directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

“A UDC no tenen càstigs, però tenen pecadors”

Ortega recorda a Vila d'Abadal que "a UDC els càstigs no existeixen" però “els pecadors” a la cua.

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'alcalde de Vic i líder del corrent independentista d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, ha confirmat aquest dissabte que no repetirà a les llistes de CiU al Parlament pel que considera un "veto" de la direcció d'UDC. Vila d'Abadal ha decidit retirar la seva candidatura per ser diputat en haver estat relegat en un lloc gairebé testimonial al final de la llista. "Estic al vuitè lloc com a candidat a la intercomarcal d'Unió que seria al 42è lloc de la llista de CiU per Barcelona. Per tant, he decidit retirar la meva candidatura perquè entenia que com alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència no podia acceptar un lloc tant enrere a la llista", ha assegurat l'alcalde.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

 
El líder del corrent independentista d'Unió ha evitat parlar de represàlia però sí ha reconegut "un càstig" per part de la direcció d'UDC per haver liderat una candidatura alternativa a la de Duran. "Això ja se sabia que passaria. Quan un es presenta com a candidat en contra sembla que no hi ha més alternativa", ha afirmat Vila d'Abadal amb resignació. "Tots els que tinc per davant a la llista tenen càrrec de partit, amb càrrec territorial i són gent que està en la línia de l'actual direcció d'Unió", ha assenyalat l'alcalde de Vic. "Em sap greu també perquè la voluntat del col•lectiu independentista d'Unió era presentar molts candidats i no n'ha sortit ni un", ha avançat Vila d'Abadal, que ho considerava imprescindible "per reforçar i fer més creïble" la candidatura de Mas. 
 
Sobre la possibilitat de deixar la militància d'Unió, Vila d'Abadal ho ha descartat a curt i mig termini. "Jo sóc d'Unió, de moment estic a dintre, i m'hi lliguen arrels molts profundes. El meu avi va ser fundador, el meu pare va defensar durant el franquisme la ideologia d'aquest partit i jo he de lluitar perquè recuperi la manera de fer i de pensar", ha recordat l'alcalde de Vic, que ha defensat una manera de fer diferent dins d'UDC. "Cal que s'obri més el partit, que sigui més democràtic, que s'escoltin i tinguin més en compte les bases del partit. Un partit que volia l'estat català, un estat propi, i ara hi ha molt gent a Catalunya que hi està treballant", ha comentat Vila d'Abadal. "Unió hauria de ser-hi liderant el projecte. Aquesta és la voluntat meva i internament vull seguir treballant per aquest projecte", ha finalitzat l'alcalde de Vic.
 
Ortega recorda a Vila d'Abadal que "a UDC els càstigs no existeixen"
 
Vila-seca (ACN).- La membre del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat que el seu partit no condemna la disputa de la presidència d'UDC a Duran i Lleida de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, relegant-lo a la cua de les llistes electorals de la formació. "A Unió els càstigs no existeixen", ha dit. Ortega ha recordat a Vila d'Abadal que són les assemblees intercomarcals qui escullen els candidats. Des d'un acte de les Famílies i Amics del Down a Port Aventura, a Vila-seca (Tarragonès), la vicepresidenta del Govern ha assegurat que "els càrrecs cal posar-los a la disposició del país i de les necessitats que hi hagi".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
7 d'octubre de 2012, 19.53 h

Ja va sent hora que aquests carques i indefinits d'Unió passin a la reserva així la sra. Joana Ortega tindrà temps per prepararse i intentar aprovar l'asignatura que segons ella li falta per acabar la carrera. Potser es més d'una...
Sr. Vila d'Abadal no se qué hi fa vostè amb aquests.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pepo fletxa Terrassa
7 d'octubre de 2012, 13.53 h

#17 Precisament per això ens ha de mosquejar que Unió trïi aquest individu amb gairebé el 80% de vot del seu Consell Nacional. Això és el que ens ha d´inquietar i molt!!!!, doncs la Federació CiU està més forta que mai ... per tant, on anem??

CDC s´hi haurà de posar de valent per contrarrestar els arguments que pot arribar a esgrimir tot aquest sector i part de CDC contra el cami emprés.

Reclamo als Independentistes d´Unió, que n´hi ha i de molt potents, es posin al davant d´... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Santi fletxa Sant Julià de Vilatorta
7 d'octubre de 2012, 13.19 h

No oblideu que Duran i Lleida va proclamar en el darrer congrés d'Unió:
" La independència Catalunya no la vol ni li convé"
Com pot continuar aquest home davant d'un partit com Unió? O no s'adona de res o és un barrut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
JOSEP fletxa montblanc
7 d'octubre de 2012, 13.14 h

A veure si d'una vegada per totes s'aplica el que és democràcia als partits, llistes obertes, primàries, etc d'això alguns partits com UDC, res de res, quina vergonya perpetuar-se anys i panys en els càrrecs i criticar als dictadors, el que heu de fer és plegar i engegar des de zero, foc nou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
7 d'octubre de 2012, 11.21 h

Alerta, si en ple procés sobiranista CiU permet que Abadal sigui apartat de les llistes, quan és l'únic que ha estat coherent amb el projecte de l'Estat propi molt abans del 11S, és que alguna cosa passa. No a la majoria absoluta de CiU, lliguem-los curts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
7 d'octubre de 2012, 10.34 h

No hi ha cap problema. Ves fent de paer de Vic. Ves treballant amb els municipis i amb l'ANC i els d'Unió, amb perdó, que els donin per allà.
LES COSES,A LA LLARGA, CAURAN SOLES, SRA. PSICOLOGA. Lo seu no va ser un PECat?
Com se'n diu dir que una és allò que no és ???? Una benaurança?
Com ho aneu destroçant tot, poc a poc, COLLONS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
toni fletxa ripoll
7 d'octubre de 2012, 10.07 h

Si raelment convergencia és independentista, potser hauria de fer un forat a les seves llistes per aquest patriota, per que si ens hem de refiar d'en duran anirem malament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2012, 00.39 h

Aquest hauria d 'ensenyar l que és democràcia als gonzalez, guerres, chocons i navarros de torn. No son res. Història en minúscula.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
6 d'octubre de 2012, 20.58 h

Sra Ortega.... dubto de que els castics al seu partit no existeixin ... i a més, ha quedat demostrat de que a Unió - com deia el Guerra - qui es mou no surt a la foto.... o surt desenfocat.
Sra Ortega a Unió... un cero de democràcia.
Sra Ortega ... els que manen a Unió... del Duran i Lleida per avall.... tenen el seu partit "atado i muy bien atado"
O no es així ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
kim fletxa bcn
6 d'octubre de 2012, 20.35 h

# aquesta el la realitat si aquesta gent haguessin fet llista obertes ara no fórem on som,però saben el que fan.Ara el gran perill és que en Mas tingui majoria absoluta,si aixó passa "hem vegut oli" Segur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.