directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU demanarà al Congrés que s'allargui les rodalies fins a Girona per tenir més freqüències

Demanen que el traspàs de Renfe no només sigui un canvi d'enganxina

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El diputat gironí de CiU Jordi Xuclà ha explicat que al setembre presentarà una petició al Congrés dels Diputats per demanar que els trens de rodalies de Barcelona arribin fins la capital gironina. D'aquesta manera, Girona tindria trens fins la mitjanit, més freqüències de pas i la seva xarxa de ferrocarrils estaria gestionada per la Generalitat un cop es faci efectiu el traspàs de competències. Actualment, la xarxa de rodalies de Barcelona arriba fins als municipis gironins de Maçanet de la Selva i Blanes i la intenció de CiU és que aquesta xarxa s'ampliï fins la capital gironina. Xuclà també ha advertit que si Foment no pren mesures, els retards que les obres del TGV a Barcelona estan ocasionant sobre la xarxa convencional es poden reproduir a Girona quan a partir del 2008 comencin les obres per l'arribada de l'alta velocitat.
'Si no es canvia el model que Foment està aplicant a les obres del TGV a Barcelona els problemes es poden reproduir a Girona', ha recalcat Xuclà qui ha dit que Foment no té una bona previsió del desenvolupament de les obres. El diputat convergent ha criticat també les declaracions del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ha demanat un 'pla de xoc' per a la xarxa ferroviària. 'Ara que falten sis mesos per les eleccions demanen plans de xoc quan fa tres anys i mig que governa el PSOE', ha lamentat Xuclà.

Per Xuclà, cal negociar amb Foment que el traspàs de rodalies que s'ha de començar a efectuar a partir del pròxim mes de gener contempli també la connexió amb Girona. D'aquesta manera, ha justificat Xuclà, hi haurà 'més trens, més moderns i s'ampliaran els horaris'.

Xuclà ha aprofitat per demanar al Govern que negociï que el traspàs es faci 'amb els recursos necessaris' i que no sigui només un 'canvi d'enganxina de rodalies a ferrocarrils de la Generalitat'.

D'altra banda, Xuclà ha animat els diputats tarragonins perquè aprofitin per reclamar que la connexió amb Tarragona també estigui contemplada dins la xarxa de rodalies per tal que la capital tarragonina es vegi beneficiada pel traspàs de la gestió dels trens de rodalies.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Andreu fletxa Amposta
17 d'agost de 2007, 11.38 h

Sí, un traspàs que ells en 23 anys no han sigut capaços de dur a terme.
De totes formes, perquè girona i no tarragona? Pel mateix argument, el tren de rodalies arriba a Sant Vicenç de calders, que està a 3 parades de Tarragona. Ja no saben que fotre per tindre una mica de protagonisme?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep M. fletxa Tarragona
17 d'agost de 2007, 10.29 h

A Tarragona el darrer tren "regional" des de Barcelona és a les 21:15.
Els tarragonins se'ns fa impossible poder gaudir de molts esdeveniments culturals que es fan a Barcelona i poder tornar a casa es transport públic.
I als de Reus, que ve després els passa el mateix. S'hauria de garantir
que arribessin trens almenys fins a mitjanit a les grans ciutats del país des del cap i casal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc fletxa L´H
17 d'agost de 2007, 10.15 h

Esperem que aquesta vegada la gent de CIU aguanti amb la seva proposta fins el final i no que es facin enrrera com amb l´estatut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ferran Cabrer i Vilagut fletxa Barcelona hispana PAQUESIRVELCATALAN
17 d'agost de 2007, 09.00 h

Vaja molt be, hi han pobles en la mateixa freqüència de trens de fa 30 anys, increïble per a una política “decidida” de vivenda per a tots, o un pla sostenible de mobilitat, ara be els pares han de estar més amb els fills per complementar l’escola. Abans els polítics d' aquí estudiaven altres casos europeus - Paris, Londres, Glasgow,...- per trobar solucions, ... ara sembla q tot passi pel que una Senyora Andalusa ens mani que fer des de MAD... ara be això és el més fàcil per a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.