directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bosch assegura que els PGE "no són els de la recuperació" sinó els de la "fam"

El portaveu d'ERC-RCat-Catalunya al Congrés demana al Govern que retiri les sancions als participants del #novullpagar

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 34 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El portaveu del grup ERC-RCat-Catalunya Sí al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, critica durament els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) presentats aquest dissabte pel govern espanyol. Lluny de ser els comptes de la "recuperació", Bosch considera que són els de la "fam" i són "doblement" negatius per a Catalunya. El diputat d'Esquerra també ha demanat al Govern de Mas que es retirin les multes als participants de la protesta als peatges #novullpagar. Creu que seria un "gest" cap a aquells que van realitzar una acció de "resistència cívica" davant un moment en què es valora el "coratge" i la voluntat de superar "barreres". 

Comparteix
   


Etiquetes
‘Un Govern que aposti per saltar barreres no pot multar els que ja ho han fet’

Alfred Bosch afirma que l'aposta del Govern de Mas de "saltar barreres" entraria en contracció si no es retiren les sancions a aquells qui, literalment, van saltar-se les barreres dels peatges per denunciar la discriminació fiscal que pateix Catalunya. Afirma que "ara que el coratge i la valentia és un valor en alça" creu convenient reconèixer als qui van demostrar aquestes virtuts a través de l'indult. "Un Govern que aposti per saltar barreres no pot multar els que ja ho han fet", insisteix el diputat d'Esquerra.

Els Pressupostos de la fam
 
En una atenció als mitjans de comunicació feta aquest diumenge a Barcelona, Bosch s'ha referit als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), i no ha dubtat a dir que són "com l'any passat, però pitjor". Amb una inversió prevista a Catalunya de 1.262 milions d'euros, incomplint un any més la disposició addicional tercera de l'Estatut, el portaveu d'ERC al Congrés ha definit els comptes del govern espanyol de "pressupostos de la fam".
 
Alfred Bosch assegura que, lluny d'assolir la recuperació econòmica, els pressupostos posen en perill partides socials com les pensions o els subsidis de l'atur. "Per segon any, la partida més important es destina a eixugar el deute", ha indicat. "És un cercle viciós, així no hi ha recuperació possible", ha afegit. Referint-se a Catalunya, el republicà lamenta que el govern espanyol enlloc "d'actuar, invertir i dedicar esforços" a favor del que hauria de ser "la locomotora econòmica", el que fan és "desinvertir i castigar" els catalans. 
 
En quant al debat sobre si hi ha incompliment o no del que dicta l'Estatut i el marge d'acció que el govern espanyol disposa amb la sentència del Tribunal Constitucional (TC), Alfred Bosch considera que ara no és el moment de basar-se en "la interpretació de les lleis" o "en el que posa el text", sinó "en el que és just". "És just que Catalunya sigui major d'edat i gestioni els seus recursos", apunta. 
 
Enquestes
 
Una altres dels temes del dia que els mitjans de comunicació han plantejat a Alfred Bosch són les enquestes aparegudes aquest diumenge en diversos diaris, com el de La Vanguardia, que situa ERC amb 13 diputats al Parlament, tres més que en els comicis del 2010. "Els indicis que ens arriben són positius", ha declarat Bosch, interpretant que, en conjunt, les forces polítiques que estan a favor de la independència de Catalunya pugen. Tanmateix, ha lamentat que es detecti "una baixada dels qui voten opcions d'esquerra". "Les esquerres tenen un paper important en moments de crisi", ha raonat Alfred Bosch. "Intentarem que les nostres apostes socials siguin més acceptades, ja quela nostra intenció és que el camí per a la llibertat nacional de Catalunya vagi acompanyat d'un camí i una aposta decidida de fer una societat més justa", ha sentenciat.
 
12 d'Octubre
 
Sobre una possible convocatòria de manifestació per part de grups que rebutgen la independència de Catalunya coincidint amb el 12 d'Octubre, dia de la Hispanitat, el portaveu d'ERC al Congrés espera expectant aquesta hipotètica acció. "M'encantaria que fessin una convocatòria ambiciosa i que s'hi apuntessin els partits que defensen la unitat d'Espanya seriosament", ha constatat. Alfred Bosch afirma que amb aquesta possible mobilització es podria "tenir un barem exacte de la força popular que té l'espanyolisme a Catalunya", ha conclòs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Paco Pi fletxa Barcelona
2 d'octubre de 2012, 11.49 h

A veure quantes àligues hi ha a les banderes espanyoles que solen acompanyar aquesta mena de manifestacions, al costat de les banderes constitucionals. A veure quins són els moviments de fitxa de la justícia espanyola envers aquestes actuacions il·legals. A veure a quin calaix tenen segrestada la paraula "democràcia" pel bé d'una 'unitat' impossible.
Que es dediquin a ensinistrar la seva pròpia ciutadania a pencar, que és així com es fan els calés, no apropiant-se del fruit del treba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Difoneu aquest video fletxa Eudald (Vilafranca del Penedès)
30 de setembre de 2012, 18.25 h

http://www.youtube.com/watch?v=TXDCh1vDKmc&feature=youtu.be


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.