directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Es presentarà la CUP a les eleccions del #25N ?

La CUP avança el debat per decidir si concorrerà a les eleccions del 25N,

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) avançarà forçada per la rapidesa dels fets, el procés de debat per decidir si concorrerà a les eleccions del 25 de novembre . Segons ha anunciat aquest dimecres en un comunicat, davant l'avançament electoral anunciat pel president de la Generalitat, Artur Mas, la CUP prendrà una decisió "en breu", tot i que assegura que es compromet a "fer els passos necessaris per tal de bastir una alternativa social i política en clau independentista i d'esquerres, que esdevingui una eina al servei de les classes populars catalanes". La formació considera que els comicis del 25-N seran "una oportunitat per encetar un nou cicle polític" i sosté que "podrien obrir una porta que capgiri la dinàmica política que es viu actualment".

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP critica que Mas "encara no ha cregut adient fer cap pas concret cap a la llibertat del nostre poble". "Cap compromís, cap moviment, tant sols retòrica. Mentre uns afirmen una cosa, altres fan servir eufemismes i els de més enllà duen tot el contrari", etziba.
 
A més, afirma que vol evitar que l'avançament electoral "esdevingui una cortina de fum per eclipsar la política econòmica de Mas i la seva inconcreció nacional" i posa de manifest "l'entesa entre CiU i PP durant els quasi dos anys de legislatura".

 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
28 de setembre de 2012, 07.22 h

Per mi, aquestes properes eleccions són úniques dins del context dels cicles electorals que han deparat els darrers trenta anys. No es tracta d'unes eleccions a les quals ens juguem la consolidació d'una o altra força política que administri les engrunes que el govern de l'estat deixa a mans de l'autonomia, sinó d'unes eleccions que tindran un caràcter plebiscitari. Des d'aquest enfoc, tot allò que no sumi i vagi a preservar cada vot favorable com un bé preuat, actuarà de facto com a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
PereelDigne fletxa Granollers
28 de setembre de 2012, 02.10 h

D'una banda penso que cal que s'hi presentin per tal que vegin que no treuran res i per l'altre em dol perquè restaran vots a les altres formacions independentistes que s'hi presentaran sense aconsgeuir cap diputat ni diputada. Recorden que fa una anys es van presentar a les eleccions europees i van treure menys vots que el partit animalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pepo fletxa Terrassa
27 de setembre de 2012, 20.13 h

Doncs la CUP el que ha de fer és presentar-se, no?

Els esperem, doncs crec que són part important d´aquest Poble, si més no, la presència municipal és prou significativa.

La puresa però, l´haurien de deixar a la porta, doncs aquí tothom s´equivoca, l´encerta, i fa via. Si us plau, deixeu-vos de purismes socialistes que no duen enlloc. Això està força superat.

El que hem de fer l´esquerra d´aquest País, és crear una República Humanista i creïble. Bàndols dins a casa, nom... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
No fotis ??? fletxa Pla de l'Estany
27 de setembre de 2012, 20.06 h

#15 Nomes una petita aclaracio. SI te una organitzacio molt mes semblant a la CUP del que sembla que coneixes.

El dia 14 d'octubre es faran primaries a SI per escollir els candidats i s'hi pot presentar qualsevol adherit. Independentment que despres es faci coalicio amb algun altre partit o no, aixi l'ordre dels candidats ja estaria fixat. Llavors caldra veure si s'arriba a acord amb altres formacions o no (esperem que si...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Josep O. fletxa Barcelona
27 de setembre de 2012, 19.49 h

#14 Totes les opinions son respectables i opinables, però els que penseu que un partit o associació independentista , pel be del país, s'ha de integrar en una altre que ja estigui consolidada us tinc de dir que això no és tan fàcil, i no per manca de ganes d'integrar-se per part de qui no te representació sinó per la negativa a admetre gent nova o nouvinguts.
Us vull recordar tot el merder que va muntar el Sr. Laporta, qui en nom de l'independentisme va coquetejant primer amb Carretero ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
jordi fletxa Girona
27 de setembre de 2012, 17.58 h

Crec sincerament que en aquests moments no s'haurien de presentar, en tot cas formar part d'una coalició independentista amb ERC i reagrupament. Hi ha molt poc temps per a les eleccions, no tenen candidat i possiblement el vot independentista l'aglutinarà ERC i CDC. Si anem dividint les opcions independentistes afavorim el discurs espanyol de que anem sempre dividits i que ni entre nosaltres ens entenem. Crec que el moment del país requereix d'una mirada llarga i perspectiva històrica, cal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Tomas "R"o-deja fletxa PPCC !!*!!
27 de setembre de 2012, 17.20 h

#11 La "renúncia" d'ERC ???!!!! ... ai, ai, ai, si anem dient carallades i insults al més gran i més antic dels nostres partits independentistes, no sé pas què cony hi guanyarem. Criticar és molt fàcil, fer-ho sense tenir ni punyetera idea de la realitat, és encara més fàcil. Així ho fan els pobles que volen seguir essent esclaus: es tiren pedres a la seva pròpia teulada. Mal camí, aquest. Com mal camí el presentar no sé quants partits i partidets que "ho faran millor que ERC" ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 39   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de setembre de 2012, 13.54 h

Es clar que sí que us heu de presentar i units a SI, si es possible, mai separats !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi-80 fletxa València
27 de setembre de 2012, 13.07 h

La CUP té una oportunitat clara de començar a ser protagonista d'un procés real, i no ser comparsa d'una pantomima convergent. Són l'única força que creu en els Països Catalans en la pràctica, després de la renúncia d'ERC, i que pot representar les classes populars del país. O siga, partit de les classes populars dels Països Catalans, l'única manera d'anar cap a la independència real. D'altra banda, menys pastanaga alternativista i més política de classe seriosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 34
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi-80 fletxa València
27 de setembre de 2012, 13.03 h

La dilatació en el temps del procés depén de si la CUP entra o no al parlament. Si la CUP no es presenta o no entra, CiU es veurà sense oposició i podrà jugar com vulga amb la massa que es va manifestar. Si la CUP entra, almenys hi haurà una veu opositora a tota la farsa convergent.

I una cosa principal per a la CUP és que passe clarament de LES CUP a LA CUP, que passe de ser només un conjunt de forces municipals a ser una força nacional amb una sola veu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 31
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.