directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament europeu rebutja possibles accions armades en cas d'independència

Elmar Brok, ha instat el govern espanyol a no recórrer a la violència ni fer servir el dret de veto a la UE en cas que Catalunya s'independitzi.

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 915 vots )
carregant Carregant

Brussel·les (ACN).- El president del comitè d'Afers Exteriors de l'Eurocambra, Elmar Brok, confia que Espanya no faci servir el seu dret a veto a la UE ni utilitzi la violència. "Es tracta de negociar, i no d'altres coses", respon Brok a la pregunta de si la UE permetria una intervenció militar espanyola a Catalunya. Tot i reconèixer que Espanya està en el seu dret de vetar una Catalunya independent dins la UE, l'eurodiputat popular desitja que "mai s'arribi a la situació" d'una Catalunya fora de l'euro, de Schengen i vetada a la UE.

Comparteix
   


Etiquetes
Elmar Brok és un dels polítics més poderosos del Parlament Europeu, en dirigeix el seu comitè d'Afers Exteriors i coneix les dinàmiques dels diversos estats membres, especialment quan es tracta d'aconseguir suports per l'entrada de nous països a la Unió.

En una entrevista a l'ACN, Elmar Brok parla de l'hipotètic procés d'ampliació interna de la Unió Europea que es produiria amb la independència de Catalunya, Escòcia o Flandes. "Crec que ser membre automàtic de la Unió Europea sense la voluntat de l'estat no seria possible", reconeix Brok. "Cada país té poder de veto, i heu de negociar amb Madrid. No sé si Madrid diria que sí...", afegeix l'alemany.

"Desitjo que mai s'arribi a aquesta situació", respon Brok a la pregunta de si una Catalunya independent quedaria fora de l'euro, de Schengen i forçaria a crear una nova frontera a la UE aïllant un territori amb més de 4.000 multinacionals. Amb tot, Brok és molt clar: "És totalment legal i clar que un estat membre de la UE té dret a veto".

Elmar Brok, com la resta d'eurodiputats del Parlament Europeu, va rebre dijous una carta del vicepresident de la cambra, Alejo Vidal-Quadras, en què el popular defensa el dret del govern espanyol a demanar la intervenció de la Guàrdia Civil si Catalunya tira endavant amb el referèndum i acusa el moviment independentista de no ser "ni pacífic ni democràtic". Brok, del mateix grup parlamentari que Vidal-Quadras, evita valorar els seus comentaris perquè considera que és "una qüestió d'un debat polític dins d'un estat membre". "Cada país intenta mantenir la cohesió i la unitat", assegura.

"Això vol dir que si Espanya desplegués els tancs al carrer per frenar la independència la Unió Europea no diria res?", li pregunta l'ACN. "D'acord amb la constitució espanyola, una divisió del país no està permesa, igual que no està permesa en cap altre constitució", defensa. Però el Regne Unit, que tampoc preveia els poders per fer un referèndum, els cedirà a Edimburg, igual que el Canadà reconeix el dret dels quebequesos a decidir el seu futur. "És una qüestió de negociació, i no d'altres coses", reconeix Brok, descartant que una intervenció militar fos un moviment intel·ligent en el sí d'una Unió Europea que advoca pel diàleg entre diversos grups polítics en països estrangers com Síria, Líbia o Egipte.

Brok, seguint en la línia d'altres dirigents europeus, no es vol mullar massa sobre quin procés hauria de seguir l'Estat espanyol davant de la voluntat dels catalans d'aconseguir la independència. Des de la Diada, hi ha pressions diplomàtiques i polítiques de l'Estat espanyol a Brussel·les perquè eviti qualsevol tipus de comentari sobre el debat independentista -i reconegui, al parlar-ne, que hi ha un problema a resoldre-.

 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Synera fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2012, 00.33 h

Cap a l'independència directes. Espanya no és pot aguantar més. Insults, robos, expoli, inaplicacions de le les lleis, maltractament que pot arribar a físic (ja han amenaçat, aquests desgraciats). Nosaltres sols molt millor. I el que no li agradi, que aguanti. La majoría mana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jordi fletxa CATALUNYA
6 d'octubre de 2012, 22.31 h

#24 Nosaltres tenim molt clar que tu vius a Barrio Sèsamo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Pep fletxa La Seu
6 d'octubre de 2012, 22.10 h

Que l'estat català pertanyi a Europa o no té poca rellevància. Hi han estats molt potents, demòcrates i avançats que no pertanyen a Europa i els hi va molt be.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Candide fletxa Cataloniawatch
6 d'octubre de 2012, 18.41 h

#21 No, ja, que tinc molt clar això. Que mai es deixarà de mentir. I quan les paraules són clares, es ven que diuen el contrari, com ja va fer Reagrupament amb la seva ICE. Clàssic.

Tinc molt clar que Cataloonia és un món orwellià.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
6 d'octubre de 2012, 15.28 h

Mussol, les teves maneres són molt penoses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
6 d'octubre de 2012, 14.41 h

hahaha!
menus mal que al parlament europeu no es van enterar de les meves declaracions al face del 'tret a la nuca'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
RAC fletxa Rubi
6 d'octubre de 2012, 09.09 h

#7 Aqui no s'ha acabat res, aquesta és la opinió d'aquest senyor,(del PP), tots els entesos diuen que no hi ha res prohibit, parlant de la permanencia de Catalunya dins de la Unió Europea, tenint en compte que actualment ja en forma part, per tant el que no és prohibit és permés,


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
APAÑAMELAPELA fletxa Llavaneras
6 d'octubre de 2012, 03.02 h

#9
"GOEBBELS"

Es aixi com t'agraden a tu,rossos i ben alts,igual que a les SA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
APAÑAMELAPELA fletxa Llavaneras
6 d'octubre de 2012, 03.00 h

#8 A la Laura Mont,se li veu el plumero d'ERC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
APAÑAMELAPELA fletxa Llavaneras
6 d'octubre de 2012, 02.50 h

#7
"GOEBBELS"

Encantats de la vida,d'estar fora de la UE,seriem com Suissa,Noruega,Islandia,Quebec,Escocia etc.Qualsevol cosa,abans que seguir
a ESCAÑA.Hauriem de possar fronteres,pero amb l'Independencia dels vascos tambe,m'agradara saber,per on passaran els ESCAÑOLS
per anar a Europa, i a pagar per travessar Catalunya,sera la primera pela,que guanyarem amb els ESCAÑOLS,perque fins ara,ens roben
tots els calers.

"AIXO NO HI HA QUI HO PARI"


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.