directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dos de 9 a la Mercè

La Plaça Sant Jaume torna a omplir-se per seguir la diada castellera principal de les festes de la Mercè

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La plaça de Sant Jaume ha viscut la millor jornada castellera del cap de setmana, gràcies als castells de 9 dels Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca i sobretot, per les torres de 9 amb folre i manilles que aquestes dues colles han plantat en la segona ronda.  En canvi els Castellers de Barcelona no han tingut sort amb el seu intent de 3de9 amb folre, però assoleixen el primer 7de8 de la seva història.

Torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca © P.Ortiz
Torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca © P.Ortiz
© P.Ortiz


Torre de 9 amb folre i manilles, la segona dels Minyons de Terrassa aquesta temporada © Minyons
Torre de 9 amb folre i manilles, la segona dels Minyons de Terrassa aquesta temporada © Minyons
© Minyons

Comparteix
   


Etiquetes

Els Castellers de Barcelona han apostat pel 5de8 de sortida de manera encertada, ja que l'han completat amb molta solvència i només l'han treballat durant la baixada a la banda del 3. A continuació ha arribat el gran repte del dia, el 3de9 amb folre. Els ha costat trobar les mides però a la tercera ha anat amunt. El pis de segons i terços han treballat de bon principi, i quan els dosos s'han penjat al pis de sisens ha acabat fent llenya sense més opció a defensa. Aparcant els castells de 9, han reconduït l'actuació amb el primer 7de8 que s'apunten els barcelonins, el primer que intentaven, a més d'una treballada torre de 8 amb folre. A la ronda de pilars han coronat el segon pilar de 6 de l'any, que ha cedit quan sortia l'enxaneta.  

Els Minyons de Terrassa han tornat a la càrrega del 3de9 amb folre que no intentaven des de l'incident a Sabadell, on no el van ni coronar. El d'avui s'ha mostrat segur de bon principi i només el pis de terços i quarts l'han hagut de defensar. A la segona ronda han destapat la primera torre de 9 amb folre i manilles que veuria la plaça de Sant Jaume. Amb un folre i manilles molt sòlid, el castell s'ha entregirat d'entrada però s'ha carregat amb força tranquilitat. Després de l'aleta ha patit amb la sortida de la canalla, però això no ha sigut obstacle per controlar-la amb eficàcia fins a descarregar. És la segona que s'apunten enguany, que no feien des de principi de juliol i que a Sant Fèlix els hi va quedar en intent. Un 4de9 amb folre remenat sobretot pels pisos inferiors, ha culminat l'actuació dels malves.

Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca han obert novament amb el 4de9 amb folre com en les darreres actuacions. És el 13è de l'any i ha semblat un pur tràmit. Així han encarat amb comoditat la torre de 9 amb folre i manilles que també han deixat per a la segona ronda. Els verds han presentat una estructura molt parada i l'han coronat sense complicacions. Una baixada plàcida ha permés completar la quarta torre de 9 de la temporada sense aparent dificultat. A més significa el castell de Gamma Extra número 200 de la Colla, 144 d'aquests descarregats i 56 coronats. Descartat un possible 3de9 amb folre i agulla, s'han decantat pel 3de9 amb folre, molt ben resolt. Els Castellers de Vilafranca marquen diferències gràcies al seu pilar de 7 amb folre, que a la sortida de la canalla han hagut de defensar-lo. Diada rodona pels vilafranquins després de l'ensurt de diumenge passat a Tarragona amb el 3de9 amb l'agulla.

Demà a la plaça de Sant Jaume serà torn, a partir de la 1 del migdia per les colles locals, amb els Castellers de Sants, Barcelona, Poble Sec, Sagrada Família i la Jove de Barcelona.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pepo fletxa Terrassa
24 de setembre de 2012, 11.11 h

Una mica d´objectivitat, si us plau. La foto de Vilafranca, pretén més que la de Terrassa. Mireu-les bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.