directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un altre motiu per la independència: continua la deslleialtat del govern espanyol amb el dèficit

Rajoy tanca la porta a les peticions de Catalunya i emplaça a reclamar el relaxament del dèficit també per a les comunitats autònomes als Consells de Política Fiscal i Financera

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tancat la porta a reequilibrar els objectius de dèficit de les comunitats autònomes, tal com li han demanat a la Conferència de Presidents Catalunya, així com les comunitats governades pel PSOE i també les del PP. Rajoy considera que no hi ha marge per a cap modificació del que es va establir a l'últim Consell de Política Fiscal i Financera, i en tot cas els ha emplaçat a discutir-ho en aquest fòrum. 

Comparteix
   

El Govern de Catalunya porta setmanes denunciant la deslleialtat del govern espanyol cap a Catalunya i la resta de comunitats autònomes, per haver distribuit el compliment dels objectius de dèficit de manera desigual entre el govern central i les autonomies i, sobretot, per no haver compartit el punt de relaxació que Europa va oferir a Espanya. Un element que és encara més greu tenint en compte que són les CCAA qui gestionen educació, sanitat i serveis socials. En la conferència de Presidents autonòmics que s'ha celebrat avui a Madrid, el President espanyol Mariano Rajoy ha tancat la porta a modificar els objectius de dèficit, i ha instat en qualsevol cas a discutir-ho al Consell de Política Fiscal i Financera. 

Recordem que el conseller d'Economia es va plantejar no tornar al Consell de Política Fiscal i Financera per l'actitud gens dialogant i impositiva del govern espanyol a l'hora de negociar els objectius de dèficit. En qualsevol cas, i tenint en compte que gairebé l'únic punt de l'ordre del dia d'aquesta conferència de presidents era els objectius de dèficit, de què ha servit celebrar-la si no s'ha acordat res i s'ha emplaçat a un altre organisme? Mariano Rajoy ha utilitzat al President per oferir una fotografia de la unitat espanyola. 

A l'últim Consell de Política Fiscal i Financera va establir que les comunitats autònomes han d'assolir un dèficit màxim del 0,7% del PIB al 2013 i el 0,1% al 2014, mentre que l'administració central té marge per arribar al 3,8% al 2013 i 2,7% al 2014. Un repartiment que consideren injust i que segons apunten es va fer més evident quan la Comissió Europea va permetre a l'Estat un punt més de dèficit al 2012 i l'executiu espanyol el va reservar per a l'administració central. 

En tot cas, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, els ha comunicat que no hi ha marge per a cap flexibilització en aquesta direcció i els ha emplaçat de nou a treballar per complir amb els compromisos amb Europa. Rajoy els ha adreçat en tot cas a plantejar-ho al propi Consell de Política Fiscal i Financera, i no la Conferència de Presidents. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
2 d'octubre de 2012, 17.58 h

En el 11set12, drrera dels partits polítics, no sé si hi anava gent.
El que jo sé és que on erem els de la "societat civil" èrem molts mils i mils.
Els polítics s'han apropiat un 11set12 que NO ÉS SEU.
Hi ha molta gent que no vota ja que no creu en els polítics.
Què voleu que no votin INDEPEND.?
Que ho han de fer-ho com sempre? Amb tripijocs constants?
Per l'amor de Déu, per una vegada, que deixin de fer la criatura i escoltin el clam de tot un poble que ja n'està fins allà dalt de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Anna fletxa Cambrils
2 d'octubre de 2012, 17.36 h

Esperem que aquesta sigui l'última fotografia del nostre president amb els representants, alguns imposats pel dictador Franco, d'aquesta gran estafa que es diu Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.