directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya ja es prepara per a la independència de Catalunya

L’estat espanyol accelera el procés de desinversió a Catalunya perquè els màxims dirigents de l’estat ja tenen clar que Catalunya marxarà d’Espanya

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 22 vots )
carregant Carregant

Durant tots aquests anys de democràcia l’estat espanyol mai ha cregut en una Catalunya dins d’Espanya, per això, mai acabaven de complir els seus compromisos d’inversió. Segons les dades dels pressupostos executats, Espanya incompleix entre un 25 i 30% els pressupostos, i de cada 4 exercicis pressupostaris, un li surt gratis a l’estat, i aquest model d’incompliment s’agreuja a la resta dels PPCC, tant al País Valencià com a les Illes. Els incompliments perpetrats al llarg de tots aquests anys per part d’Espanya posen de manifest el convenciment profund, malgrat no ho diguin mai en públic, que Catalunya ha estat i és una colònia o un territori annexionat- que un dia o altre, com totes les colònies, marxarà d’Espanya.



Comparteix
   


Etiquetes
Batallar per prioritzar l’eix central en front l’eix mediterrani
 
El PP i el PSOE han fet un front comú per presentar un paquet de 35 esmenes a l'informe del Parlament Europeu sobre la xarxa de transports transeuropea, amb la voluntat de prioritzar la Travessia Central del Pirineu a la xarxa bàsica, davant el Corredor Mediterrani. Malgrat que els ministres de Transports dels 27, van acordar al març passat incloure a la xarxa prioritària el corredor ferroviari Mediterrani i l'Atlàntic, deixant fora l’eix Central -motiu pel qual la ministra de Foment, Ana Pastor, va votar contra l'acord- ara Espanya torna a insistir en una proposta sense sentit, a no ser que tinguin clares les seves prioritats, ara més que mai, messetàries.

L’asfíxia en cultura, recerca, innovació i ciència
 
L’alcalde Trias denunciava avui, a El món de Rac1, l’escanyament en el pressupost de cultura, que deixa els espais culturals de Barcelona amb un pressupost irrisori, que no s’explica per les retallades. Mentre el  museu Reina Sofia rebrà 35 del 45 milions pressupostats l’any passat Catalunya veurà reduïts els seus recursos en un 90%, essent Barcelona una capital cultural mundial, amb una pol indústria cultural capdavanter a l’estat. També s’han afanyat en llimar l’altre gran potencial econòmic de Catalunya;  com són les inversions en recerca, innovació.

Espanya de “imperio donde nunca se ponía el sol” a imperi messetàri
 
La història recent d’Espanya ha estat una història de pèrdues, plena de declaracions unilaterals d’independència a les velles colònies, una pena per a molts que ara reviu amb el procés que ha endegat Catalunya cap a la seva independència, malgrat la distància temporal i les formes en que s’executarà. L’estat veient-les venir, ha començat a fer un replegament en les inversions despullant Catalunya de totes aquelles partides susceptibles de “perdre’s” o d’esdevenir claus per un futur estat català. Ni més ni menys que practicar, com sempre han fet, l’asfíxia premeditada de la què parlava Trias Fargas, però ara, amb  més urgència i contundència davant la possible secessió.
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Synera fletxa Barcelona
12 d'octubre de 2012, 09.35 h

Sempre han sigut avars i alhora malgastadors. És ben curiós. No saben que son negocis. Així han anat al llarg de l'història. Amb les butxaques buides eren i amb les butxaques buides son.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Fracesc fletxa Reus
4 d'octubre de 2012, 20.28 h

#18 Nose, si antes lo tenian que haber hecho, parece que seas un vividor del expolio que estan haciendo con catalunya, y eso da pie a pensar que tu eres uno de los que estan expoliandonos, y a lo de antes lo tenian que haber hecho, no veo otra respuesta, antes teniamos que haber salido del expolio al que estamos sometidos y antes te tendrian que expoliar a ti.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
eloi fletxa VILA DE GRÀCIA
4 d'octubre de 2012, 01.13 h

Javier, perquè tractes així a la teva mare...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
3 d'octubre de 2012, 17.45 h

#16 gràcies per la informació. És bo llegir-ho i comparar amb QUÈ han deixat a Catalunya en els pressupostos del 2013, que acaben de fer públics. Hem de MARXAR el més aviat possible i organitzar-nos amb els nostres impostos


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pol Mercè Mira fletxa LLeida mateix
2 d'octubre de 2012, 21.20 h

#18 Que dius de ta mare?


Valora aquest comentari:   votar positiu 44   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Javier fletxa Lérida
2 d'octubre de 2012, 20.13 h

Me parece de puta madre. Antes lo tenían que haber hecho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 73
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
PereelDigne fletxa Granollers
2 d'octubre de 2012, 17.28 h

Per tot això és imprescindible eixamplar la majoria social i esdevenir un país lliure el més aviat possible. Posem-nos tots a treballar en els diferents àmbits on ens movem i ho aconseguirem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
magrab fletxa Barcelona
2 d'octubre de 2012, 17.04 h

Aqui hi ha un article sobre les inversions a les infraestructures de Castella Leon - http://www.lacronicadeleon.es/2012/09/30/ultima-hora/fomento-proyecta-construir-13-autovias-ocho-lineas-del-ave-cinco-rondas-y-seis-variantes-en-los-proximos-12-anos-162057.htm

"Fomento proyecta construir 1... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
2 d'octubre de 2012, 15.17 h

#7 No deixa de fer riure com un pobre infeliç que no para de publicar mentides, es permet donar lliçons de coherència,els porcs xisclen igual que tu per Sant Martí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
jaume fletxa Barcelona
2 d'octubre de 2012, 15.07 h

#7. Alias Oriol BANKIÓN, Ex-SPANAIR, Ex-qualsevol cosa, Ex-'que asco me dais',

Encara ets ací dient bestieses?. A Girona? a Tarragona? A Lleida? A Madriz? Però no haviem quedat eres a Montreux tractant d'esbrinar en quin any s'havia mort el Villarroel? Era el 1726 o el 1742?, ja, ja, ja. Que no estaves comprovant si va morir a Soria o a Segovia, o potser va ser a La Corunya? HO SENTO, pèrò no t'has presentat a l'examen de Setembre de Historia d'Espanya i t'han SOSPÈS!!!!. Tonto!!! Que di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 42   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.