directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sense acord #cimeraindepe, però junts per l'estat propi

La precipitació electoral no ha fet possible la coalició pel 25N, però s'ha marcat un camí de col·laboració que pot ser clau pel futur

Comentaris 92  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

No ha pogut ser. No hi ha hagut fumata blanca. La cimera entre partits independentistes ha acabat sense acord per fer una coalició electoral per les properes eleccions del 25 de novembre. La precipitació dels comicis, convocats amb tan poc marge, ha fet que no hi hagi hagut temps per curar totes les ferides que l'independentisme ha acumulat en els darrers temps. Amb tot, els partits prenen part positiva de la cimera, ja que s'han emplaçat a col·laborar i a treballar junts a partir d'ara per aconseguir l'Estat propi per Catalunya. 

Comparteix
   


Etiquetes
SI trenca la #cimeraindepe i s’enfronta a ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana. Per sorpresa de la resta de partits, SI trenca el consens i trasllada la culpa a ERC

ACN.- Les paraules de Bertran no han agradat gens a ERC. A pocs metres del secretari general de Solidaritat, la seva homòloga a ERC, Marta Rovira, no sortia de l'estupefacció. "No pot ser", ha repetit una i altra vegada. Els republicans no entenen com SI els responsabilitza del trencament de negociacions tenint en compte les exigències dels solidaris durant la reunió.
 
Malgrat el comunicat conjunt en què s'expressava la voluntat de col·laborar entre les quatre forces polítiques, el final de la reunió no ha acabat tan bé com havien calculat a l'hora de consensuar-lo. Fonts dels partits que han estat presents a les negociacions afirmen que SI havia exigit que Alfons López Tena fos el número 2 de la coalició per Barcelona, que Uriel Bertran ocupés el lloc número 4 i que algun altre membre de la formació ocupés el número 7 per aquesta demarcació. A més, SI hauria demanat que Toni Strubell liderés la coalició a la demarcació de Girona. 
 
Segons Solidaritat aquesta era només una proposta de partida i en cap cas un "tot o res" com sembla haver interpretat ERC en la reunió de la tarda. Al Ciemen, de fet, no s'ha arribat a negociar, ha assegurat Bertran, ja que ERC s'ha limitat a llegir un comunicat de la seva Permanent Nacional en la que descartava l'oferta de SI.
 
La proposta inicial d'ERC pel que fa a la configuració de la llista era ben diferent. Oferia a Solidaritat -que representa un terç de la força parlamentària d'ERC- els números 3 per les circumscripcions de Girona, Lleida i Tarragona i el número 4 a Barcelona.
 
La indignació a ERC ha estat majúscula després d'escoltar com Bertran els responsabilitzava del trencament de les negociacions. De fet, els representants de Democràcia Catalana i de Reagrupament també s'han mostrat sorpresos i han denunciat l'actitud del diputat solidari. 
 
 

A continuació reproduïm el comunicat conjunt que han emès els partits:

COMUNICAT CONJUNT D’ERC, SI, Rcat i DCat

Reunits ERC, SI, Rcat, DCat hem constatat que el poc temps disponible i la complexitat que comporta un procés d’aquestes característiques, han fet impossible acordar la coalició electoral per a les eleccions convocades el 25 de novembre.

Volem fer pública la cordialitat en la que s’ha desenvolupat la reunió i manifestem la nostra voluntat de continuar col·laborant en el futur. Davant la nova etapa que s’obre en el país amb aquestes eleccions els sotasignats ens emplacem a constituir una taula de treball oberta a totes les forces polítiques independentistes durant la propera legislatura, amb la voluntat de poder concretar aquesta col·laboració.

És imprescindible que el 25 de novembre l’independentisme assoleixi un resultat històric i cridem la ciutadania a votar perquè assoleixi la màxima representació, per tal que Catalunya esdevingui el proper Estat d’Europa.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#93
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
7 d'octubre de 2012, 17.28 h

Tens raó Francesc S.
és vergonyant que hagin desaprofitar una oportunitat històrica que no tindrem més, i fent això han servit en safata els vots independentistes a CiU, i així SI, ERC, i Reagrupament i els altres han signat la seva desaparició del Parlament que és el que de ben segur succeirà.
Ho podien aconseguir i s'han estimat més de discutir i trencar les negociacions per un lloc més amunt o més avall de les llistes.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#92
7 d'octubre de 2012, 12.14 h

A ERC i a tots els partits que han signat el comunicat conjunt final els haura de caure la cara de vetgonya. I a Directe.cat també, ja que vol positivar aquest desacord injustificable i indignant. Aneu tots a fer punyetes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#91
5 d'octubre de 2012, 20.25 h

Els partits independentistes no han entès res de la manifestació del 11S12. En aquella històrica manifestació no vaig veure un sol manifestant amb sigles de partit ni noms de persones conegudes de la política catalana. Què vol dir això?. Que els que vam assistir a la manifestació només pensàvem en Catalunya, en la seva INDEPENDÈNCIA. No volíem saber res de sigles de partit. Només volíem a CATALUNYA. i, així, un cop aconseguida aquesta anhelada INDEPENDÈNCIA que tornessin a sorgi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#90
5 d'octubre de 2012, 20.10 h

#66.- Sigui el que sigui el que estigui en el govern de Catalunya, per ara, haurà de fer retallades. I si m'apures fins i tot amb la independència, en els primers temps i fins que la situació es normalitzés, també hauríem de estrènyer-nos el cinturó. Qui cregui que no anaven a haver retallades amb un altre govern, sigui del color que sigui, està totalment equivocat. Una cosa és el que ens agradaria i una altra la realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#89
5 d'octubre de 2012, 19.24 h

Sembla mentida! .... I tot per la poltrona! ... Barallant-se per una cadira, només mirant per als seus propis interessos i a Catalunya que li donin!. Si amb això ja no es posen d'acord. Com es posaran en altres coses molt més importants?. És clar que haurem de votar a CDC!. Almenys aquí es veu una serietat un bon fer,,,, i desenganyem-nos si algú pot portar Catalunya a un nou Estat Europeu és CDC. Tampoc seran capaços de fer pinya amb CDC perquè voldran una poltrona. És vergonyós el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#88
Vicens fletxa Figueres
5 d'octubre de 2012, 17.07 h

#82 el 3 d'octubre va aparèixer, a aquest fòrum, un comentari que copio i enganxo per si t'ajuda a entendre el tema, company BotifarradePagès. El comentari el signava un tal Roger de Llúdriga. Vete'l aquí:

Està molt bé que cadascú de nosaltres digui la seva, i no voldria que la meva semblés anar “contra” la de ningú. Sé que la paraula UNITAT ens desperta sentiments molt forts, però rumiem un xic: imaginem dues empreses de construcció (no pas d'estats, sinó de cases) l'una fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#87
Joan fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2012, 16.44 h

Si voleu seguir les properes eleccions i el procés cap a la independència visiteu "L'endemà". http://endema.wordpress.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#86

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#85
W. Churchill fletxa Sabadell
5 d'octubre de 2012, 15.03 h

Molt bo Sinhué i totalment d'acord, estratègia el.lectoral pura i dura,com amb l'estatut com amb el concert económic vull dir pacte fiscal vull dir res de res, que és el què tindrem si la puta i la ramoneta ( Jordi Pujol dixit ) treuen majoria absoluta, d'excuses ja en trobaran no patiu


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#84
Robert fletxa Castelldefels
5 d'octubre de 2012, 13.57 h

És molt preocupant que els liders d'aquests partits no s'hagin posat d'acord en bastir una candidatura unitària. S'està perdent la gran i històrica oportunitat que l'independentisme unit sigui la segona força al parlament. Si a això afegim la possibilitat que CiU assoleixi la majoria absoluta, ja ens podrem anar acomiadant de veure una Catalunya independent. Com s'ha dit a d'altres comentaris, l'ANC hauria de pressionar els partits independentistes per anar tots a una, sinó, ho tindrem b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.