directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La flor i nata de l’empresariat gironí “entén” però no “surt de l’armari”

El Grup Impuls per Girona critiquen durament els pressupostos de l'Estat espanyol i asseguren que "carreguen de raons" als que reclamen el dret a decidir

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El Grup Impuls per Girona (GiG) -integrat per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu; la FOEG, PIMEC i Fòrum Carlemany- ha criticat durament els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2013 per a les comarques gironines. En un comunicat, el GiG assegura que els pressupostos condemnen la demarcació a "l'asfíxia econòmica" i "carreguen de raons" aquells que reclamen el dret a decidir. El grup és crític especialment amb la poca inversió a l'N-II i asseguren que l'Estat "condemna un any més a la misèria" aquesta carretera. També asseguren que tant PP com PSOE han practicat "la política de l'oblit" i que hi ha un "sentiment compartit de greuge comparatiu" respecte altres llocs de l'Estat

Comparteix
   


Etiquetes
Les mateixes lamentacions de sempre

El GiG ha fet una valoració molt negativa dels diners que l'Estat té previst invertir el 2013 a la demarcació de Girona, especialment pel que fa a infraestructures. Els empresaris han criticat durament que l'Estat hagi renunciat a desdoblar el tram Tordera-Maçanet de l'N-II. "Aquest sorprenent i inacceptable anunci suposa que aquest tram no es podrà millorar durant molts anys", recull el comunicat. També han criticat que, segons es temen, la partida per 2013 per al tram Sils-Caldes és un trasllat de l'anualitat prevista per al 2012, que no donarà temps a executar. Pel que fa al Sils-Maçanet, valoren que amb els 3 MEUR pressupostats no es podran iniciar obres en tot el 2013. "Amb aquests pressupostos l'Estat condemna un any més a la misèria la carretara N-II", recull el text, on també es parla de "continuat menyspreu" vers aquesta carretera, cosa que es tradueix en "pèrdues de vides humanes".

El GiG també ha celebrat iniciatives com la del Consell Comarcal de la Selva de dur a la fiscalia l'Estat per la deixadesa en els trams de l'N-II aturats al seu pas per la comarca. A més, anuncia que no descarta iniciar accions legals contra l'Estat per la decisió de revocar el desdoblament de la via en el tram Tordera-Maçanet. Així mateix, també critiquen que Foment hagi renunciat a desdoblar tot el tram nord, de Girona a la frontera francesa.

En el comunicat, també s'assenyala que hi ha un "greuge comparatiu" amb d'altres territoris pel que fa a nivell d'inversió en infraestructures. El GiG culpa tant a PP com a PSOE de practicar "la mateixa política d'oblit" envers les comarques gironines i d'anar "acumulant promeses incomplertes". Els empresaris consideren que aquesta "sostinguda falta d'inversions" en infraestructures ha frenat "durant massa anys" la capacitat de desenvolupament com a país de Catalunya.

Per tot plegat, el GiG argumenta que les polítiques de l'Estat "carreguen de raons" a tots els que reclamen el dret a decidir i culpa el govern espanyol de condemnar Girona i Catalunya a "l'asfíxia econòmica".
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Synera fletxa Barcelona
9 d'octubre de 2012, 23.32 h

Sempre ho he pensat. Espanya bol l'anorreament de CAT. No hi haurà mai entesa. No hi ha més. Adéu Espanya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
9 d'octubre de 2012, 18.58 h

La flor i nata ho serien si sortissin de l'armari! Tot un poble a sortit, nois!

Els del ccncat.cat o http://www.fundaciocatalunyaestat.cat us poden ajudar!

Visca la llibertat!
Visca la República de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep LLuis fletxa ulldecona
9 d'octubre de 2012, 18.17 h

Doncs si no surten del armari , que no es queixen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.