directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Foment del Treball, una rèmora pel futur del país

Gay de Montellà s’enroca en un pacte fiscal ja cadàver, i evidencia que la patronal és més una rèmora que un bastió pel futur econòmic del país

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El teixit empresarial més dinàmic i innovador del país, sovint es queixa de l’immobilisme de la gran patronal catalana, de l’apropiació per part d’aquesta de la representació de tot l’empresariat català i també de la seva estructura monolítica i ancorada en temps pretèrits, que poc serveix per dinamitzar l’economia del país. Avui, el president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, els ha donat la raó, ha fet gala del seu immobilisme i en nom de l’empresariat català, s'ha qüestionat si aquest context de ''severa'' crisi és el millor moment per ''plantejar canvis institucionals tan importants'' que afecten a l'estructura de l'Estat, i ha subratllat que el pacte fiscal ''segueix sent un instrument vàlid''.

Una elit acostumada a passar-se pel folre la voluntat del poble
 
Malgrat que Gay de Montellà va afirmar desprès de la manifestació de l’Onze de setembre que “el món empresarial haurà de fer costat al que decideixi la societat civil”, insisteix en el pacte fiscal. Tot i reconèixer que la reunió entre els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas sobre el pacte fiscal ''no va obrir un espai de diàleg i negociació'', creu que cal ''seguir apostant per aquests espais de diàleg''. Fins i tot dóna lliçons de política assegurant que la funció de la política no és mai en cap cas ''arribar a un punt mort i sempre és necessari un acord'', i tot això ho diu mentre Foment resta enrocada en un pacte fiscal impossible i recorda que l'obligació de les organitzacions empresarials és ''propiciar'' els millors escenaris per a promoure i facilitar l'activitat empresarial.
  
Les patronals, eternes ploraneres
 
Són anys de sentir els planys de les patronals, les lamentacions eternes sobre el greuge d’Espanya cap a Catalunya, i de la pèrdua de competitivitat, fins i tot els catalans vam  tenir un goig sense alegria veure-les fent de lobby català en un acte a l'IESE del 2007, per l'aeroport del Prat. Fins ara però, la seva història com a lobby en defensa de l’empresariat català i del país mereix un rotund suspens, de ser honestes, les patronals haurien de fer una reflexió profunda i valorar les seves estratègies de peix al cove i fer canvis en el rumb, en la gestió i el lideratge -airejar les velles estructures-, Catalunya sencera ha de començar a plantejar-se si són aquests tipus de patronals les que necessiten en un futur estat.
 
Com a mostra de que calen canvis en profunditat sentíem, el president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, com es queixava per enèsima vegada que el govern espanyol "incompleix els compromisos ja adquirits d'inversió" i que "posa en risc la competitivitat de les empreses catalanes", mentre assegurava que les cambres de comerç critiquen que l'Estat "menysté" les infraestructures de Catalunya i "perpetua el model centralitzat”. Bé Sr. Valls, i ara què? Quina solució aporta la Cambra de cara a desencallar la situació? O la quantitat de recursos ingents que ha percebut i percep la institució que presideix només ha servit i serveix per posar damunt la taula coses que, avui dia, saben els estudiants d’ESO informats?
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
J fletxa Vilajuïga
7 d'octubre de 2012, 15.02 h

LA COVARDIA EL COLABORACIONISME I LA VISTA CURTA
Son les consignes no escritas d'aquestas familias descendents d'emprenedors transformats en rendistes.
No veuen mes enllà dels seus nassos, no donarien ni un centim per el Pais a expenses del qual viuen.
S'oposaran a a quansevol canvi que els pugui costar un sol centim.
Han abandonat la cultura del pais per congraciarse amb el poder español.
Han enviat als seus fills a les escoles del Opus, han sigut incapaços de conservar les seves empreses.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Catalunya
6 d'octubre de 2012, 12.53 h

Cadascú fa el paper que ha de fer, no demaneu a aquesta gent que es posin a devant quan es juguen molt més que altres.
no patiu que les empreses s'adapten a les fronteres abans que ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2012, 00.36 h

Aquest colectiu ja no pinta res, encare que s'ho creuen. No s'ha modernitzat. És com Espanya, anclda al passat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicens fletxa Figueres
5 d'octubre de 2012, 17.16 h

Que en Joaquim sigui UN Gay de Montellà, no és tema que m'interessi gens, però que gosi reivindicar el pacte fiscal, hores d'ara mort i pudent a podrit, això em fa preocupar per la seva salut mental. Us sembla que podem anar bé amb un president de Foment amb una visió tan i tan miop? Si dirigeix la seva empresa amb tanta "efectivitat" com la seva política, no m'estranyaria que aviat anés a vendre estufes de butà al Sahara i neveres als esquimals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.