directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 10:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La majoria d'habitants de les Balears preferiria que hi haguessin menys turistes a les Illes

Més d'un 70% de la població de l'arxipèlag preferiria reduir la xifra d'estrangers

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El 67,1 per cent dels ciutadans de les Balears considera que el nombre de turistes que vénen a l'arxipèlag és excessiu i opina que hauria de reduir-se, segons una enquesta realitzada per la publicació Quaderns Gadeso, que adverteix que tal dada no pot interpretar-se com un rebuig als turistes sinó com certa percepció de saturació de determinades infraestructures o espais comuns com les platges durant els mesos de màxima ocupació.
platja eivissa turistes
Platja a Eivissa

Comparteix
   


Etiquetes
La millor distribució del nombre de turistes, és a dir, un avanç cap a la desestacionalització, és una de les mesures que els enquestats consideren necessària. La sensació d'excés de turistes és més elevada a Menorca, amb un 70% de la població que considera excessiva l'aglomeració, seguida de Mallorca (69,5%), Formentera (66%) i Eivissa(63%).

La valoració general de l'activitat turística és positiva a Balears, amb un 75% en el conjunt de l'arxipèlag i també a Mallorca, Menorca 70%, Eivissa i Formentera 80%. No obstant això, només el 45% dels enquestats opinen que l'actual model turístic és beneficiós per a la Comunitat. Encara que per al conjunt de l'arxipèlag el turisme és un factor bàsic de l'actual benestar (63%) i un element fonamental en la creació d'ocupació (57,2%), la població consultada de Mallorca veu l'activitat turística com generador d'ocupació amb alta temporalitat. A Menorca s'observa una preocupació a que es reprodueixi el model turístic mallorquí i a Eivissa i Formentera el sentiment és similar encara que una mica menys que en anys anteriors.

L'excessiva ocupació del territori i la pèrdua de la pròpia identitat són altres objeccions que els balears posen a l'actual model d'explotació, amb un 64,2% i un 54,5% respectivament, sent Mallorca i Menorca les illes que més sensibles es mostren a la primera qüestió (71,3% i 71,4%). Formentera i Menorca són les més preocupades per la identitat pròpia (58% i 64,5%). Sobre els productes turístics que haurien de servir per a contribuir a desestacionalitzar l'activitat turística, l'enquesta de Gadeso apunta que el turisme de congressos (80%), el cicloturisme (77%), el turisme de creuers (75%) i el turisme cultural (70%) són els sectors que haurien de ser, per als enquestats, més potenciats. Els segueixen el turisme nàutic (49%) i el de golf (43%).



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.