directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV/EUiA: Cal encarar el debat sobre el dret a decidir com un procés "seriós i seré".

Herrera acusa Mas de convertir el dret a l'autodeterminació en un "acte d'adhesió personal" i demana un procés "rigorós"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha acusat a Artur Mas de convertir el dret a l'autodeterminació en un "acte d'adhesió personal" després de la intervenció del President al Debat de Política General. Segons Herrera, Catalunya és un país seriós i ha d'encarar el debat sobre el dret a decidir com un procés "seriós i seré". Els catalans difícilment acceptaran, ha afegit, convertir-lo en un acte d'adhesió personal. Associar-lo al debat partidista, ha argumentat l'ecosocialista, pot fer que es reprodueixin "posicions frontistes". Segons Herrera, en tots els passos que ha fet CiU darrerament "hi havia un càlcul electoral i fa dies que el President actua com a "candidat Mas". 

Comparteix
   


Etiquetes
Un cop ha acabat la intervenció del president de la Generalitat en el Debat de Política General, Joan Herrera ha valorat el discurs d'Artur Mas. El president del grup d'ICV-EUiA al Parlament ha destacat sobretot l'electoralisme que, segons ell, hi ha al darrere de l'actitud de Mas. En aquest sentit, ha insistit -com va dir després de la reunió entre el president català i l'espanyol del passat dijous- que el president Mas ha començat a actuar com a "el candidat Mas". A més, ha considerat que en els darrers passos que ha donat el cap de l'executiu català hi havia un "càlcul electoral".
 
Herrera ha criticat que CiU pretengui convertir el dret a l'autodeterminació en un "acte d'adhesió personal" i allunyi el debat del rigor, la seriositat i la serenitat que aquest requereix. Segons ha dit, Catalunya és un país seriós i no atípic, de manera que no permetrà que aquest debat s'encari com un acte d'adhesió a una persona. Herrera ha afirmat que, barrejat el dret a decidir amb unes eleccions, el convertirà en un debat de caire partidista i amb posicions "frontistes". 
 
ICV-EUiA no vol participar en "l'estratègia electoralista de CiU", ha declarat el seu líder. Per això, segons Herrera, la formació ecosocialista presentarà la seva pròpia resolució a favor del dret a decidir al Debat de Política General que s'ha iniciat aquest dimarts. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Isabel fletxa Barcelona
26 de setembre de 2012, 14.24 h

Companys de vegades s'ha de reconeixer quan el rival ho fa bé i de moment Mas ens esta sorprenent a tots. Jo no soc votant de CIU però això no treu que s'està fent d'una manera serena i seria.
Cal sumar i no buscar peges a tot, sembla que els catalans tinguem que ser perfectes i també som humans. De moment estem fen les coses de manera democràtica i els ciutadans no som idiotes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
toni fletxa ripoll
26 de setembre de 2012, 10.27 h

Enara no ser si estan a l'hort i encara no han baixat, o estan dormint a la palla, el que si és segur és que tornen a pixar fora del test


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Emili fletxa TERRASSA
26 de setembre de 2012, 10.15 h

HERRERA ! ! ! ! Has fet alguna cosa tu per Catalunya? . . . només criticar i criticar, més valdria que callessis i fessis una bona pinya ! ! ! ! Això és el que cal ara per Catalunya. . . la FORÇA DE TOTS BEN UNITS! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de setembre de 2012, 09.44 h

Amics d'Iniciativa, és ben lícit que en mas ho utilitzi com vulgui, a mi no m'agradava gens (el Mas), però el que ha fet no crec que sigui fàcil, lo fàcil seria passar 2 anys més, i vist com està el PSOE, tornar a guanyar aleshores, i ha donat un pas endavant per a què el poble decedeixi.

ES MEREIX UN RESPECTE, ens agradi més o menys, ha esta valent, i els que ens en podem beneficiar som els catalans i Catalunya.

Iniciativa, treballeu per l'objectiu comú i prioritari del poble de C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
26 de setembre de 2012, 09.31 h

Més serios i serè que aquest?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
26 de setembre de 2012, 01.46 h

Que no veieu, burros, que Artur Mas té una majoría parlamentaria que vosaltres no? Ara, us agradi o no, es el moment de l'acció, com quan qualsevol poble es vol alliberà. Doncs, a formar! Un cop sigui lliure CAT , podreu seguir participant a l'opossició política. Ara es l'hora de CAT i dona la casualitat de que el seu President es Mas i no Rita la Cantaora. Aprofiteu, doncs, endevant homes! Deixeo-vos de punyetes. Si no, el poble mai us ho perdonarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de setembre de 2012, 21.29 h

ICV/EUiA: sempre fent els torraconllons, son pesats, repetitius i vegetarians.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.