directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya només fa riure

Luis de Guindos diu a London School of Economics de Londres que "Espanya no necessita un rescat" i provoca les rialles del públic

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

"Espanya no necessita un rescat". Així ho ha assegurat aquest dijous a Londres el ministre d'Economia del govern espanyol, Luis de Guindos, durant una conferència a la prestigiosa London School of Economics. El comentari, en un auditori ple a vessar, ha provocat les rialles del públic. De Guindos ha assegurat que l'executiu espanyol "no està considerant cap tipus de situació electoral" abans de demanar ajuda al fons de rescat. "Farem el que creiem que és el correcte", ha dit el ministre. Durant el torn de preguntes, un grup de joves del moviment 15-M a Londres ha interromput el ministre i desplegat una pancarta on es llegia "Espanya en venda" en protesta pels efectes socials de les retallades.
 



Comparteix
   


Etiquetes
El mal tràngol de De Guindos
 
En una conferència a Londres sobre les polítiques econòmiques del govern espanyol per sortir de la crisi, De Guindos s'ha trobat amb un públic molt més actiu de l'habitual. Primer, en un acte insòlit, l'audiència ha rigut quan el ministre espanyol ha dit que "Espanya no necessita un rescat".

"Sobre el potencial rescat, hi ha hagut un malentès. Espanya no necessita un rescat", ha defensat Luis de Guindos. El ministre espanyol ha celebrat l'anunci del Banc Central Europeu de que actuaria en el mercat del deute secundari, però ha assegurat que de moment no acudiran al fons de rescat -condició perquè el BCE activi la compra. "El que estem fent és el que creiem que és correcte pel futur de l'economia d'Espanya. No només és bo per Espanya, sinó per la resta de l'Eurozona", ha assegurat De Guindos, que ha dit que les recents reformes aplicades des de Madrid ja s'assemblen bastant a les possibles condicions d'un rescat.

"El que valoro del BCE i el programa de l'OMT (de compra de bons) no és la intervenció en sí en el mercat secundari, sinó el compromís del BCE amb el futur de l'Eurozona", ha assegurat De Guindos. El ministre ha dit que el govern espanyol no manté la petició de rescat a l'aire per les eleccions a Galícia, Euskadi i Catalunya.

"Espanya en venda"

A més, el responsable d'Economia de l'executiu de Mariano Rajoy ha hagut de fer front a una protesta del col·lectiu del 15-M, que ha aconseguit entrar a la sala una pancarta i ha increpat el ministre per les retallades. Una de les preguntes de l'audiència ha estat dirigida als ajustos en matèria de recerca i educació -que De Guindos ha dit que no s'han aplicat aquest any- i una altra a perquè la societat i el sector públic "han de pagar per una crisi que ha provocat el sector privat".

Luis de Guindos ha dit als manifestants que han interromput la conferència que ell és un home amb una "ment oberta" i que estava disposat a parlar amb ells després de la xerrada si volien discutir sobre alguns dels temes. La moderadora del debat de la LSE ha demanat als manifestants que s'asseguessin, i de fet no se'ls ha expulsat de la sala, tot i que els equips de seguretat han intensificat la vigilància i al final de la xerrada han escortat De Guindos per marxar.

"A vegades els governs han de prendre decisions impopulars", s'ha justificat De Guindos. "Comprenc perfectament a vegades el desànim de la població per aquestes mesures, però creiem que són completament necessàries per posar Espanya en una situació estable per recuperar el creixement en el futur", ha dit. "Estem completament convençuts que no tenim cap alternativa", ha destacat.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Vicens fletxa Figueres
5 d'octubre de 2012, 17.44 h

#3 Apa, apa, que de tant admirar ecspanya has acabat semblant-te al de Guindos, que quan tu parles , igual que el pobre ministre, només pots despertar RIURE en la gent intel.ligent. Veus què passa, amb tant de mimetisme espanyuleru? T'ho has ben guanyat, a pols !!*!! Si vols ser com la gent de bé, creu-me, deixa't de fantasies absurdes i toca de peus a terra, reconeguent que ESPANYA ÉS L'ESTAT DELS INCOMPETENTS I DELS IGNORANTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep Pages Canaleta fletxa Cardedeu Valles Oriental
5 d'octubre de 2012, 16.42 h

Ja no la Volem ni als Estats Units ni ala Unio Europea a ESPANYA , RAJOY Persona non grata per politics de Europa i norteamericanos he . Els Espanyols perderan molts Turistes he ningu voldra benir a Espanya , no volem anar alla un ja molts problemes he Lo ques Dolent per Espanya esbo per Catalunya . Esta molt bé quedi molt mal Espanya i RAJOY .. TOTS AL CAMP NOU Amb ESTALADES Contra EL REAL MAD... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 d'octubre de 2012, 14.22 h

España no solo sigue teniendo abiertos los mercados internacionales para financiarse sino que cada vez (ayer de nuevo) los tipos de interes que paga en sus subastas son cada vez menores y menores.

Mientras tanto,. Cataluña tiene cerrado la financiacion internacional hace mas de 3 años, su rating es Bono Basura y ya ni lo bionos patrioticos la salvan de la quiebra, solo la ayuda del gobierno para que pueda pagar nominas y devolver los intereses a los palurdos que creyeron en los bonos patrio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 d'octubre de 2012, 13.57 h

http://www.elmundo.es/elmundo/2012/10/05/economia/1349429687.html


http://www.expansion.com/2012/10/05/economia/1349432797.html


http://www.cincodias.com/articulo/mercados/eurogrupo-ve-urgente-espana-pida-rescate/20121005cdscdsmer_6/


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 d'octubre de 2012, 13.53 h

Si alguien se rio fueron los reventaconferencias del 15M que iban solo a dar una imagen penosa de España y algunos españoles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.