directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El preu del litre de llet s'acosta al de la benzina i això preocupa el sector català

Les marques de llet sobre les que s'ha fet l'estudi són tan conegudes com llet Asturiana, Día, Hacendado, Pascual, Puleva, Ram i altres.

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Segons un estudi elaborat per la Federació de Consumidors en Acció (FACUA), aliments de primera necessitat, com els ous o la llet, estan sotmesos a diferencies de preus importants, que van des del 66,7%, en el cas dels ous, al 78 % si es tracta de la llet. Això significa que depenent del lloc on anem a comprar ens pot sortir molt més car comprar un mateix producte de la mateixa marca, i pot arribar a variar en funció de l'establiment oscil·la entre 0 i 8 cèntims d'euro o entre un 0 i un 9,9 per cent en termes percentuals.
llet got
Un got de llet

Comparteix
   


Etiquetes
Fa uns dies des de directe!cat us vam informar de com pujaven els preus de productes de primera necessitat com era el pa. Ara, segons un estudi elaborat per la Federació de Consumidors en Acció (FACUA), aliments de primera necessitat, com els ous o la llet, estan sotmesos a diferencies de preus importants, que van des del 66,7%, en el cas dels ous, al 78 % si es tracta de la llet. L'estudi es va realitzar sobre envasos en bric de litre de llet sencera el dia 8 d'agost, en tres hipermercats (Día, Lidl i Mercadona), i es van analitzar entre tres i deu marques, segons l'establiment. L'estudi sobre els preus dels ous s'ha fet sobre envasos de dotzena de la categoria L.

Un dels aliments que s'utilitza per calcular l'evolució dels preus és la llet. Fa mesos que s'està encarint i, segons els productors, la tendència és que segueixi pujant de preu. Es calcula que pot arribar a l'euro per litre, nivells més propis de la benzina que de la llet. Aquest fet preocupa als ramaders i productors catalans.

Les marques de llet sobre les que s'ha fet l'estudi són tan conegudes com llet Asturiana, Día, Hacendado, Pascual, Puleva, Ram i altres. Els preus van des del 0,52 euros de Día fins als 0,89 de Rio de Carrefour i de Puleva, als tres hipermercats i Lidl. La variació del preu d'una mateixa marca en funció de l'establiment oscil·la entre 0 i 8 cèntims d'euro o entre un 0 i un 9,9 per cent en termes percentuals.

Els ous

La dotzena d'ous costa 1,05 al Lidl, 1,08 euros al Carrefour i 1,9 al Dia i Mercadona. Però a Matines Hipercor el preu puja fins a 1,75 euros i 1,68 el de la marca de la casa, mentre que Auchan ven aquest producte a 1,6 euros. A cada establiment només s'ha trobat una o dos marques i s'han pogut examinar les que es diuen Hipercor, Granja Cantos Blancos, Auchan, La Receta, Carrefour, Lidl i Matines.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
jen35 fletxa barcelona
15 d'agost de 2007, 11.42 h

Els preus depenen de les marques però, encara més, de l'establiment. Per un motiu desconegut, a ningú li sap greu pagar quantitats astronòmiques quan compra a l'Opencor, ni que sigui ous o llet. Però ni en somnis pagarien el mateix a la botiga de barri del costat que fa l'esforç de fer horàris gens compatibles amb la familia, per dir alguna cosa. Ergo, acabarem tots en mans dels Opencore i similars. Pagant el que ens demanin.
I sí, l'horari té alguna cosa a veure però el cert és que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.