visitants: la demostració de com es feia la matança del porc a pagès.
La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, ha reduït el seu pressupost de forma important i ha passat dels més de 40.000 euros l'any passat, als 20.000 d'enguany, tot i això, els actes no només es mantenen sinó que s'incrementa la seva qualitat. On s'ha notat aquesta retallada de pressupost és en la contractació de formacions musicals, que enguany s'ha optat per potenciar els grups locals. Tanmateix, el nombre d'expositors ha augmentat i ha arribat als 53, entre parades de cervesa artesanal, d'alimentació i d'artesania, i compte amb gran implicació de les entitats i comerços de la ciutat. La Festa del Porc i la Cervesa d’aquest any inclourà una mostra dels productes artesanals de la població.