
Espanya ja es prepara per a la independència de Catalunya
L’estat espanyol accelera el procés de desinversió a Catalunya perquè els màxims dirigents de l’estat ja tenen clar que Catalunya marxarà d’Espanya
Durant tots aquests anys de democràcia l’estat espanyol mai ha cregut en una Catalunya dins d’Espanya, per això, mai acabaven de complir els seus compromisos d’inversió. Segons les dades dels pressupostos executats, Espanya incompleix entre un 25 i 30% els pressupostos, i de cada 4 exercicis pressupostaris, un li surt gratis a l’estat, i aquest model d’incompliment s’agreuja a la resta dels PPCC, tant al País Valencià com a les Illes. Els incompliments perpetrats al llarg de tots aquests anys per part d’Espanya posen de manifest el convenciment profund, malgrat no ho diguin mai en públic, que Catalunya ha estat i és una colònia o un territori annexionat- que un dia o altre, com totes les colònies, marxarà d’Espanya.
Batallar per prioritzar l’eix central en front l’eix mediterraniEl PP i el PSOE han fet un front comú per presentar un paquet de 35 esmenes a l'informe del Parlament Europeu sobre la xarxa de transports transeuropea, amb la voluntat de prioritzar la Travessia Central del Pirineu a la xarxa bàsica, davant el Corredor Mediterrani. Malgrat que els ministres de Transports dels 27, van acordar al març passat incloure a la xarxa prioritària el corredor ferroviari Mediterrani i l'Atlàntic, deixant fora l’eix Central -motiu pel qual la ministra de Foment, Ana Pastor, va votar contra l'acord- ara Espanya torna a insistir en una proposta sense sentit, a no ser que tinguin clares les seves prioritats, ara més que mai, messetàries.
L’asfíxia en cultura, recerca, innovació i ciència
L’alcalde Trias denunciava avui, a El món de Rac1, l’escanyament en el pressupost de cultura, que deixa els espais culturals de Barcelona amb un pressupost irrisori, que no s’explica per les retallades. Mentre el museu Reina Sofia rebrà 35 del 45 milions pressupostats l’any passat Catalunya veurà reduïts els seus recursos en un 90%, essent Barcelona una capital cultural mundial, amb una pol indústria cultural capdavanter a l’estat. També s’han afanyat en llimar l’altre gran potencial econòmic de Catalunya; com són les inversions en recerca, innovació.
Espanya de “imperio donde nunca se ponía el sol” a imperi messetàri
La història recent d’Espanya ha estat una història de pèrdues, plena de declaracions unilaterals d’independència a les velles colònies, una pena per a molts que ara reviu amb el procés que ha endegat Catalunya cap a la seva independència, malgrat la distància temporal i les formes en que s’executarà. L’estat veient-les venir, ha començat a fer un replegament en les inversions despullant Catalunya de totes aquelles partides susceptibles de “perdre’s” o d’esdevenir claus per un futur estat català. Ni més ni menys que practicar, com sempre han fet, l’asfíxia premeditada de la què parlava Trias Fargas, però ara, amb més urgència i contundència davant la possible secessió.