directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un informe fixa en 83 anys l'esperança de vida a Andorra, la més alta de tot el món

Per sota d'Andorra, i segons el mateix estudi, trobem la regió xinesa de Macau, amb 82 anys

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'esperança de vida al moment del naixement a Andorra encapçala la primera posició mundial amb 83 anys segons un informe del "Census Bureau" d'Estats Units. Per edats, les dones viuen una mitjana de 87 anys mentre que els homes 81. L'estudi també pronostica que al 2050 l'esperança de vida serà un any superior, fixant-la en 84 anys, i que s'igualarà amb molts altres països europeus.
avis avia vells iaios esperança vida
Comparteix
   


Etiquetes
Un informe del "Census Bureau" d'Estats Units fixa en 83 anys l'esperança de vida del Principat d'Andorra, la més alta de tot el món, seguida de Macau, San Marino, Japó, Singapur, Canadà i els països escandinaus. Segons el mateix estudi, l'Estat  espanyol i França tenen una esperança de vida de 79 anys. Els països que es troben a la cua són els de l'Àfrica sub-sahariana com Moçambic, Botswana o Angola, amb 32, 34 i 37 anys respectivament.

En canvi, segons una estadística de l'Organització Mundial de la Salut, Andorra es troba en la cinquena posició, amb una esperança de vida 81 anys.

Per sota d'Andorra, i segons el mateix estudi, trobem la regió xinesa de Macau, amb 82 anys, San Marino i el Japó amb 81, i Singapur, Islàndia, Suècia, Suïssa, Canadà, Austràlia i les Illes Caiman amb 80 anys. Els països veïns d'Espanya i França tenen una esperança de vida de 79 anys, i a Estats Units la xifra se situa als 77 anys. Els països que es troben a la cua són els de l'Àfrica sub-sahariana com Moçambic, Botswana o Angola, amb 32, 34 i 37 anys respectivament.

D'altra banda, un informe de l'Organització Mundial de la Salut del 2007 posa a Andorra en cinquena posició amb una esperança de vida de 81 anys per sota del Japó, San Marino, Mònaco, Suïssa, Austràlia. En aquest estudi, la xifra de l'Estat espanyol i França és igual a la del Principat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
16 d'agost de 2007, 23.39 h

Sento dirte Albert que estàs molt mal informat. No poden obtenir la residencia (que no és la nacionalitat) tot aquell que tingui la sida o la hepatitis C, i no crec pas que això afecti un estudi de l´esperança de vida per a res, només representa un número totalment insignificant de persones.
Hi ha molta gent que només bé per un temps, obtenen la seva residencia per a poder treballar un temps i després torna a marxar.
El que dius només es basa en la ignorància. A Andorra hi ha molta ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Albert fletxa Barcelona
15 d'agost de 2007, 12.45 h

Això és perquè qui no està bé de salut no li deixen obtenir la "nacionalitat" andorrana, per a no carregar el seu sector públic. Així, qualsevol país té una esperança de vida alta!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.