directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El desconcert regna a Espanya

Homs diu que ha trobat "desconcertants i contradictòries" les reaccions que estan arribant des del PSOE i des de l'executiu espanyol

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha garantit que la Generalitat mantindrà la porta oberta al diàleg amb l'Estat, tot i que alhora ha trobat "desconcertants i contradictòries" les reaccions que estan arribant des del PSOE i des de l'executiu espanyol. Al seu parer, les declaracions que s'estan produint són "desconcertants". S'ha referit al federalisme que ara plantegen els socialistes, amb reforma constitucional inclosa, però també a la suposada voluntat de diàleg expressada per Mariano Rajoy, que contrasta amb les declaracions de la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha assegurat que respondran amb "fermesa" a allò que pugui sortir de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Reaccions contradictòries dels partits i del Govern espanyol
 
"S'han arribat a dir tantes coses que un no és capaç ni de jutjar-les totes elles. Deu ser que es deuen expressar malament, però diuen una cosa i la contrària contínuament", s'ha queixat. Homs ha recordat que l'Estat va reaccionar a la manifestació "volent-la presentar com una cosa anecdòtica, lúdico-festiva i prou". "Però ara han passat a una multiplicitat de reaccions que et deixen sorprès", ha reconegut.

 Ha recordat que Alfredo Pérez Rubalcaba va parlar de reformar la Constitució amb un enfocament federalista, però després va ser matisat per la seva número dos, Elena Valenciano. També ha contrastat les declaracions de Rajoy parlant de diàleg amb les de Sáenz de Santmaría prometent "fermesa".

Homs ha defensat que Catalunya faci el seu propi camí i se centri en allò que depèn dels catalans, això sí, sense deixar cap porta tancada pel diàleg. "Sempre hi haurà portes obertes al diàleg amb tothom, i ja s'aclariran i acabaran de fixar la seva posició quan els sembli", ha conclòs. Aquesta, ha dit, serà l'actitud del Govern.

Els comunicats d'associacions militars referents a la política catalana no són importants
 
El portaveu del Govern assegura que "s'hi ha de posar sentit comú en tot això"
Francesc Homs, ha restat importància als comunicats que han emès durant les darreres hores la 'Asociación de Militares Españoles (AME)' i la 'Asociación Unificada de Militares Españoles (AUME)' referents a la manifestació de la Diada i les seves conseqüències en la política catalana. Homs ha assegurat que "s'hi ha de posar sentit comú en tot això" i "no donar-li més importància". Mentre que l'AME havia plantejat que l'exèrcit espanyol intervingués davant d'un procés d'independència de Catalunya, l'AUME va assenyalar que les Forces Armades s'han de mantenir al marge del debat polític.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
27 de setembre de 2012, 01.55 h

De moment sona be.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa cat
25 de setembre de 2012, 17.21 h

Mas, escolta, que se t'ha oblidat: INDEPENDÈNCIA ! JA ! Prou de put*s i ramonets. Seràs capaç d'enfonsar al teu poble per tindre el poder absolut?

Doncs, deixa de fer el ramonet i proposa declarar la Independència el dijous... encara que potser es igual i els catalans ja saben a qui votar, al únic partit que diu les coses CLARES I EN CATALÀ: SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
25 de setembre de 2012, 15.17 h

Perderà CIU l'oportunitat de posar la directa cap a la secessió? No hi ha més remei. O això o desapareixem com a poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lluís fletxa Solsona
25 de setembre de 2012, 15.17 h

En aquests moments ens fa mes falta que mai claredat, fermesa, decisió, valentia....

això vol dir, quin camí pren i quin calendari hi ha, per què el poble de Catalunya decideixi el seu futur democràticament, o sigui unes eleccions constituents o un referèndum d'independència.

un altra cosa, seria menystenir el poble de Catalunya, que espera que els nostres governants i polítics estiguin a la alçada de la situació, i no es comportin com sempre han fet fins ara, de mirar primer els se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.