directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vidal-Quadras defensa la intervenció de la Guàrdia Civil davant l'Eurocambra

En una carta a tots els diputats, assessors i grups del Parlament Europeu, diu que el procés independentista català "no té res de pacífic ni de democràtic"

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

"L'ofensiva separatista no té res de pacífica ni de democràtica". Així de contundent és el vicepresident del Parlament Europeu i eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras sobre el debat independentista que es viu a Catalunya. En una carta a tots els eurodiputats, assessors i grups parlamentaris de l'Eurocambra, Vidal-Quadras es reafirma en els seus comentaris sobre la intervenció de la Guàrdia Civil a Catalunya i acusa els independentistes de fer "un atac contra l'ordre constitucional" en un "exercici molt perillós d'ingratitud, insolidaritat i irresponsabilitat, impropi de dirigents polítics europeus amb un mínim sentit de la mesura".

Comparteix
   

Segons Vidal-Quadras, el procés que viu Catalunya des de la marxa independentista de l'11 de setembre "no és pacífic perquè liquida el pacte de la transició del 1978, base de la nostra convivència en harmonia i llibertat". I afegeix: "No és democràtic perquè prescindeix de la voluntat del poble espanyol en el seu conjunt, únic subjecte de la sobirania de la nostra nació". 

Per l'eurodiputat del PP el procés per la reivindicació de la independència de Catalunya és "molt perillós" i demostra "ingratitud, insolidaritat i irresponsabilitat" per part dels polítics catalans. Segons Vidal-Quadras, la independència "obre una escletxa entre Catalunya i la resta d'Espanya i a l'interior de la pròpia Catalunya de conseqüències imprevisibles". 

A la seva carta, l'eurodiputat del PP acusa els "governs nacionalistes i malbaratadors de Catalunya" d'haver portat la Generalitat "a la insolvència". "Ara els mateixos que promouen la separació demanen un crèdit urgent al govern central per atendre els serveis públics", diu Vidal-Quadras. El polític també acusa el govern d'Artur Mas "d'inventar un inexistent dèficit fiscal entre Catalunya i Espanya i propagar la fantasia que una Catalunya independent seria més rica, quan en realitat s'empobriria dramàticament". 

Vidal-Quadras diu que el govern espanyol "ha d'aportar recursos cada any per completar la suma necessària per pagar les pensions i el subsidi d'atur dels ciutadans de Catalunya perquè les cotitzacions recaptades en el seu territori no arriben al total que es requereix". "Francament, la incoherència i la pocavergonya dels nacionalistes ha sobrepassat el que es pot aguantar i la paciència té un límit".

Un camí "suïcida"

Per aquest polític del PP el debat independentista és "suïcida pels que l'impulsen i tremendament danyós per Europa". Alejo Vidal-Quadras es refereix llavors als seus comentaris al programa 'El Gato al Agua' d'Intereconomía, on va dir que la Guàrdia Civil hauria d'intervenir a Catalunya si s'avança cap a la independència, i assegura que "qualsevol espanyol i europeu sensats han d'exigir al govern de Catalunya que acabi amb la seva actitud de ruptura amb la legalitat". 

"Si (Catalunya) continua amb la seva tasca de liquidar una de les nacions més antigues i més grans d'Europa, cal recordar que és l'obligació del govern d'Espanya aplicar les previsions constitucionals per salvaguardar l'imperi de la llei i l'ordre constitucional i democràtic, tal i com vaig fer jo al programa 'El Gato al Agua' i seguiré fent sense la més mínima vacil·lació", assegura Vidal-Quadras a l'escrit. 

L'eurodiputat acaba la seva carta dient que resta a la disposició de tots els eurodiputats per explicar amb més detalls el que ell considera els intents dels independentistes des de fa més d'un segle "de derrocar una de les empreses col·lectives que més decisivament han contribuït durant la història a la configuració d'Europa i del món tal i com el coneixem"

La carta d'Alejo Vidal-Quadras a tot el personal del Parlament Europeu s'ha enviat aquest dimecres, coincidint, també, amb la resposta pública del president de l'Eurocambra, Martin Schulz, a les més de 40.000 cartes que va rebre reclamant-ne la dimissió. Schulz ha dit que Vidal-Quadras va parlar a Intereconomía a títol personal i no com a vicepresident del Parlament Europeu i que no li corresponia disciplinar-lo. Amb tot, ha afegit que correspon als catalans "valorar" els seus comentaris i respondre, en tot cas, a les urnes. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Jordi fletxa CATALUNYA
4 d'octubre de 2012, 17.41 h

#37 espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Vicenç Ramneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
4 d'octubre de 2012, 16.44 h

Els liberals demòcrates, contra Vidal-Quadras.

El líder del grup a l'Eurocambra, Guy Verhofstadt, assegura que les declaracions del vicepresident del Parlament Europeu "no tenen cabuda a la societat d'avui".
Guy Verhofstadt, líder del grup Liberal i Demòcrata al Parlament Europeu (PE), ha condemnat aquest dijous les polèmiques declaracions del vicepresident del PE, Alejo Vidal-Quadras, que fa uns dies va suggerir al govern espanyol que la Guàrdia Civil intervingués a Catalunya.

Segons ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
4 d'octubre de 2012, 16.25 h

Buaaaaaaa buuuuuaaaaaaaa buuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaa no sus bayai catalane, ke aluigo ni cong er trebajo de mi mamà boi a poidé comé!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
4 d'octubre de 2012, 16.20 h

Mucho bla,bla bla i ná de ná.............


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 43
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jaume fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2012, 16.03 h

#29. Alias Oriol BANKIÓN, Ex-SPANAIR, Ex-qualsevol cosa, Ex-'que asco me dais'.

Ara entenc perque ets tant espès: perque no saps ni escriure. Mireu que posa: Alexi en comptes de Aleix, O, molt millor, Alejo. O potser et referíes al jugador del Barça? Si només eren 5 lletres Oriolet.... Ni el nom d'aquest estúpit de Vidal-Quadras saps escriure? És molt fàcil: A L E J O. Per què en comptes de defensar al teu amic ALEXI no et pares a pensar perque el Parlament Europeu paga més de 10.00... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jordi fletxa CATALUNYA
4 d'octubre de 2012, 15.51 h

#29 Per voluntat pròpia s'ha canviat el nom per alejo,encara que tu ara el rebatejis"alexis".Si,si,endavant,fins que es perdi de vista.Ja ho diuen,inútils es fan amb inútils.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Ç fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2012, 15.38 h

Jo crec que ja es comencen a moure una mica contra aquests personatges, en especial en zones on saben com les gasten el Nazis de veritat.

- Guy Verhofstadt, leader of the Liberal and Democrat group in the European Parliament, today condemned the recent remarks made by EP Vice-President Alejo Vidal Quadras on Spanish TV in which he suggested sending the Spanish National Guard to Catalonia.

"Such remarks are a relic of the past and entirely out of place in the European Union of today. They may ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Lluis C fletxa Banyoles
4 d'octubre de 2012, 15.03 h

A veure, no sé de què us extranya: Un personatge com aquest, que vé d'una familia que s'ha enriquit al llarg dels temps amb el comerç d'esclaus, és ben normal que les paraules llibertat i democràcia li produeixin esgarrifances i espasmes cerebrals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
4 d'octubre de 2012, 13.50 h

Com pensa l'"A lejos" aquest i els seus acòlits unionistes?
http://apuntem.cat/
Per sucar-hi pa!

Es pot constatar que tant el psc? PSOE a Catalunya com els del PP i C's odien Catalunya ja que sinó, perquè no volen que visquem molt millor que ara? Mes de 2.000.000 de catalans que volen ser lliures i tenir estat no poden pas estar equivocats i ser tant "tontos" com per a voler viure cada cop pitjor dins d'Espanya, no!

Visca la llibertat!
Visca la República de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.