directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament demana l'arrest i processament del coronel Alamán per les amenaces fetes

La resolució de SI ha rebut el vot favorable de SI, ERC i ICV-EUiA, el 'no' de PPC i C's, i l'abstenció de CiU i PSC

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 621 vots )
carregant Carregant

Una proposta de resolució presentada per SI al debat de política general i aprovada amb el suport d'ERC i ICV-EUiA i les abstencions de CiU i PSC ha provocat que el Parlament hagi rebutjat de forma més que contundent les "amenaces" i declaracions d'alguns militars espanyols fetes en les darreres setmanes. Així, la cambra ha "condemnat" aquests episodis on membres de l'exèrcit alertaven de la necessitat d'una intervenció militar en cas que Catalunya vulgui independitzar-se d'Espanya. Els vots en contra de PPC i C's no han impedit que, a més, es demani l'arrest i el processament judicial del coronel Francisco Alamán, que va reclamar la il3legalització dels independentistes. 

Comparteix
   


Etiquetes
Amb aquesta proposta de resolució, el Parlament de Catalunya manifesta "la seva repulsa i condemna a les paraules del coronel de l'exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro, que ha amenaçat públicament Catalunya amb una intervenció militar si opta per la independència, ha sol·licitat l'arrest del di¬putat Uriel Bertran així com dels diputats al Congrés Joan Tardà i Alfred Bosch, i ha exigit la il·legalització de Solidaritat Catalana per la Independència i Esquerra Republicana de Catalunya". Igualment, la cambra ha expressat la seva "condemna" amb aquesta aprovació a "l'Associació de Militars Espanyols (AME), que advertia als partits i grups parlamentaris independentistes que 'incorren en un delicte d'altra traïció' i exigia al govern espanyol que actuï abans que 'les Forces Armades es vegin en la irremissible i gravíssima tessitura de com¬plir escrupolosa i estrictament amb la missió que la Carta Magna els atorga'". Al text es recorda també que en aquella ocasió es va "amenaçar direc¬tament als responsables d'haver 'permès, participat o col·laborat en l'amenaça de fractura d'Espanya' amb judicis sumaríssims per 'alta traïció' en l'àmbit de la jurisdicció castrense".
 
Per tot això, el Parlament ha aprovat instar el Govern de la Gene¬ralitat "a exigir al ministre espanyol de Defensa, Pedro Morenés, l'arrest immediat del tinent coronel d'infan¬teria Francisco Alamán Castro d'acord amb l'article 28 de la Llei Orgànica 8/1998 de Règim Disciplinari de les Forces Armades i el seu processament perquè caigui sobre ell tot el pes de la llei". Amb la resolució, el Parlament també aprofita per "considerar el dret a l'auto¬determinació dels pobles com a dret irrenunciable del poble de Catalunya", i es recorda que "davant d'aquesta voluntat democràtica en cap cas serà acceptada per part dels organismes europeus i internacionals una intervenció militar per part d'Espanya". 
 
Anul·lació dels judicis franquistes i papers de Salamanca
 
Una altra proposta de resolució de SI que ha estat aprovada -aquesta vegada amb l'únic vot en contra del PPC i C's i l'abstenció del PSC- és la que ha servit per "exigir al govern de l'Estat que el consells de guerra contra el president Lluís Companys, Salvador Puig Antich, Joan Peiró i la resta d'assassinats judicials per la dictadura franquista siguin anul·lats per llei". Al text es remarca també que els seus processos 2no foren pas uns judicis contra unes persones sinó contra tot un poble". 
 
D'altra banda, la cambra també ha aprovat instar el Govern de la Gene¬ralitat a "exigir el retorn dels darrers documents cata¬lans confiscats a l'Arxiu de Salamanca", i concretament es parla "dels documents i llibres privats i altres materials encara pendents de retorn". 
 
Kosovo i Wert
 
En una altra proposta de resolució presentada per Solidaritat al debat de política general, els vots majoritàriament favorables de la cambra han fet que el Parlament insti al Govern de la Generalitat a "reconèi¬xer la independència de la República de Kosovo tal i com han fet les principals democràcies occidentals" i insti el govern de l'Estat espanyol "a respectar el principi de legalitat, i d'acord amb l'article 10.2 de la Constitució Es¬panyola, i les sentències emeses per la Cort Internacional de Justícia de la Organització de les Nacions Unides, organització de la qual l'Estat espanyol n'és membre".
 
Per últim, gràcies a dues propostes de resolució presentades per ERC i SI i aprovades pels diputats, s'ha condemnat la reforma que el ministre d'Educació, Juan Ignacio Wert, ha iniciat en el món de l'ensenyament. Així, es retreu que el projecte de llei "envaeix clarament les competències de la Generalitat" i per això es demana al Govern que "empri tots els mitjans al seu abast administratius, jurídics i polítics per tal d'impe¬dir" que es posi en marxa a Catalunya.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
J.R.S. fletxa Empordà
30 de setembre de 2012, 12.42 h

Impassssible l'Alamán, están prisente en nuistro afán si ti diseng ke caí mi fuí al bordel ke tingo ayí.

Paco Alamang!! Ejtás tu degradao a salginto!! i ti bas tu a ocupás de limpiá lo batere der batayiong, pol idiota!! I pognte filme cuanro ables tu commigo!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Synera fletxa Barcelona
30 de setembre de 2012, 00.02 h

Al calabozo! Ar! Un, dos, un, dos, un, dos ... Splash!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
29 de setembre de 2012, 23.31 h

A aquest senyor tan lleig, disfressat de color verd i amb una quantes medalles, li deu anar bé això de l'"Un, dos!" És la seva professió. Per als espanyols de ben segur que és un ciutadà modèlic. Els militars sempre han estat així. Ben difressats com van, se senten amb força de qualsevol genocidi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
29 de setembre de 2012, 16.41 h

Todavia quedan patriotas que dicen lo que piensan, no como otros políticos falsetes y faltones que han arruinado CATALUÑA y ESPAÑA gracias a sus necedades continuas para continuar chupando sin dar golpe.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
29 de setembre de 2012, 00.57 h

Coronel Alamán, no ens fas por.

A tu et posen al "Passatge del Terror" del Tibidabo i la veritat és que en lloc de por faries pena.

Quan vinguis a Catalunya et donarem cacahuets, a veure si alegres aquesta cara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Pepo fletxa Terrassa
29 de setembre de 2012, 00.27 h

#20 Pertanyo a un partit de l´esquerra d´aquest País, i les enquestes internes d´abans de dijous passat, quan s´han desfermat tots els seus problemes, era aquest el resultat, és possible que quedin encara més tocats, però no crec que en la mesura que tu ho presentes. Tant de bó, i vagin a parar aquests vots a l´esquerra real; no parlo d´un partit en concret com pots veure, però com bé intueixes, ara mateix n´hi han dos d´implicats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Pepo fletxa Terrassa
29 de setembre de 2012, 00.23 h

#19 Si et remuntes a 2 segles, hi ha documents (que jo he vist) conservats a la Biblioteca Nacional de Cuba, on s´anoten els negocis d´esclavisme de la família Vidal Quadras.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Gongylus fletxa Girona
29 de setembre de 2012, 00.12 h

#15 Personalment, a hores d'ara em quedem pocs dubtes de la honestedat i les intencions del senyor Mas. Em fa l'efecte que aquesta vegada va de debò.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
28 de setembre de 2012, 22.29 h

#14 No estic d'acord. No tots son iguals. I no podem ni devem tornar ofi a tots per l'odi d'uns. Marxem i en pau. Jo em referia al PP concretament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
28 de setembre de 2012, 19.32 h

#17 És un previsió teva???, és simplement intuició???

A mi m'han dit que una enquesta interna del PSC-PSOE preveu tenir entre 12-15 diputats, a veure si es cumpleix!!!!.

Potser ja podríem començar a fer porres el resultat de les leccions, eiiii reals amb el cap, no amb el cor ni "amb ilusió"!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.