directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Qüestió de supervivència

El Govern respon a Gallardón que Catalunya no vol més sobirania "perquè perdi ningú" sinó per "supervivència"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha respost aquest dimarts al ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que Catalunya no vol més sobirania "perquè perdi ningú", sinó per una qüestió de "supervivència". Després que Gallardón alertés que Espanya sortiria de l'euro i s'acabaria sense Catalunya, Homs ha argumentat que la intenció dels catalans no és anar a perjudicar ningú, sinó que actua per "instint de supervivència". El portaveu ha recordat al ministre, a més, que la pròpia Constitució preveu referèndums sobre l'autogovern de Catalunya. "Seria bo que el ministre de Justícia, que entén en tema de lleis, es fixés en això", ha subratllat.

Comparteix
   

Homs ha replicat a Gallardón que els catalans "ja ho han intentat tot", i si ara reclamen més sobirania no ho fan "perquè perdi ningú", sinó per "supervivència". En tot cas, no ha volgut interpretar les declaracions del ministre com un intent d'apropament del govern espanyol. "Amenaçar amb la Constitució no sé si vol dir que t'estimo", ha ironitzat el portaveu.

En aquest punt, ha recordat a Gallardón que la Constitució estableix la possibilitat que els catalans s'expressin sobre el seu autogovern en referèndum. "Aquells que apel·len a la Constitució farien bé de reflexionar, perquè la pròpia normativa reconeix al poble de Catalunya la condició de subjecte polític, atribuint-li l'última paraula per decidir si accepta o no el seu estatuts d'autonomia", ha subratllat en la línia del que ja va declarar dilluns.

Aquest és un element que el Govern trasllada a les visites internacionals que té, que se sorprenen, segons Homs, de l'actitud de l'Estat. La Generalitat intenta explicar que a Catalunya hi ha una realitat nacional i que hi ha moltes coses des del punt de vista econòmic en la relació amb Espanya "que no tenen cap ni peus". També transmeten que tots els plantejaments que fa Catalunya sempre són de forma pacífica i democràtica, i per això potser no han tingut fins ara ressò internacional.

En l'àmbit exterior, ha considerat "contradictori" que el govern espanyol hagi demanat a Europa criteri sobre el procés català quan "des de fa dies han donat moltes lliçons de dret a tort i a dret". "Tot plegat és molt indicatiu. Tot allò que neguen, tot el debat que volen dissimular, el fan evident amb aquests gestos. És sorprenent i fins i tot interessant", ha apuntat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Noemí fletxa SBD
10 d'octubre de 2012, 13.36 h

només volen més autonomia per parlar en termes d'igualtat amb espanya, cosa impossible SI NO TENS UN ESTAT PROPI INDEPENDENT I SOBIRÀ.
Aquests convergents no saben o no volen claredat...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JORDI fletxa GRANOLLERS
10 d'octubre de 2012, 08.22 h

Saben ben be que agrada escoltar als catalans però no es separen del PPC ni de UDC, fa anys que sabem que son pro espanyolistes, en Mas ho va dir ben clar a l'entrevista de TV3: ADEU A ESPANYA, NO!!!. A qui puc votar si no es a Solidaritat per tenir el Estat propi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2012, 08.11 h

Tot el que ha fet Espanya és contra CAT. Què esperaban, que seguissim rebent-hi cops com la mula bíblica? Doncs la mula ha dit PROU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 d'octubre de 2012, 20.39 h

si es cuestio de supervivència:
el tdt party o la caberna madiatica parla de que deurien acabar amb la inmercio lingüistica doncs no mes fà que independentistes,lo que en beritat bolen es seguir fen el genocidi cultural llingüixtic catala del franquisme,¿qui no mos diu que darrere del nazi de balears no hi ha un llabat de cerbell del tdt party d'aquest noy contra el catala?.
fins bono o felipe gonzales son uns españolazos,no es cuestio de esqueres o deretes es cuestio de combertir el cata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.