directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sala i Matín: ja és massa tard per l’entesa econòmica amb Espanya

No hi ha retorn, si ara ens venen que volen arreglar el tema econòmic, la gent dirà no, és massa tard. És el menyspreu d’Espanya vers Catalunya el que ens ha portat on som ara.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 74 vots )
carregant Carregant

Per Xavier Sala i Martín, el menyspreu amb que Catalunya ha estat tractada durant anys, a nivell econòmic, lingüístic i cultural, ha estat el detonant de l’independentisme creixen a la societat catalana. I ha recordat que la centralitat política que ara ocupa d’independentisme s’ha construït en el temps, no ha sortit com un bolet. Des de la manifestació del 18 de febrer de 2006, passant per la del 10 J del 2010, i per les consultes populars i l’organització de l’ANC i l’AMI, tot ha contribuït a que siguem on som ara. A més, Xavier Sala i Martín, durant la tertúlia de RAC1 d’avui dimarts, ha assegurat que el factor econòmic hi juga un paper, però “el que interessa a la gent és el procés de secessió, no la crisi”.

Comparteix
   


Etiquetes
El descrèdit d’Espanya a nivell internacional és enorme i de difícil remei
En un escenari de corrupció generalitzada, inestabilitat política amb alt risc de fractura a Catalunya i Euskadi, inestabilitat de la monarquia i la miopia del polítics per entendre la situació, serà molt complicat que Espanya pugui sortir de la crisi a tots nivells. Sala i Martín ha recordat el seu article sobre el descrèdit de la imatge d’Espanya i ha assegurat que és lògic i normal que en veure la situació de corrupció generalitzada -“fins i tot la Pantoja està imputada”-,  i el descrèdit de les institucions –només cal mirar el comitè d’àrbitres i el paperot que van fer amb el cas del dit de Mourinhoa Vilanova, que va veure mig món-, perquè el catalans diguin; no som això, ha dit Sala i Martín.
 
Pepe Antich: CiU amb majoria absoluta podria formar Govern amb altres formacions
 
El director de La Vanguardia, durant la tertúlia ha llençat la hipòtesis que CiU amb majori absoluta obriria les portes del Govern a alguna altra formació política, de cara a tirar endavant el procés cap a la construcció d’un estat propi, i Sala i Martín, escèptic s’ha fet la gran pregunta: per fer què i com. Quin és el full de ruta de CiU per anar cap a l’estat propi, és la pregunta que es fa Sala i Martín, i segurament, milers i milers de catalans des de fa dies.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Synera fletxa Barcelona
11 d'octubre de 2012, 00.35 h

No hi ha res a fer i ho saben. Per aixó no inverteixen res i és queden als nostres quartos. Sempre han estat avars i lladregots. Cada cosa que fan, cada cosa que diuen, creen més independentistes. Aneu fen. Gràcies PP per accelerar la sortida d'Espanya i no ps per la porta de servei. Me' vaig a ballar un tango. "Adiós muchachos compañeros de mi vida, patria querida, de aquellos tiempos...".


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pepo fletxa Terrassa
10 d'octubre de 2012, 13.31 h

Els dubtes d´en Sala i Martín (l´home de colors), són fundats i també és cert que els tenen molts catalans.

Per tal de desvetllar dubtes de cap a on podem anar en el model d´estat que volem generar (una república humanista, per suposat), podèu mirar a la web de l´Assemblea Nacional Catalana la pestanya Inscripcions i l´apartat Col.laboradors, desplegant la casella Sectorials. Us aclarirà força dubtes, doncs hi ha multitud d´aspectes tècnics, socials, culturals, etc etc etc, en e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jaume fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2012, 12.16 h

#10. Alias Oriol BANKIÓN, ex-SPANAIR, ex-'que asco me dais', ex-TOT:

TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT........................ONTO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
10 d'octubre de 2012, 11.30 h

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
10 d'octubre de 2012, 11.09 h

#4 tu i el teu "Paiset" ja comenceu a ser-hi al vostre lloc. El que us espera jaja, esclar de futur cap si no podeu "xuclar" cap mamella. Els paisos catalans ja fà molt de temps que a mi no em fan ni fret ni calor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
10 d'octubre de 2012, 10.38 h

#4 No cal posar-ho en un diari es va veure prou bé en imatges. ERC defensa el conjunt dels països catalans, els altres estan disortadament acallats sempre i tenen dret a que algú els doni la mà sense complexes, com sempre a fet ERC. A Catalunya també, sempre, sempre està al costat del qui necessita ajuda sigui de l'ordre que sigui, això no ho fa cap partit polític, perquè Esquerra sap sempre donar contestes coherents i segures. Jo els dono tot el meu suport, perquè em donen seguretat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluis fletxa Monistrol de Montserrat
10 d'octubre de 2012, 08.46 h

Hi estic totalment d'acord que ja no hi ha espai per a l'entesa econòmica amb Espanya. Per molt que ens puguin oferir ara, ja és massa tard. A més, per molt que ens donin, ens ho donaran finalment?. Espanya no canviarà la seva manera de fer vers Catalunya perquè Espanya no vol canviar. No cal donar-hi més voltes. Que ells facin el seu camí, i que els vagi bé, que nosaltres farem el nostre. No volem que el nostre futur sigui dictat per ningú, només per nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2012, 08.15 h

Tant menyspreu que només cal veure com s'adrecen a nosaltres a aquest diari. Insults, desprecis, pocasoltades i un llarg etcètera de bagenades. Adéu Espanya volguin que no!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume Puig fletxa Sabadell
10 d'octubre de 2012, 07.57 h

Admeto que a referent a la necessitat d'independència per Catalunya coincideixo amb les opinions d'en Sala Martin però referent a la política econòmica a aplicar a la futura Catalunya no.
Prefereixo les propostes del professor Vicenç Navarro:
http://www.elplural.com/2012/10/07/%C2%BFcual-seria-la-politica-economica-de-la-catalunya-independiente/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
9 d'octubre de 2012, 16.26 h

Ni una notícia del 9 d'Octubre per part del Directe. Com sempre, els filoconvergents mostrant el seu regionalisme més sà, per a major glòria d'Espanya. El diari de Junqueras no diu res del dia del País Valencia, i després el conciutadà es vol omplir la boca amb Països Catalans en el seu article. Sou una estafa, i el temps vos posarà en el vostre lloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 60
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.