directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig rebutja un govern d'unitat i emplaça la ciutadania a respondre a la sentència a les properes eleccions

Assegura que CiU respectarà, però no acatarà políticament, la decisió del Constitucional espanyol

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha rebutjat aquest dilluns un govern d'unitat com a reacció a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut, referint-se a les declaracions del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, que va insinuar aquesta possibilitat diumenge. Segons Puig, les eleccions seran el moment de reaccionar. A més, ha deixat clar que CiU respectarà però no acatarà políticament la decisió del tribunal. 'Respectarem la decisió del TC però només acatarem la voluntat sobirana' del poble, ha apuntat en roda de premsa, on ha volgut recordar que PP i PSOE han recorregut l'Estatut i que el PSC n'és també còmplice.
felip puig
Comparteix
   


Etiquetes
Davant la possibilitat que el TC espanyol emeti sentència aquesta setmana Puig ha volgut llençar dos missatges. El primer és que CiU respectarà la decisió del tribunal però no l'acatarà políticament. I el segon és que PSOE i PP són culpables d'aquesta situació, però el PSC n'és també còmplice. Per això, ha opinat que les eleccions seran el moment de posar cadascú en el seu lloc i de començar el que serà una nova etapa política, perquè la sentència significarà en qualsevol dels casos 'el final de l'esperit de la transició democràtica espanyola', i un fi de cicle polític. Les eleccions marcaran un abans i un després i, per això, no té sentit plantejar-se un govern d'unitat.

I és que CiU rebutjarà, ha dit, 'tot el que siguin respostes tàctiques', tot i que atendrà qualsevol plantejament que pugui fer el president de la Generalitat, José Montilla. Això sí, sempre i quan hi hagi al darrere el compromís en la defensa de les ambicions de país i la seva congruència a Catalunya i a Madrid. I un govern d'unitat no respon a aquestes condicions. 'Si fins ara no hi ha hagut unitat ni dins del Govern per defensar l'Estatut, ara, per intentar aturar les ferides sí serem capaços per tres mesos o quatre mesos de configurar un precipitat govern d'unitat?', ha preguntat. 'Un govern d'unitat presidit per qui? Pel fiscal que va presentar al TC les esmenes del PSOE?', ha afegit en referència al president de la Generalitat, José Montilla.

En canvi, la pregunta que sí caldrà fer-se, al seu parer, és 'de què ha servit el PSC per defensar l'autogovern' de Catalunya. Al contrari, Puig ha subratllat que quan els socialistes governen a Catalunya i a l'estat espanyol és quan hi ha el perill d'un 'primer i més greu retrocés' de les voluntats d'autogovern de Catalunya. De fet, ha argumentat que sempre hi havia hagut etapes difícils, i fins i tot la 'congelació' de l'autogovern, però 'mai s'havia fet un pas enrere'. I aquest canvi l'ha atribuït precisament a un govern 'de dependència i subordinació espanyola'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
13 d'abril de 2010, 19.04 h

I això de que (sic)" ....Assegura que CiU respectarà, però no acatarà políticament, la decisió del Constitucional espanyol", com es menja ????. Com sempre aquests convergents, treient pit, però arronsant-se si els espanyols els aixequen la veu. Són uns mercenaris d'espanya i més falsaris que en Judes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
13 d'abril de 2010, 09.00 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -

Això si que és estar com una cabra. Exllepant mira-t´ho bé i no siguis tant hipòcrita. L´estatut del 30 de setembre impulsat per Erc com fins i tu reconeixes, ens obria el camí cap a la plena sobirania i acabava amb l´espoli fiscal entre d´altres moltes coses. Aquell estatut va costar un gran esforç i molt de temps perquè després el desgraciat del ven- estatut se´l carregués en unes hor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Matilde fletxa Mollerussa
13 d'abril de 2010, 00.27 h

Com s'han d eveure els Convers!!!! Després de respallar-se, amb la complicitat del Guerra, l'estatut del 30 de setembre, ara van de puristes. Però si sou vosaltres qui ja vau dinamitar qualsevol cosa ... i tot per les poltrones que us pensàveu us donaria Zapatero (je, je, us vau quedar amb un pam de nas!) I ara ... pobrets ... a fer-vos els més auotnomistes de tots els autonomistes. Apa, continueu fent el joc a l'espanyolisme més ranci a canvi d'un palt de llenties


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
12 d'abril de 2010, 19.32 h

Com ens ha enredat el tripartit P$OEcialista amb la merda de la reforma de l'estatut. I tot perqué es pensaban que amb un gobierno del PP a Madrid els sortiria gràtis.

I ERC seguit-lis el joc, com sempre. Al final s'han sortit amb la seua, al final han impossat la LOAPA que el mateix T. Constitucional es va carregar.

S'ha d'estar com una puta cabra, Srs. d'ERC per possar la guineu a guardar les gallines.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.