directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Gallardón prediu l’apocalipsi econòmica d’Espanya si Catalunya s’independitza

El PP ara atia la por dels espanyols contra la independència de Catalunya, i afirma que Espanya no podria sobreviure dins l’eurozona sense Catalunya

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 47 vots )
carregant Carregant

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha assegurat aquest dilluns que Espanya sortiria de l'euro si Catalunya s'independitzés. Segons ell, Espanya no podria "sobreviure" en la seva pertinença a l'euro, ja que Catalunya és un motor econòmic clau, tot i que ha assegurat que Catalunya també sortiria de la moneda europea. En una roda de premsa al Cercle d'Economia, Gallardón ha reiterat que la Constitució espanyola és la que van aprovar tots els espanyols, inclosos els catalans, i per tant s'ha de respectar. Tot i que ha admès que es pot canviar, no creu que el conjunt dels espanyols vulgui fer-ho ara. Segons ell, el problema de Catalunya és la crisi, no Espanya, i "la solució no és la independència".

Comparteix
   

El PP hereu del catalanisme, segons Gallaldón
 
'L'error més greu que podria cometre Catalunya és renunciar al projecte compartit amb Espanya', ha dit Gallardón, convençut que la independència posaria fi definitivament a Espanya tal i com la coneixem avui. 'Seria una realitat jurídico administrativa diferent. Espanya no s'entén sense Catalunya', ha dit. A més per Galalrdón  'el pitjor error que podria cometre Espanya és sortir de la UE, i el pitjor error de Catalunya seria abandonar el projecte compartit amb Espanya”.
 
El ministre de Justícia també ha fet valoracions dels partits polítics i diu que CDC està "desbordada per un discurs que no ha escrit” i ha reclamat a UDC que freni la deriva sobiranista de CiU, mostrant preocupació perquè a “Unió no hi hagi una veu més clara en la línia del què ha estat la seva història fins l'actualitat”. Sobre el PSC i el PSOE, ha dit que no tenen criteri i que el PP és "l'hereu natural del catalanisme”.
 
 
 



 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
NOVAABC fletxa IGUALADA
10 d'octubre de 2012, 13.41 h

#30 tan facil como consultar la Wiki... veras que el territorio Ibero se limitaba a unos pocos cientos de kilometros de la costa mediterranea hasta Malaga (mas o menos) pero si miras la extension de la lengua ibera veras que se reduce a Catalunya y Valencia practicamente, y si miras mas y tienes encuenta la extension de la ESCRITURA ibera veras que todabia se reduce mas hacia el norte... conclusion: tu mismo yo no tengo que convencer a nadie.
AL RESTO: a que bienen tantas valoraciones negativas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Rauric fletxa La Guingueta
10 d'octubre de 2012, 12.51 h

Jo havia sentit que Catalunya era una càrrega feixuga per Espanya i que no parava de demanar i ara resulta que tan sols ens volen per els diners que aportem. A Finlàndia la premsa ja diuen: "La Independència de Catalunya a l'horitzó". Ho comencen a veure clar i per això aquesta por de en Rajoy, Gallardón, Margallo, que els estan posant nerviosos i s'els hi entrabanquen les paraules d'amenaça a la boca amb les mil calamitats i plagues, enfermetats, "Torpedos..", "Desastre Colosal...", "E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
JosepB fletxa SQV
10 d'octubre de 2012, 12.31 h

I es que té raó. Espanya es una ruina i sense Catalunya més. En canvi Catalunya per sí sola serà molt més rica. Espanya es trobarà fora de la UE per antidemocràtica i per insolvent. Per tot el contrari Catalunya restaria dins d'Europa. Ells ho tenen molt clar però no saben com evitar-ho, la seva genètica només compren la raó de la força i no la força de la raó, que per altre banda en aquest cas no tindrien. Per això només faran servir la primera d'aquestes eines i en el mon act... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Pau fletxa Alcanar
10 d'octubre de 2012, 11.41 h

No s'entén que siguin tan ufans i tan superbs, doncs. El mèrit econòmic d'Espanya és haver pogut esprémer Catalunya. A partir d'ara, espavil!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
KPLL fletxa Barcelona
9 d'octubre de 2012, 18.18 h

#30 Tu vas fer campana quan a l'escola ensenyaven història.
A la península Ibèrica, van arribar dos pobles, els ibers que van poblar l'est i sur de la península i els celtes que van poblar el nord i l'oest (si, el que ara és Portugal, també). El trobament de les dues races al centre de la península va originar la raça CELTIBERA que sou els mesetaris, que d'ibers no teniu res. Un respecte si us plau.
Per cert, tu dels celtes tot el que saps, deu ser el que has sentit parlar del CELTA DE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
toni fletxa ripoll
9 d'octubre de 2012, 16.10 h

Ara que hi penso, aquestes paraules de gallardon son un reconeixement de l'expoli que patim


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Emili fletxa Terrassa
9 d'octubre de 2012, 15.10 h

"Algú ho havia de dir" li ha tocat en Gallardón,però crec que ha dit una gran veritat, però recordeu allò de "Antes alemana que catalana?", donc no per que hagi plegat, (la va fer fora en Rajoy, que alguna cosa ha fet bé, home) vol dir que ja s'acabat per desgràcia (o SORT NOSTRE).


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
9 d'octubre de 2012, 14.08 h

Aquest desverieja, el millor que li pasar a Catalunya es lliurarse d'Espanya. Ells si que tenen un problema pero no es el nostre, hem d'actuar com Ulises amb les sirenes: no els semtim.
Diu que el problema de Catalunya es la crisi i no Espanya, dons es una crisi molt llarga i cronificada des que va arribar el primer Borbó. La solució per sortir d'aquesta crisi es deslligar-nos dels que encara creuen que som la seva colonia i hem de treballar per mantindre'ls. Ara que veuen que s'els hi acaba ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
9 d'octubre de 2012, 13.59 h

#29

Entres los iberos y los godos transcuerieron mas de 1000 años. Antes de los romanos, eran celtas en Galicia y alrededores y el resto de Hispania era iberos.

Los godos ,suevos,vandalos,etc. llegaron despues de los romanos hacia el 400 d.C.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
NOVAABC fletxa IGUALADA
9 d'octubre de 2012, 12.51 h

#16 correccion, frente a lo que se pueda pensar lo cierto es que si se ha de considerara a alguien Iberico a de ser a los catalanes puesto que los pueblos iberosestaban asentados en la franja mediterranea con especial incapie en el norte de esta (os explico donde?).
Estos tios son Godos, seguramente un pueblo descendiente directo de los ultimos neherdentales que no se fusiono (o lo hizo tardiamente) con los cromañones.
La mentalidad goda transciende hasta nuestros dias: las herencias se repa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.