directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC situa Gemma Calvet de 4 i Eva Piquer de 7 per Barcelona i Josep Mª Terricabras tanca llista a Girona

Junqueras destaca la important renovació del partit davant d'uns comicis per als quals els republicans canvien els caps de llista de les quatre circumscripcions

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La comissió electoral d'ERC ha aprovat les llistes electorals amb què el partit es presentarà a les eleccions del proper 25 de novembre. En destaca la gran renovació i la incorporació d'independents entre els llocs principals per Barcelona. L'advocada Gemma Calvet serà la número 4 i la periodista i escriptora Eva Piquer ocuparà el setè lloc, totes dues amb l'escó pràcticament garantit segons les darreres enquestes. Junqueras serà el cap de llista i el seguiran com a número 2 la secretària general del partit, Marta Rovira, en el 3 la portaveu republicana, Anna Simó, i com a número 5 el vicesecetari general de comunicació, Oriol Amorós. A més, es renoven els caps de llista de totes les circumscripcions. 
L'advocada Gemma Calvet serà la número 4 a la llista electoral d'ERC per Barcelona
L'advocada Gemma Calvet serà la número 4 a la llista electoral d'ERC per Barcelona
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Calvet i Piquer són les principals 'independents' que s'incorporen a les llistes electorals d'Esquerra, a través de la Plataforma 'Catalunya Sí'. Els republicans repeteixen, doncs, la fórmula de coalició electoral amb què es van presentar a les passades eleccions al Congrés dels Diputats, tot i que aquest cop sense Reagrupament.
 
El president de 'Catalunya Sí' i diputat d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha destacat l'obertura d'Esquerra a la societat civil. A més de Calvet i Piquer, les candidatures dels republicans també comptarà, entre d'altres, amb el filòsof Josep Maria Terricabras, que tancarà la llista per Girona, amb l'escriptor Jordi Llavina i amb el crític cinematogràfic Àlex Gorina, tots dos presents a la candidatura per Barcelona en llocs simbòlics.
 
Gemma Calvet ha agraït a ERC i a Catalunya Sí que hagin comptat amb ella per formar part del projecte i ha afirmat que, quan va rebre l'oferiment, no s'ho va pensar gaire a l'hora d'acceptar. "Vaig dir que sí per tres raons: pel moment del país; pel projecte renovat d'ERC amb Catalunya Sí; i pel projecte de radicalitat democràtica i de nova política que s'ha d'aportar per aquesta transició nacional que estem vivint a Catalunya". Precisament el context polític, amb unes eleccions 'plebiscitàries' a tocar, ha estat decisiu perquè Calvet hagi acceptat el repte d'iniciar una carrera política. 
 
El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que aquestes persones encarnen els valors que ERC vol representar: "un sobiranisme explícit, desacomplexat, un independentisme clar, i un espai de centre esquerra". El líder republicà ha afegit que durant les darreres setmanes ha estat buscant el suport de molta gent de la societat civil i, fins i tot, d'altres formacions polítiques. En tot cas, l'objectiu d'ERC, explica el seu candidat, va més enllà d'elaborar una llista electoral o obtenir uns bons resultats el 25-N: "la nostra intenció és, sobretot, posar els fonaments de la construcció d'un espai de centre-esquerra independentista, que aporti els valors de la justícia social, de l'igualtat d'oportunitats, de la defensa dels serveis públics, de la transparència i de la lluita contra la corrupció".
 
Junqueras, cap de llista per Barcelona
 
Com ja era conegut, Oriol Junqueras serà el cap de llista per Barcelona i el candidat republicà a la presidència de la Generalitat. L'acompanyaran Marta Rovira (2), Anna Simó (3), Gemma Calvet (4), Oriol Amorós (5), Marc Sanglas (6), Eva Piquer (7), Pere Aragonés (8), Jordi Solé (9) i Alba Vergés (10). La llista la tancarà en el número 85 l'últim candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós.
 
Junqueras ha explicat que la presència a les llistes de càrrecs importants en l'executiva del partit és un fet de normalitat. "Em sembla perfectament compatible assumir el càrrec de responsabilitat orgànica i el càrrec institucional", ha afirmat. La secretària general, Marta Rovira, desenvoluparà, doncs, els càrrecs de diputada i de secretària general. Junqueras, a més, no renunciarà a l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts i, per tant, l'haurà de compatibilitzar amb fer de president del grup parlamentari d'ERC i amb presidir el partit.
 
Un cop aprovades per la comissió electoral, tant la llista per Barcelona com la de la resta de circumscripcions han de ser ratificades per l'executiva del partit i, finalment, pel Consell Nacional d'ERC, que es reunirà el proper dissabte.
 
Josep Andreu, cap de llista per Tarragona
 
L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, serà el número 1 d'ERC a la circumscripció de Tarragona, substituint a Sergi de los Ríos -diputat les darreres tres legislatures, que tancarà la llista.
 
Andreu és president de la Federació d'ERC del Camp de Tarragona des del passat mes de febrer i militant d'Unió de Pagesos. A Montblanc ha estat regidor de l'ajuntament des de l'any 1991 i alcalde del municipi del 1999 al 2001 i del 2007 fins a l'actualitat. També va ser senador per la província de Tarragona per l'Entesa Catalana de Progrés des de l'any 2000 al 2004, i diputat al Congrés des de l'any 2004 al 2008. 
 
El número 2 de la circumscripció serà el secretari general adjunt d'ERC i cap de campanya del partit, Lluís Salvadó. D'aquesta manera, els dos primers llocs de la llista per Tarragona els ocuparan dues persones diferents a les que es van presentar el 2010.
 
Roger Torrent, cap de llista per Girona
 
L'alcalde de Sarrià de Ter i diputat provincial de Girona, Roger Torrent, serà el cap de llista per aquesta la circumscripció gironina. Torrent va ser escollit per la Federació Regional d'Esquerra de Girona i la comissió electoral ha proposat la seva designació. El seguirà a la llista l'exalcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià.
 
Com a la resta de llistes, a Girona també es modifiquen tant el número 1 com el 2. El 2010 el número 1 va ser Pere Vigo i la 2 per Carme Capdevila. 
 
Josep Cosconera, cap de llista per Lleida
 
Per últim, el cap de llista per Lleida serà l'exalcalde de Guissona, Josep Cosconera, que va governar la localitat durant 12 anys amb majoria absoluta. Cosconera rellevarà a Carmel Mòdol com a cap de llista i el partit encara no ha fet públic qui serà el número 2 per aquesta circumscripció.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
jordibcn fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2012, 19.12 h

#33 EVA CALVET ? no tens ni p. però P de punyetera idea del que escrius, ara no et privis d´escriure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
jepis fletxa igualada
13 d'octubre de 2012, 21.08 h

La mes gran enhorabona per l'Alba Vergés i per ERC per escollir-la! . Aquestes dones faran molt bona feina juntament amb tot el bon equip de la resta de candidatura liderada per en Junqueras. Endavant!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Joan fletxa Figueres
13 d'octubre de 2012, 10.46 h

#33 Potser si aprenguessis a escriure amb una mínima coherència, podriem entendre d'on ve el teu odi a ERC. Escriguent tan malament com un párvul de primària, de l'ùnic que ens hem assebentat és que tu coincideixes amb el PP i els castellanófils en el punt central del seu programari: odiar i denigrar L'INDEPENDENTISME CATALÀ, MAJORITÀRIAMENT REPRESENTAT PER ESQUERRA REPUBLICANA. Ja només em queden ganes d'enviar-te al carall, però no ho faré perquè m'he autoreceptat una mica de pac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Gentil fletxa Ripollès
13 d'octubre de 2012, 10.37 h

ERC sempre engociant i escalant poder, ara s'ha liat amb el diari ara posant Eva Calvet, dona del director del diari ARA, AL SETÈ LLOC DE LA LLISTA així ja tenen el diari ARA comprat i a favor d'ells.
Aquests d'ERC sempre jugant per sota ma, demanant favors, que llavors han de tornar.
Molta llàvia però res de res, jo demano ja que volen el Bé de Catalunya, perquè no han qüestionat el que cobren els diputats davant la situació de crisi que estem, ells no, a xerrar i cobrar. PER QUÈ NO H... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
jordibcn fletxa Barcelona
12 d'octubre de 2012, 22.20 h

#26 El sr. Guardiola no té perquè dir a qui votarà , és més crec que seria un error,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
L'avi fletxa Parets del Vallès (Vallès Oriental)
12 d'octubre de 2012, 18.57 h

#30 Pel que conec del funcionament intern d'ERC, correspont a la seva forma d'actuar (no gaire democràtica ni assambleària), en axò veig que no han canviat i es un avís de la seva possible futura actuació post-electoral. El que si trobo positiu es la neteixe que han fet en les seva llista, son encertades les noves incorporacions i pot ser que encare es tindrie de pulir una miqueta més, doncs i resten alguns de "l'antic règim" i no donen una bona imatge.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
daffodil fletxa Sant Cugat
12 d'octubre de 2012, 18.32 h

És democràtic publicar un llistat de candidats al Parlament,sense haver estat ratificada pel Consell Nacional d'ERC?
Per què està convocat aquest CN per demà dia 13?.On és la democràcia dels partits,àdhuc dels que és defineixen com assemblearis?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Joan fletxa Figueres
12 d'octubre de 2012, 17.48 h

#25 Veiam, sisplau: semblaries força més intel.ligent si no confonguessis una declaració personal del líder ACTUAL d'ERC amb això que tu tan al.legrement com desencertadament anomenes "el parany EN què cauen els d'ERC". Hi ha errors, com ara el de l'Oriol Jonqueres o com ara el teu, que desacrediten molt qui els comet. A ERC hi ha moltes altres persones que no són l'Oriol Jonqueres, no ho oblidis. I de cap manera les seves paraules són doctrina a ERC, no fotem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
PereelDigne fletxa Granollers
12 d'octubre de 2012, 12.42 h

ERC ha fet una bona feina de canviar tots els caps de llista i innovar amb personalitats independents però em sap greu que a BCN hagi caigut Patrícia Gomà i hagi pujat Carles Macià. La resta em sembla perfecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Gentil fletxa Ripollès
12 d'octubre de 2012, 12.25 h

#13 Els d'ERC, Oriol Junqueras, quan eren els bufons del govern de Madrid, el govern que espoliava Catalunya, quina llengua parlavan llavors a Madrid i quan convenia? el català o el castellà, alerta no fer enfadar "la mano que les dava de comer" Ara com que el PP no els dona de menjar, ara se'l carreguen, però espera que hi ha més dies que llangonisses.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.