directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Ajuntament i Diputació cedeixen espais per votar el 25A durant la consulta independentista a Girona

'Girona Dediceix' ha organitzat xerrades-berenar a diversos barris de la capital del Gironès

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, entre d'altres, han cedit espais per a la celebració de la consulta del proper 25 d'abril a la capital gironina. En total, els gironins tindran fins a 19 col·legis electorals repartits per tota la ciutat on anar a votar. Es tracta de set centres cívics, l'estació Espai-Jove, la Casa de Cultura (on se centralitzarà l'activitat), cinc locals socials, el pavelló d'esports de Palau, les places Miquel Santaló i Constitució i el local d'informació de Girona Decideix, a la Rambla i també el GEiEG Sant Narcís. La plataforma també ha organitzat xerrades-berenar als diferents barris i el pròxim dijous donarà a conèixer el manifest en suport de la consulta.



girona decideix, cartell
Girona Decideix © AG

Comparteix
   


Etiquetes

La comissió organitzadora de la consulta sobre la independència a Girona ha presentat la llista definitiva dels col·legis electorals on es podrà votar el proper 25 d'abril. Són, en total, 19 espais repartits per tota la ciutat que s'han fet coincidir, sempre que ha estat possible, amb els locals utilitzats habitualment en les eleccions ordinàries per a aquesta funció. L'objectiu de la distribució que s'ha fet de col·legis és facilitar al màxim la participació de la ciutadania a tots els barris.

La majoria de locals que s'habilitaran com a col·legis són cedits per l'Ajuntament però també n'han cedit la Diputació de Girona i el GEiEG. Per la seva banda, la Casa de Cultura, a més de ser un col·legi electoral, esdevindrà el punt neuràlgic de la jornada del 25A a Girona, perquè acollirà la seu electoral central, des d'on se centralitzarà la informació i es faran les principals compareixences públiques. La jornada electoral s'iniciarà el diumenge 25 d'abril i tots els col·legis electorals obriran les portes de les 9 del matí a les 8 del vespre.

Per a poder votar els ciutadans s'hauran d'identificar i acreditar que viuen a Girona. En cas que al seu document d'identitat no hi consti la residència a la ciutat, hauran de presentar un certificat d'empadronament que hauran d'haver tramitat en els dies previs a la consulta.

Xerrades-berenar per incentivar la participació

Amb el nom 'I tu, per què no decideixes?', Girona Decideix ha organitzat un seguit de xerrades a diversos centres cívics de la ciutat amb l'objectiu de dur a tots els barris el debat sobre el dret a decidir i fomentar la participació en la consulta del 25A. Els ponents dels actes són la presidenta d'Òmnium Cultural del Gironès, Gemma Clarissó, i el membre de l'ADAC Joan Sibill.

El format de l'acte pretén fomentar el debat sobre el tema que és objecte de la convocatòria del 25A i solucionar possibles dubtes o qüestions vinculades amb la consulta.

També està previst que el dijous 15 es faci públic el manifest en suport a la consulta.
Diverses personalitats de la ciutat presentaran aquest text que serà obert a més adhesions fins el dia previ a la consulta.

El cantant Lluís Llach, finalment, ha informat a la CUP que per motius professionals no assistirà a l'acte que l'entitat independentista farà a favor del sí a la consulta el pròxim divendres.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.