directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao replica Montilla que l'actual compromís d'ERC amb el PSC venç el dia que convoqui eleccions

Després que el president obrís la porta a no reeditar el tripartit encara que torni a sumar

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha replicat aquest dilluns el president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla, que l’actual compromís d’ERC amb el PSC al Govern ‘s’exhaureix el mateix dia’ que convoqui eleccions. Ho ha dit just després que Montilla obrís la porta a no reeditar el tripartit encara que torni a sumar. Ridao ha volgut insistir en què ERC es plantejarà els possibles pactes només després de les eleccions i sempre que s’acceptin les seves condicions, com l’impuls d’una convocatòria sobre el futur polític de Catalunya.
joan ridao, esquerra, erc
Comparteix
   


Etiquetes
Si a primera hora d’aquest dilluns José Montilla assegurava que el tripartit no necessàriament tornarà a formar Govern encara que els tres partits que l'integren tornin a sumar al Parlament, Ridao ha replicat que això és una ‘obvietat’.

‘Tenim un compromís i un mandat que s’exhaureix el mateix dia que el president de la Generalitat convoqui les eleccions’, ha asseverat Ridao, que, en un intent per retornar a l’equidistància, ha afegit que en funció dels resultats, ‘ERC té un panorama totalment obert’, des anar a l’oposició si no li accepten les condicions, fins a governar ‘amb diferents possibles combinacions’.

La consulta sobre la independència com a condició
Ha insistit que ERC condicionarà els pactes no a les sigles, sinó als continguts. Entre les condicions dels republicans per pactar hi figura una consulta sobre el futur polític de Catalunya, que 'pot ser en uns termes oberts', a l’estil del projecte de referèndum escocès, en què es donarà a triar entre independència o major autogovern.

Precisament, creu que una consulta en aquests termes podria fer 'possible' que CiU o PSC eventualment s'avinguessin a acceptar aquesta condició. De fet, ERC recorre sovint a l’argument que ha actuat com a ‘llebre’ de la política catalana, com demostra que ni CiU ni PSC apostaven per la reforma de l’Estatut que defensava ERC i ho van acabar acceptant. El que sí que veu pràcticament descartat és que cap partit pugui tenir majoria absoluta, de manera que aspira a tornar a ser clau per a la governabilitat. Ridao ha deixat ben clar que la consulta 'no és un bitllet per anar a l'oposició'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Josep fletxa Lleida
13 d'abril de 2010, 19.23 h

Ex-votant de CiU. Ara (com era previsible) el presumpte sobiranista Artur Mas ja dona la raó al seu soci Duran Lleida i diu que aixó de la independència ens pot provocar una "gran frustració". Mentre hi hagi ministeris a la capital del reino per ocupar i la poltrona en perspectiva de la Generalitat es veu que tornen a estar disposat a vendre's el país per un plat de llentíes


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ex vitant d'ERC fletxa L'Estartit
13 d'abril de 2010, 15.55 h

Ridao replica Montilla que l'actual compromís d'ERC amb el PSC venç el dia que convoqui eleccions. Al dia després de les eleccions, si sumem ja ens tornarem a comprometre, perque ja ho sabeu oi?...votar ERC és votar Montilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 40
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vaigfort fletxa Sabadell
13 d'abril de 2010, 10.05 h

Doncs el jordi té raó. Siguem realistes, la independència no es guanyaria a dia d'avui. Però el federalisme és una altra història. Llavors Espanya ens el negaria, i al proper referèndum ja guanyaria el si per collons. A més, així es podria obtenir el suport de CiU més fàcilment (tot i que dubto que el PSC acabés estant a favor del federalisme, per molta boca que tinguin ara).


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
joan fletxa Barcelona
13 d'abril de 2010, 09.08 h

i el proper compromís amb el PSOE s'iniciuarà l'endemà de les eleccions (si sumen)


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
13 d'abril de 2010, 08.39 h

Ex-llepant, entenem doncs pel que dius que tu estàs molt per sobre de ser mileurista, ja m´ho pensava que el teu odi vers Erc era per algun motiu, acostumat com estaves a llepar amb ciu vas quedar ben fotut i com molts regionalistes de segona us penseu que us han pres la menjadora. Això ho explica tot i és que se´t veu el llautó de tres hores lluny. Au ves, a llepar-la!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
13 d'abril de 2010, 07.59 h

Pot arribar a ser interessant posar una opció intermitja en el referèndum al Principat, entre el No (autonomisme) i el Sí (independència), que seria l'opció "Federalisme". I pot ser bona perquè possiblement un primer referèndum amb Sí i No es perdria (2010-14), i els que voten Federalisme veurien que Espanya no acceptaria eixe federalisme, i anirien cap al Sí al següent referèndum (2014-18). I també serviria perquè PSCiU no tinguera cap excusa per oposar-se a la consulta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 35
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
13 d'abril de 2010, 07.15 h

Com diu la dita, l'èxit te molts de pares, el fracás és orfe.

Mira tu si n'és de nefast per la Nació catalana aquest engendre anomenat tripartit que ara tothom fa com si la cosa no anés amb ells, però aixó és ara que venen eleccions, després de les eleccions, si suman el tornarán a fer. No pel be de Catalunya...ni perqué sigui un projecte de País engrescador o tant sols possitiu, no, el tornarán a fer perqué aquests mindundis, fora d'aixó serian uns mileuristes, i ara mateix, s'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.