directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

CiU i ERC s'uneixen a Girona per demanar el 'sí' a la consulta sobre la independència

Creuen que és 'una qüestió de país' · El republicà Oriol Junqueras i el convergent Felip Puig tancaran la campanya

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

CiU i ERC s'han unit per impulsar una campanya a favor del sí a la consulta sobre la independència de Girona del proper 25 d'abril. Amb la voluntat d'aconseguir la màxima participació possible, inicien una campanya a 15 dies de la celebració de la consulta. ERC i CDC consideren que la consulta 'és una qüestió de país' i preveuen que un pronunciament del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut abans del 25A pot ser determinant. Pel 24 d'abril està previst l'acte de final de campanya amb la participació de l'eurodiputat Oriol Junqueras i del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig. Girona és la única capital de demarcació que, amb el suport d'un acord de ple, organitza una consulta independentista.
erc, ciu, consulta, 25a, consultes, independència, sí
Imatge de la campanya d'ERC i CiU de Girona pel 'sí' a la consulta sobre la independència.

Comparteix
   


Etiquetes
Fins ara, el paper dels partits ha estat secundari i ha estat la societat civil, a través de la plataforma Girona Decideix, qui s'ha posat al capdavant de la consulta. Ara però, els polítics consideren que la seva participació també és necessària i, per això, inicien una campanya per motivar als gironins a anar a votar en una experiència que poc té a veure amb les eleccions convencionals.

Tot i que el ple de Girona va aprovar, per majoria, donar suport a la consulta independentista, a la campanya no hi són tots els que havien votat a favor d'aquella moció. ICV, per exemple, ha decidit deixar llibertat de vot als seus afiliats i la CUP, que també ha estat convidada, ha refusat formar part de la campanya.

'Aconseguir la màxima participació'
Des d'ERC, el seu president a Girona, Josep Maria Aguirre, ha afirmat que la campanya té una premissa clara: aconseguir la màxima participació possible. 'Només anirà a votar tothom si ens impliquem els partits i també la societat civil', ha afirmat Aguirre que ha destacat que si es vol aconseguir organitzar un referèndum a nivell de país per a la pròxima legislatura 'és essencial' que el de Girona compti amb una àmplia participació.

Els impulsors d'aquesta campanya però no s'han volgut fixar cap percentatge mínim de participació. 'Organitzar una campanya com aquesta a una ciutat de 100.000 habitants, amb 400 voluntaris, ja és tot un èxit', ha afirmat Aguirre.

CDC pren partit, en clau local, 'desacomplexadament' pel sí
Des de CDC, el seu president a Girona, Ricard Font, ha indicat que 'en clau local' prenen partit pel sí 'desacomplexadament' i ha reflexionat entorn a la importància d'un pronunciament sobre l'Estatut del Tribunal Constitucional. 'Girona és un bon laboratori polític per assajar les possibilitats de ser sobirans', ha afirmat Font que assegura que 'fer una crida conjunta és fer pedagogia de la importància del que vivim'.

Des d'Unió, el seu president a Girona, Albert Riera, ha dit que si els polítics creuen que Catalunya ha de ser sobirana 'hi ha d'apostar decididament'. Riera ha afirmat que qualsevol sentència del Tribunal Constitucional espanyol 'serà dolenta' i ha demanat als ciutadans que vagin a votar en un 'exercici de democràcia'.

Els actes de campanya encara s'estan acabant de concretar però ja han avançat que el 24 d'abril es farà l'acte central a la Mercè amb la participació de l'eurodiputat Oriol Junqueras i del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
20 d'abril de 2010, 15.42 h

Sort que els hooligans soviètics sou quatre i esteu tots en aquesta pàgina. Serà difícil que amb les direccions actuals d'ERC i de CIU hi hagi pacte de govern. De moment caldrà confiar en Laporta i els Reagrupats perquè facin de pont i això sigui possible a la següent legislatura, que serà quan tindrà lloc el referèndum oficial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
´jordibcn fletxa Barcelona
13 d'abril de 2010, 14.15 h

Entenc perfectament que els partidaris del Iceta, Ferran i Montilla, em votint negativament, i la resposta correcta era la número 4 el Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
´jordibcn fletxa Barcelona
13 d'abril de 2010, 12.49 h

"L´independència divideix", de qui és la frase del Iceta, del Ferran, del Montilla o del Mas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Txemi fletxa Tortosa
13 d'abril de 2010, 10.50 h

Voldria saber què fa tancant aquest acte un convergent quan Artur Mas acaba de carregar contra l'independentisme?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
12 d'abril de 2010, 23.56 h

osti... quina sorpresa m'he endut... No hi surt el "catalanista" PSC???


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Vaigfort fletxa Sabadell
12 d'abril de 2010, 23.18 h

#14 Doncs el centre només podia ser Barcelona, que podria ser que fos la ciutat més important de la península, ja que des d'alla es comerciava amb el mediterrani i és des d'on sortien moltes de les conquestes que hi va haver al mediterrani. Evidenment això no agradava als castellans i ens van començar a robar. I així fins ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 d'abril de 2010, 22.25 h

#13 Vols dir? :-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Guerau fletxa PPCC
12 d'abril de 2010, 21.29 h

si castella no era el centre del imperi fins a 1563, fins a Felip II .. quin era el centre de l'imperi de carles I ...i de Ferran II?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Republicà fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 21.25 h

D´aquí pocs mesos hi ha eleccions, CIU treurà segons les enquestes més de 55 diputats i per tant si realment es creuen això de la independencia, amb el poder tant gran que tindran, podran fer tot el possible per aconseguir que aquest País sigui lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Guerau fletxa PPCC
12 d'abril de 2010, 21.07 h

Només no ho veuen aquells que no volen veure-ho. L'estat espanyol sap molt bé el que va passar, només els catalans ho ignoren. Cita de la wikipedia: "Felipe II siguió la misma política que Carlos I. Pero a diferencia de su padre, hizo de Castilla el centro de su imperio, centralizando su administración en Madrid". És a dir a Diferència de Carles I que tenia el centre de l'imperi a un altre lloc. ja veig ara els alemanys i holandesos dient que el centre de l'imperi estava a Alemanya i a F... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.