directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas demana a Espanya que escolti el poble català i no amenaci

El president diu al govern espanyol que no es pot posar fre a la democràcia i a les aspiracions d’un poble amb 1000 anys d’història

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Després que el govern espanyol amenacés de portar al TC la consulta per aturar un possible referèndum d'autodeterminació, el president de la Generalitat, Artur Mas ha demanat ''diàleg i negociació''. Mas creu que les amenaces d'impedir la consulta ''no ajuden a la bona convivència''. El president del Govern també ha recordat que no es pot impedir que un poble amb 1.000 anys d'història es pronunciï sobre el seu futur i ha destacat que ''l'autonomia no és suficient'' per una qüestió de ''supervivència, qualitat i benestar'', i  h recordat que la societat catalana vol fer ''un salt endavant''. També ha qualificat ''d'històrica'' la votació d'aquest dijous al Parlament i confia que la majoria a favor del dret a decidir encara es pot ampliar si es suma el PSC.
 

Comparteix
   

 Que l’estat reaccioni amb amenaces és  “típic i tradicional”
 
Artur Mas ha respost aquest divendres les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría, que va assegurar que portarà la consulta sobre l'autodeterminació al Tribunal Constitucional (TC) per aturar-la, i ha demanat ''diàleg i negociació'' al govern espanyol. Mas creu que l'executiu ha d'escoltar ''el valor de la democràcia'' que és ''la veu de la gent'' que es pronuncia en referèndums, consultes o eleccions.

Mas ha declarat que les amenaces són ''típiques i tradicionals'' i responen a la manera de ''reaccionar des dels poders de l'estat''. Per això, però, demana que ''escoltin'' el que diu els poble de Catalunya. Per Mas, cal veure els resultats de les eleccions del 25-N per confirmar el gir que està fent el poble de Catalunya i ha assegurat que ''no tenim cap ganes de fer les coses fora del marc legal''. Tanmateix, per Mas, no es pot impedir que un poble amb 1.000 anys d'història i amb projecte de futur, es pronunciï sobre aquest futur. Segons el president de la Generalitat, les ''amenaces i sortides de to'' no ajuden a la ''bona convivència'' perquè considera que s'ha de resoldre amb diàleg, negociació i sense amenaces.


Catalunya vol fer un salt endavant

Per Mas, la votació d'aquest dijous al Parlament va ser ''molt estimulant'' i creu que va ser ''històrica'' i que pot marcar ''un abans i un després''. Segons el president de la Generalitat, la societat vol fer ''un salt endavant'' ja que l'autonomia no és suficient. Per Mas, és una qüestió de ''supervivència, qualitat i benestar'' ja que el país s'hi juga el ''futur col·lectiu'', no només des del punt de vista identitari.

Mas creu que el Parlament ''va estar a l'alçada de les circumstàncies'' i va demostrar que els percentatges són ''molt alts''. Per Mas, encara pot ser que la majoria s'ampliï, si el Partit Socialista de Catalunya (PSC) segueixen la tendència del país i no ''volen quedar despenjats''.

La fotografia amb el rei, un malentès protocolari

Artur Mas també ha tret importància a l'episodi d'aquest dijous en la inauguració de la nova terminal del Port de Barcelona, en què no es va col·locar al costat del Rei Joan Carles en el moment de fer les fotografies. Mas ha explicat que va ser un problema de ''protocol'' i que per ''educació'' va preferir quedar al costat de la ministra de Foment, Ana Mato, que no pas moure els responsables de l'empresa xinesa. Per això, ha explicat el president, es van quedar a l'extrem de la instantània.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Médol fletxa Altafulla
29 de setembre de 2012, 08.50 h

#2 Els Lara mai han cregut en els sentiments dels catalans. Si féssim un llista de burguesos catalans d'aquest estil, i que viuen a Madrid, faríem un rotllo de water. No és l'hora de ficar-nos amb la catalanitat de l'Espanyol. Vull creure que hi ha molts periquitos catalans de veritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de setembre de 2012, 00.56 h

Que farà l'espanyol sense els lara?el mateix que ara...pena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
29 de setembre de 2012, 00.51 h

Ara Lara diu que'l treuen? Per què? Qualsevol grup editorial pot estar a qualsevol lloc del mon. Y tan estranjer fora CAT com l'Argentina, Florida o Mèxic o a Andorra, a on es parla castellà, com es parlarà ací tan si som com si no independents. Si vol marxar que ho faci ara, però que no amenaci amb excuses de tipus polític. En definitiva, tant ell com la seva família viuen aquí. O és que es pensa que un poble ha de deixar de ser lliure per què un Lara no marxi? Ridicul i absurd! No ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.