directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“La Caixa haurà de seguir, sense ella hauríem de tornar a començar”

Francesc Cabana adverteix del perill que té el procés cap a la independència si és perd el control català sobre La Caixa

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L’actual president de l’Ateneu Barcelonès, i reconegut economista, adverteix en una entrevista al diari El Punt/AVUI dels problemes que generaria que l’única gran empresa que té Catalunya no seguís el camí emprès pel poble de Catalunya. A diferencia del Govern de Catalunya, l’Estat Espanyol porta mesos treballant per desfigurar la catalanitat de La Caixa. Primer va ser eliminar el model català de caixes, amb l’excusa de la crisi, i un cop aconseguit, ara toca el control de l’entitat catalana aprofitant un equip directiu molt proper a Madrid i el sorprenent paper del Govern de Catalunya, que davant les lamentables decisions d’Isidre Fainé, resta en silenci. Espanya  ha activat el procés, no s’aturarà fins aconseguir el control definitiu de La Caixa.
Fainé rebent la creu de Sant Jordi de mans del president Montilla el 2011
Fainé rebent la creu de Sant Jordi de mans del president Montilla el 2011

Comparteix
   


Etiquetes
Podem mantenir al capdavant de La Caixa  una persona  que està al servei d’Espanya i no del Govern de Catalunya?

Segons les informacions publicades, Isidre Fainé, porta la gestió de La Caixa d’acord amb les indicacions de Madrid, no mou cap fitxa sense consultar-ho i Madrid sap tal i com hem anat informant del poder de l’entitat catalana, poder que Francesc Cabanes considera clau per aconseguir la independència amb un mínim d’estructures d’Estat en funcionament. Comença a ser hora que davant la greu deslleialtat del president de La Caixa, el Govern de Catalunya actuí, hi ho pot fer, tal com  vam explicar en un anterior article publicat al directe!cat.

Espanya exigeix lleialtat als grans lobbys empresarials

El punt més dèbil del procés cap a la independència són els sectors econòmics, i Espanya porta mesos treballant i exigint, fins i tot amb amenaces, la fidelitat a Espanya. Francesc  Cabana ho adverteix clarament en l’entrevista, molts empresaris tenen por a les represàlies de Madrid, per tant el paper de La Caixa és clau per guanyar adeptes en el sector menys independentista que existeix actualment.

Cal actuar per evitar que La Caixa quedi sota control espanyol

Ahir és feia pública l’actuació del president de La Caixa per tal d’oferir al Govern Espanyol garanties clares i contundents de l’espanyolització de l’entitat catalana, en una actitud de traïció clara al Govern de la Generalitat de Catalunya, Isidre Fainé estaria tantejant la fusió amb un altre banc espanyol per tal de garantir la fidelitat a Espanya i garantir que La Caixa quedés per sota del 50% del capital de CaixaBanK, punt clau per tal que des de Catalunya  és perdi el control de l’entitat catalana.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Marc Palau fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2012, 00.50 h

El tema és de vital importància. Hem de mantenir el control de Caixabank fins que Catalunya esdevingui un estat sobirà.

Apart de suposar una traició al govern i al poble català, la actuació de Isidre Fainé és d'una manca d'ètica aplantant, quan està utilitzant la institució que dirigeix pel seu benefici personal i al servei de l'oligarquia política espanyola. Recordem que a començament d'any pretenia realitzar una fusió amb Bankia, sense importar-li masa quina era la situació d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi fletxa CATALUNYA
9 d'octubre de 2012, 21.10 h

#2 Digues que l'opus i la curia són culpables,i menciona també l'Abat Escarréi els capellans que refugiaven perseguits pel franquisme,i els 16 capellans bascos afusellats per franco pel sol fet d'estimar la seva terra,podries parlar de Mossen Ballarín,de Pere Casaldàliga,i digues que n'opines o jo podria dir que en general tots els comunistes són una colla de visionaris,la majoria fills de papà que es passen les hores als ateneus intentant arreglar el mon.Generalitzar pot fer que el tret... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Rauric fletxa La Guingueta
9 d'octubre de 2012, 17.24 h

A mi em preocupa en poc, si aconseguim ser un nou Estat dins o fora d'Europa caldrà crear una nova banca, si La Caixa es posiciona contra nostre, ha begut oli, els catalans acabarem posant els nostres estalvis en la nova banca i problema resolt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
J fletxa Vilajuïga
9 d'octubre de 2012, 17.05 h

Si la Caixa es fa española, un cop tinguem estat propi n'hi haura prou amb fer una jugada com la que es va fer amb Banca Catalana que va esser derribada i despres regalada al Banco de Bilbao, avans Banco de Vizcaya s'havia quedat amb el Banc de Barcelona amb una jugada semblant.
N'hi ha prou amb que el gobern Catala avisi a la premsa que el banc X esta en perill perque el Banc X fagi fallida i sigui absorvit per un "Banc de Confiança" aixó ho podriem fer amb el BBVA, i el Santander fins a e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Emili fletxa Terrassa
9 d'octubre de 2012, 15.03 h

#4 guardar-los tu mateixa fins que els puguis deixar a Catalunya com farem molts però primer INDEPENDENTS ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Emili fletxa Terrassa
9 d'octubre de 2012, 14.57 h

#6 Home Josep Mª, Fas una pregunta que tu mateix tens la resposta. . . . què espera? DONCS A SER ESTAT ! ! ! ! QUE ÉS EL QUE ESPEREM TOTS ELS CATALANS, o no? Jo crec que el Banc d'Espanay deu ser d'Espanya, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Emili fletxa Terrassa
9 d'octubre de 2012, 14.48 h

#9 EP ! ! ! !Quety de Torroella ! ! ! ! >En Narcis Serra va ser un manat. Primerell es va negar a donar un credit em penso que a Media Pro, però tot seguit en Montilla (el pitjor president de Catalunya) el va obligar amb "collons" pel mig ,que fés el crèdit de 130 ME i ja la tenim de panxa enlaire,
TOT PLEGAT PER SER DESTINATS A PROMOCIONAR EL "REAL MADRIZ ". . . una vergonya que tothom hauria de saber. Sort que npo ho sabem tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 d'octubre de 2012, 13.53 h

Buscarem un banc o una caixa catalanes i si no farem com els nostres avantpasats, els diners a la faltriquera. A la Caixa s'ha ingresar els diners justos per pagar hipoteques i tot el demés fora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
ATM fletxa Montcada i Reixac
9 d'octubre de 2012, 12.23 h

Jo no tinc res a "La Caixa", però si en tingués ja faria temps que ho hauria tret tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
9 d'octubre de 2012, 12.19 h

Com més accions de Caixa-Banc estiguin en mans catalanes millor. Encara que minoritaris, es pot aconseguir tenir un pes fent associació d'accionistes. No podem perdre ni La Caixa ni Caixa-Banc. El problema és que ells ho saben i caldrà no ajudar-los a fer-la caure i abocar-la a que se'n surtin. En moments difícils cal obrar amb astúcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.